Ultimate News #72

Üdv! Mindannyiunk legnagyobb örömére már szállingóznak a hírek az idén megjelenő, magyar nyelvű újvilági kiadványokról. X-Men, Különítmény, a továbbra is havi megjelenésű Pókember… Lesz itt minden! Ám most még, az Ultimate News 72. részében egyelőre maradjunk az amerikai vonalnál. Nézzük meg például, mi újat tud nekünk mondani Brian Michael Bendis, az Ultimate Spider-Man írója! Vagy vessünk egy pillantást a The Ultimates 3 1. számának legújabb kiadására! Vagy mondjuk az Ultimate Iron Man 2 3. számának előzetesére! És végül persze jöhet a szokásos adatlap is! Érdemes tehát ezen a héten is elmerülni a mi kis újvilági összefoglalónkban…

Figyelmeztetéssel nyitunk most is: SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Helyes.

INTERJÚ – BRIAN MICHAEL BENDIS

Ismét Brian Michael Bendis oszt meg velünk pár gondolatot, hiszen már úgyis olyan rég készült vele interjú. A téma természetesen most is, mint mindig: az Ultimate Spider-Man, ami jelen pillanatban az amerikai kritikusok szerint a legjobb újvilági sorozat.

Kezdjük rögtön az új rajzolóval, Stuart Immonennel!
Ó igen. Bevallom, nem sokat egyeztettünk vele, mielőtt nekiállt volna a munkának. Kérdezte, milyen stílusban rajzoljon, mire én: „Olyasmire gondoltam, mint a Nextwave és Secret Identity című Superman-sztori közötti átmenet.” És ő pontosan meg is alkotta ezt. Fantasztikusan dolgozik.

Miért ölted meg a Manókat?
A sorozatban eddig két nagy történet váltogatta egymást: a Zöld Manó és a Vezér. A Manó-sztorinak csakis kétféleképpen lehetett vége: Peter vagy Norman halálával. Eredetileg a videojáték folytatásaként képzeltem el a Death of a Goblin című sztorit, de végül abból nem lett semmi.

Miért pont ez lett Immonen első sztorija, ahelyett, hogy Mark Bagley utolsó sztorija lett volna?
Úgy éreztem, hogy Bagley utolsó száma, a beszélgetés May és Peter között, nagyon hasonló a méltán népszerű 13. számhoz, amiben Mary Jane és Peter beszélgetnek. (Nálunk ez a 14. szám volt. – Maniac) Szerintem ezek a részek kiválóan bemutatták, milyen nagyszerű rajzoló is Bagley, és úgy éreztem, a 111. szám vége méltó és megható befejezése az ő munkásságának a sorozatnál. Stuartnak pedig valami igazán nagy sztorit akartam adni kezdésnek, amivel belerázódhat az új munkájába. A Death of a Goblin pedig pontosan ilyen volt. Meg aztán, ha Stuart nem is jött volna be a rajongóknak vagy nekünk, akkor maga a történet elég erős lett volna ahhoz, hogy kárpótoljon a rajzokért. De szerencsére erről szó sem volt, Stuart tökéletes választásnak bizonyult.

És most hogyan tovább?
Már el is kezdődött a Spider-Man and his Amazing Friends, amely már most a kedvenc sztorim az egész sorozatban! Magam sem értem, miért is ragadott meg ennyire ez a történet. Nem tudom hová tenni ezt az érzést, de valamiért nagyon tetszik.

Nagy álmod teljesült ezzel a történettel, igaz?
Pontosan. Már a sorozat indulásakor kitaláltam, és azóta azon agyaltam, hogyan is tudnám jól összehozni. Valahogy be kellett építenem Jégembert a sztoriba, ami nem volt könnyű. De most, hogy itt van Kitty, Jégember egyszerűen meglátogathatta. És végre Tűzcsillag is megérkezhetett. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy sikerült ezt így összehozni!

Amióta Immonen átvette a rajzolást, a sorozat eladási adatai mintha kicsit romlottak volna. Mi lehet ennek az oka?
Hát, nem nagyon akarok most belemenni az üzleti okokba. Szerintem az ilyesmi nem érdekli azokat, akik szeretik a sorozatot, és minket sem, akik szeretjük csinálni. Meg aztán nem is nagyon bízom ezekben az interneten közzétett adatokban. Ott egy szám, és akkor azt el kéne fogadnunk, mint eladási adatot. De tény, hogy annak idején mindig ott volt az Ultimate Spider-Man a legjobb 5 között, és most már nincs ott. Most az Avengers-címek vannak ott. Így megy ez. Egyszer fent, egyszer lent. Ez a sorozat még így is elképesztően sikeres és népszerű, és csak ez számít. A gyűjteményes kötetek például bőven felülmúlják az egy részt tartalmazó számokat. Ha ilyen kötetekben jelenne csak meg, ez lenne a Marvel legsikeresebb kiadványa. Szóval nem kell aggódni a sorozatért, köszöni szépen, nagyon jól van. Engem nem is érdekel, hanyadik helyen tanyázik éppen, mindig ugyanolyan szeretettel és odaadással írom a sztorikat. Az eladási adatok pedig egyszerűen nem mindig pontosak, és rengeteg tényezőt nem vesznek figyelembe. Különösen az Ultimate Spider-Man esetében. Szóval nem kell mindig hinni ezeknek a számoknak.

És akkor Jeph Loebről pár szót, aki megérkezett az Újvilágba…
Jeph Loeb? Az meg ki? Hehehe…

…és állítólag mindent elpusztít majd. Milyen hatással lesz az Ultimatum a sorozatra?
Nálunk nem lesz semmilyen radikális változás, de az Ultimatum utóhatásai természetesen Pókembert is elérik majd. Amit nagyon nem bírtam Mark Millar The Ultimates-köteteinél, hogy sosem tudtuk, mikor jelenik már meg a következő szám, így nem tudtam, mikor reagálhatnak már a szereplőim az ott történtekre, mert ugye nem akartam előre lelőni semmit. A változások, amiket Jeph ír majd meg, végre olyanok, amikről pontosan tudom, mikor hogyan hatnak majd Peter életére. És a többi sorozattól függetlenül írhatok is erről.

Tehát az Újvilág teljes átalakuláson megy majd át?
Nem éppen átalakulás… Inkább afféle új meghatározás. De többet erről nem mondhatok.

Akkor beszélj még az Ultimate Spider-Man jövőjéről!
A Spider-Man and his Amazing Friends után jön majd pár egyrészes sztori, majd egy újabb nagyon fontos és meghatározó történet: a War of the Symbiotes! Ez elég szorosan kapcsolódik majd a videojátékhoz is, és lesz benne sok-sok váratlan fordulat, úgy mint Gwen Stacy visszatérése.

Már megint?
Nem, nem megint!

Ja persze, hiszen ez nem ő, csak a klónja. A rajongóknak amúgy hogy tetszett ez a húzás?
Egész jól fogadták a klónokat. Úgy érzem, tetszett nekik az ötlet. És most már Gwen végre visszatérhet, és vissza is fog. De ha már említetted korábban az eladási adatokat: amikor Gwen meghalt, rengeteg rajongó otthagyta a sorozatot. Totál kibuktak! Az volt az egyetlen alkalom, amikor igazán éreztem a dühüket az eladásoknál. De most visszatér! Ó igen! Úgyhogy gyertek vissza ti is, rajongók!

Köszönjük, Brian!

Oldalak: 1 2 3