Ultimate News #75

ADATLAP

Előbb lő, aztán nem kérdez! Ahol megfordul, csak hullahegyek maradnak nyomában! Ő a rettegett és törvényen kívüli igazságosztó: a Megtorló! Lássuk, mit érdemes tudni róla:

Megtorló

Valódi neve: Frank Castle
Egyéb nevei: Nincsenek
Személyazonossága: Közismert
Foglalkozása: Bűnüldöző, korábban rendőr
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: New York
Ismert hozzátartozói: Meg nem nevezett feleség (elhunyt), meg nem nevezett gyermekek (elhunytak)
Csoporthoz tartozása: Korábban a New York-i rendőrség tagja volt
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Főiskola
Első megjelenése Amerikában: Ultimate Marvel Team-Up #6 (2001)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #49 (2. sorozat, 2007)

Története: Frank Castle a New York-i rendőrség egyik legkiválóbb tagja volt, aki azonban képtelen volt ölbe tett kézzel nézni a részlegénél elhatalmasodó korrupciót. Társai sorra fogadtak el kenőpénzt egy „Bagoly” nevezetű alvilági alaktól, de Frank végül lebuktatta őket. Ezt azonban volt kollégái nem nézték jó szemmel, és bosszúból golyót eresztettek a feleségébe és gyerekeibe egy piknik során. Frank is megsebesült, de túlélte az esetet, ami azonban örökre megváltoztatta: ő lett a magányos igazságosztó, a Megtorló, aki véres hadjáratba kezdett a családja gyilkosai ellen. Végül túl messzire ment, és bebörtönözték, de a Megtorló még a börtönben is folytatta a bűnözők mészárlását. Az első adandó alkalommal sikerült megszöknie, és folytathatta családja gyilkosainak megölését. Az egyik közülük a halála pillanatában éppen az ügyvédjét, Matt Murdockot látogatta meg, aki azonban titokban szintén egy magányos igazságosztó, a Fenegyerek volt. Matt a Megtorló nyomába eredt, de elsőre nem sikerült elkapnia, sőt, Frank kis híján megölte őt.

Frank végül levadászta a családja gyilkosai közül az utolsó személyt is, de képtelen volt megölni őt a gyerekei szeme láttára, ezért arra kényszerítette a férfit, menjenek a tetőre. Ott azonban újra lecsapott a Megtorlóra a Fenegyerek, aki megpróbálta meggyőzni őt, hogy amit tesz, az helytelen. Frank már épp kezdett hallgatni a Fenegyerekre, amikor megjelent még egy álarcos szuperhős, Pókember, aki kiütötte őt, mialatt a gyilkosságot elkövetett férfi elmenekült. A Fenegyerek parancsára Pókember a rendőrségre vitte a Megtorlót, míg Matt elkapta a szökni próbáló gyilkost. Később a bíróság előtt Matt képviselte Frank védelmét, és elintézte, hogy egy cellába kerüljön a családja legyilkolásában részt vett férfival. A Megtorló így megkapta a bosszúját.

A börtönben a Megtorló valóságos legendává nőtte ki magát, akinek az ügyét széltében-hosszában beszélték az emberek. Frank végül többre vágyott, még több bűnözőt akart eltenni láb alól, ezért újból kitört a börtönből, és folytatta egyszemélyes hadjáratát az alvilág ellen. Ám nem sokáig tehette ezt, ugyanis odakint újból összefutott Pókemberrel, aki ismét kiütötte, és így Frank megint a rendőrség kezére került.

Testmagassága: 196 cm
Testsúlya: 109 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Fekete
Szakterülete: Frank kiváló mesterlövész, és a legtöbb lőfegyver használatához ért.
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erő: 3/7 (Átlagon felüli; a saját testsúlyának kétszeresét képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 6/7 (Több harcformát is mesteri szinten elsajátított)

No én erre a hétre végeztem is. Legközelebb biztosan több hírrel szolgálhatok majd, úgyhogy fel a fejjel. Természetesen az Ultimate Marvel 4.0 fórum addig is nyitva áll előttetek. Sziasztok!

Oldalak: 1 2 3