Ultimate News #70

Aye Carramba, hogy Bart Simpson szavaival éljek! Az Ultimate News 70. része sem szűkölködik érdekesebbnél érdekesebb újvilági finomságokban, úgyhogy vágjunk is bele gyorsan a tartalomba! Megtekinthetitek a 2007-es év összesített eladási listáját Amerikában, valamint olvashattok egy interjút Mike Carey-vel. Aztán jönnek a friss előzetesek az Ultimate Spider-Man és az Ultimate X-Men soron következő számaiból, majd az új megjelenések: az Ultimate Fantastic Four jubileumi, 50. száma, a The Ultimates 3 2. száma, és persze az Ultimate Iron Man 2 2. száma. Ezekhez egyébként sok-sok kritikát is fordítottam nektek. Végül pedig mi mással is zárhatnánk az összefoglalót, mint egy újabb adatlappal. És akkor az Ultimate Fantastic Four 51. számának előzetesét és a The Ultimates 3 3. számának rejtélyes alternatív borítóját még nem is említettem… Jól hangzik, ugye?

Mielőtt belevágunk, itt a figyelmeztetés: SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Remek.

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

Éves összesítés következik, hölgyeim és uraim! 2007-ben bizony nem volt könnyű dolga az újvilági sorozatoknak az olyan nagy címek mellett, mint a Civil War és annak utóhatásai, a World War Hulk, a Dark Tower, vagy az Amerika Kapitány halálával foglalkozó kiadványok egész sora. Összesen 3 Ultimate-cím került be ebben a kemény mezőnyben a Top 100-as listába – és talán nem is olyan meglepő, hogy melyik ez a három…

Ultimate-kiadványok helyezése 2007-ben


36. The Ultimates 3 #1 (131 ezer eladott példány)

79. Ultimate Spider-Man #104 (108 ezer eladott példány)

85. The Ultimates 2 #13 (106 ezer eladott példány)


Igen. A The Ultimates 3 1. száma ugye decemberben első helyet szerzett az eladási listán, így várható volt, hogy a 2007-es összesített listán is előkelő helyen szerepel majd. Aztán itt van az Ultimate Spider-Man 104. száma, amely a hatalmas népszerűségnek örvendő Clone Saga című sztori befejezését tartalmazta (ha nem számítjuk az epilógust a 105. számban), ráadásul ezzel a számmal döntötte meg a Bendis-Bagley páros a leghosszabb ideig együtt dolgozó író-rajzoló rekordot is. Végül pedig jön a The Ultimates 2 utolsó száma, amit ugyancsak úgy vártak már a rajongók, mint az üdvözítőt, még a rengeteg csúszás ellenére is. De lehet, hogy a siker nem is a reklámhadjáratban, a kibővített oldalszámban és az érdekes sztorikban gyökerezik…? Lássuk csak: The Ultimates 3 1. szám – négyféle borítóval jelent meg. Ultimate Spider-Man 104. szám – háromféle borítóval jelent meg. The Ultimates 2 13. szám – kétféle borítóval jelent meg. Tehát: minél több alternatív borító = minél több eladott példány…? Nos, a válasz nyilván nem, de azért érdekes ez a kis képlet, valljuk be. A kérdés most már csak az, hogy vajon 2008-ban, az Újvilág Évében hogy alakul majd az Ultimate-sorozatok sorsa… Reméljük, ennél csak jobban.

INTERJÚ – MIKE CAREY

Ezen a héten az Ultimate Fantastic Four írója, Mike Carey fog nekünk mesélni erről-arról a sorozattal kapcsolatban, ami épp most ért el a jubileumi 50. számhoz. Éljen, éljen! De majd még később ünneplünk az összefoglaló során, úgyhogy most jöjjön Carey mester:

Szóval Reed elkészítette a Kozmikus Kockát, mert Thanos irányítása alatt állt, igaz?
Lehet, hogy Reed tudatalattija érezte is Thanos jelenlétét, de lehet, hogy nem. Mindenesetre azt ő maga is tudja, hogy nem volt önmaga, és hogy valami külső erő irányította.

És mi a helyzet az ő és Sue kapcsolatával?
Reednek még nincs is ideje tisztázni az érzéseit, mivel Szibériából hazatérve az ostromlott New York látványa fogadja őket. A baj mindig csőstül jön. Totális mélypont ez neki mind érzelmileg, mind szakmailag. Thanos végig kijátszotta őt.

Az új sztori, a Four Cubed első részében pedig még nem is Thanos jelenti a közvetlen veszélyt.
Igen, egyelőre csak Thanos ellenségei akarják a Kockát, akik egy szörnyű tragédiát akarnak vele megelőzni. És ennek érdekében bármire képesek.

Mikor érkezik maga Thanos?
Hamarosan! Már láttuk, hogyan képes átvenni az uralmat mások teste fölött, de elárulom, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa! Nem feledkezhetünk meg például Thanos hatalmas fizikai erejéről sem. Ő az eddigi legerősebb és leghatalmasabb gonosz, akit valaha alkottam.

Mik pontosan Thanos tervei a Kockával?
Azt már tudjuk, hogy már volt neki egyszer egy ilyen fegyvere, amit egy gigantikus csata során vesztett el. Felidézzük majd ezt a bizonyos eseményt a történet során, ami után talán minden világosabb lesz majd Thanos tervével kapcsolatban.

Sok ismerős arc tért vissza az 50. számban…
Igen, újra itt vannak a Seed 19 tagjai, és persze Tesseract is. Mindenki, akit a God War során ismertünk meg.

Számíthatunk új szereplőkre is?
Igen, például Thanos harmadik gyermekére. Az első kettőt, Ronant és Gallowglasst (aki a God War folyamán meg is halt) már ismerjük. A harmadik elég érdekes figura lesz… Mások a céljai, mint Thanos másik két gyermekének, és váratlan módon tér majd vissza apja életébe. Eleinte csupán az F4 egyik tagjával, a Lénnyel kerül majd kapcsolatba.

Ő teljesen új szereplő lesz, vagy egy klasszikus karakter újvilági változata?
Első pillantásra vadiúj szereplőnek tűnhet, de valójában van klasszikus megfelelője a Lee-Kirby páros idejéből.

Mit mondanál még erről a sztoriról?
Amióta a sorozaton dolgozok, váltogatom a sci-fi és a Földön játszódó történeteket. Ez nyilván az előbbi kategóriába tartozik. Legalább olyan fontos sztori, mint a God War. Idegenek, űrcsaták, nagy erejű lények összecsapása… és mivel ez a háború a teljes Földet érinti, vendégszerepet kap majd pár más újvilági hős is!

Új rajzoló is érkezett Tyler Kirkham személyében.
Igen, és fantasztikusak a rajzai! Az állam is leesett tőlük. Akárcsak Pasqual Ferrynél a God War idején, most is rengeteg új karaktert és helyszínt írtam a történetbe, amikkel Tylernek meg kellett birkóznia. És mondhatom, hihetetlen munkát végzett! De persze a színezés is csodálatos!

Mikor ér véget a Four Cubed?
Az 53. számban. Utána egy nagyon érdekes sztori következik, ami valamivel könnyedebb lesz, mint a mostani, jó pár érdekes szereplővel. Aztán én távozom, és jön a mindent elsöprő Ultimatum

Köszönjük, Mike!

Oldalak: 1 2 3 4 5