Ultimate News #80

ULTIMATE SPIDER-MAN

És a bandaháború folytatódik! A Csodálatos Pókember 58. számában 3. részéhez érkezett a Harcosok című történet, melyben jelen van mindenki, aki számít az utcai harcokban és a gengsztervilágban: Kalapácsfej, Elektra, a Holdlovag, Vasököl, Shang-Chi, a Fekete Macska, a Végrehajtók… ja, és persze Pókember is! Aki pedig „más fajta” élvezetekre vágyik, annak ajánlom figyelmébe az igen tetszetős borítót… Rég láttunk ennyi dekoltázst egy helyen, nemde?

A Csodálatos Pókember #58 – Harcosok (3. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Mark Bagley

Az egész New Yorkot behálózó bandaháború egyre súlyosabbra fordul, ahogy Wilson Fisk egyre hátrébb, Kalapácsfej pedig egyre előrébb jut a ranglétrán. Pókembert pedig egyelőre épp eléggé lefoglalja a Fekete Macska, aki már nem hajlandó elfogadni egy újabb visszautasítást! Fisknek is lépnie kell, és kedvenc bérgyilkosára, Elektrára bízza ellenségeit – és mint tudjuk, ő sem a gyengédségéről híres! Egy mindent eldöntő összecsapás készülődik tehát Pókember, Kalapácsfej, a Fekete Macska, Elektra, Shang-Chi, Vasököl és a Holdlovag között…


ADATLAP

A Csodálatos Pókember jelenlegi sztorija, a Harcosok egyik főszereplője, Shang-Chi kerül ma terítékre. Végre minden szépet és jót megtudhattuk a Marvel Bruce Leejéről! Íme:

Shang-Chi

Valódi neve: Shang-Chi
Egyéb nevei: A kung-fu mestere
Személyazonossága: Nincs titkos énje
Foglalkozása: Takarító Wu halboltjában
Állampolgársága: Valószínűleg kínai
Születési helye: Ismeretlen, valószínűleg Kína
Ismert hozzátartozói: Fu Manchu (apa)
Csoporthoz tartozása: Nincs
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Születésétől fogva harcművészetekre tanították, egyéb iskolai végzettségéről nincs adat
Első megjelenése Amerikában: Ultimate Marvel Team-Up #15 (2002)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #57 (2. sorozat, 2008)

Története: Shang-Chi a nemzetközi bűnözőfejedelem, Fu Manchu gyermeke. Már a születésétől fogva tökéletes harci gépnek nevelték, és felnőttként a világ legkitűnőbb és leghalálosabb harcosa lett belőle. Mindig is megvetette apját, és amikor nem bírta tovább, elszökött otthonról, azzal a céllal, hogy az ártatlanok védelmében használja fel erejét. Minél messzebbre akart kerülni apjától, így végül New Yorkban telepedett le, ahol összebarátkozott egy Danny Rand nevű férfival, akit más néven „Vasökölként” ismertek. Mindketten egy bizonyos Kee mesternél tanultak harcművészetet.

A New York-i kínai negyedben Shang-Chi egy halboltban talált takarítói munkát magának. Amikor hírét vette, hogy különböző utcai bandák tartják rettegésben a lakosságot, úgy döntött, egyedül száll szembe a huligánokkal. Hamarosan a környék egyszemélyes védelmezőjévé vált. Egy nap megmentett egy Leiko nevű nőt pár tolvajtól, akiről azonban nem tudta, hogy titokban az apja ügynöke. A feladata az volt, hogy visszavigye a fiút Fu Manchuhoz. Nem sokkal ezután Shang-Chi újabb bandatagokat intézett el az ifjú szuperhős Pókember, vagyis Peter Parker szeme láttára, akinek még arra sem volt ideje, hogy segíteni tudjon neki. Pókember megjegyezte magának a hihetetlen harci képességekkel megáldott férfit.

Leiko eközben tárgyalni kezdett a környék bandáival, hogy együttes erővel kapják el Shang-Chit, és nem is váratott sokáig magára az akciójuk: óriási túlerővel a férfira támadtak. Shang-Chi derekasan küzdött ellenük, de túl sokan voltak, ám szerencséjére újra megjelent Pókember, aki ezúttal ténylegesen tudott is neki segíteni, és ketten együtt már győzedelmeskedhettek. Hálája jeleként Shang-Chi megtanított egy harci fogást Pókembernek, majd elhagyta a várost.

Hamarosan Shang-Chi mégis visszatért New Yorkba, mivel a kínai negyedben továbbra is szükség volt a segítségére. Jelenleg épp a két nagy gengszterfőnök, Kalapácsfej és a Vezér közötti bandaháborúba keveredett bele, amelyben rajta kívül barátja, Danny Rand és Pókember is részt vesz.

Testmagassága: 171 cm
Testsúlya: 58 kg
Szeme színe: Fekete
Haja színe: Fekete
Szakterülete: Shang-Chi a létező összes harcművészeti stílust kitanulta, még olyanokat is, amelyek már rég feledésbe merültek az évszázadok során. Többek között képes elkapni egy feléje száguldó pisztolygolyót, még akkor is, ha azt közvetlen közelről lövik ki rá.
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erő: 3/7 (Átlagon felüli; a saját testsúlyának kétszeresét képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 3/7 (Átlagon felüli)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 6/7 (Több harcformát is mesteri szinten elsajátított)

Búcsúzom ismét egy hétre, nyájas olvasók, és remélem, legközelebb ismét megtiszteltek a figyelmetekkel. Ahogy az Ultimate Marvel 4.0 fórumot is megtisztelitek pár hozzászólással addig is. Nos akkor… a jövő heti viszontlátásra!

Oldalak: 1 2