Ultimate News #71

Ultimate Secrets

„Ez a kis kézikönyv megpróbál mindent összefoglalni, ami az elmúlt időben történt az Újvilágban, és többé-kevésbé sikerül is neki. De azért van itt egy-két furcsaság. Emlékeztek a Felszabadítókra, akik ostrom alá vették a teljes Egyesült Államokat? Egy oldalt kaptak, miközben Al-Rahman ezredes csak egyedül megérdemelt volna ennyit (hanyas erőkategóriájú, milyen felszerelést hord magánál, stb.). Na és Mágus, aki egymaga kis híján elpusztította az X-Ment? Vagy Thanos, aki minden idők egyik legnagyobb gonoszának ígérkezik? Egy-egy oldal mindkettőnek. Aztán itt van Morbius, aki szintén ennyit kapott, mikor egy fél is bőven elég lett volna neki, akárcsak a zombi F4-nek. Persze meg kell említeni az olyan finomságokat is, mint az időutazó Hatok Kábellel és Bishoppal, amelyről így, összefoglalva máshol nem nagyon olvashatunk. Az adatok tehát pontosak, részletesek, de azért itt-ott kimaradt pár részlet.”
Írta: Hannibal Tabu

ADATLAP

A Különítmény egyik tagja lesz ismét most a terítéken, méghozzá a legnagyobb (már ami a méretet illeti): dr. Henry Pym, vagyis az Óriás! Illetve mostanában néha már Hangya.

Óriás

Valódi neve: Henry Pym
Egyéb nevei: Hangya
Személyazonossága: Közismert
Foglalkozása: Kutató tudós, hivatásos romboló, szuperhős és az amerikai kormány ügynöke
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Janet Pym (feleség), Grace (nagynéni)
Csoporthoz tartozása: Különítmény, S.H.I.E.L.D.
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Több tudományos doktorátus, a New York Egyetemen is végzett tanulmányokat
Első megjelenése Amerikában: The Ultimates #2 (2002)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #15 (2. sorozat, 2003)

Története: A zseniális tudós, Hank Pym élete már tele volt csúcspontokkal és hullámvölgyekkel egyaránt. A főiskolán találkozott későbbi feleségével, Janettel, aki annak ellenére is hozzáment, hogy időről időre bántalmazta is őt labilis idegállapota miatt. A párra hamar felfigyelt a S.H.I.E.L.D. nevű titkos kormányszervezet, és alkalmazták őket. A híres Bruce Banner mellett dolgozhattak egy új szuperkatona-szérum előállításán, ám Hanknek nem tetszett, hogy Banner árnyékában él. Legnagyobb tudományos áttörését feleségének köszönhette: Janet mutáns volt, de ezt félt felvállalni, ezért a méretváltoztató képességéről azt hazudták, hogy Hank egy genetikai felfedezése. Janetet tanulmányozva végül maga Hank is képessé vált a méretváltoztatásra. Janet a Darázs, Hank pedig az Óriás nevet kapta, és nagyon gyorsan felfigyelt rájuk a szakma. Hírnevük még tovább nőtt, amikor csatlakoztak a S.H.I.E.L.D. különleges katonai osztagához, a Különítményhez.

Testmagassága: 183 cm (képes változtatni)
Testsúlya: 84 kg (képes változtatni)
Szeme színe: Kék
Haja színe: Szőke (olykor festett barna)
Képességei és felszerelése: Pym akár 18 méter magasra is képes megnőni, valamint ugyanígy össze is tud menni rovar nagyságúra. Egy természetes neurologikus reflex gátolja meg abban, hogy olyan méretűre nőjön vagy zsugorodjon, amelyet már nem bírna ki a teste. Pym ezenfelül kibernetikai-robotikai zseni is, sőt a genetika területén is igen jártas. A speciális öltözetéhez tartozó szemüveg rendeltetése, hogy megvédje viselőjét attól az erős napfénytől, amely a hirtelen növekedés hatására nagy mértékben éri a szemet. Zsugorodásnál Pym egy különleges sisakot visel, amely folyamatosan feromonokat bocsát ki magából, lehetővé téve ezáltal a hangyákkal történő kommunikációt, illetve azok irányítását.
Intelligencia: 5/7 (Zseni)
Erő: 4/7 (Emberfeletti; 360 kg és 25 tonna közötti súly felemelésére képes)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 3/7 (Átlagon felüli)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 3/7 (Edzett)

Zárom soraimat, és búcsúzom egy újabb hétre. Persze, mint mindig, az Ultimate Marvel 4.0 fórum most is csak a ti hozzászólásaitokra vár, úgyhogy mindenképp látogassatok el oda, amíg a következő összefoglalót várjátok tűkön ülve. További szép hetet mindenkinek!

Oldalak: 1 2 3 4 5

FACEBOOK HOZZÁSZÓLÁSOK: