Ultimate News #69

THE ULTIMATES

A héten rekordot fog dönteni a The Ultimates. Hogy mifélét? Hát affélét, hogy megjelenik a 3. kötet 2. száma. Még ebben a hónapban. Januárban. És mikor is jelent meg az előző szám? Decemberben. Egy hónapja. Igen, ezúttal csak EGYETLEN hónapot (na jó, plusz még pár hetet) kellett várnunk az új számra! És ez ennél a sorozatnál ez nagyon-nagy szó. Nem emlékszem pontosan, de szerintem az első két kötet idején még soha nem fordult elő (vagy ha mégis, nagyon ritkán), hogy két szám között ilyen rövid időnek kelljen csak eltelnie. Úgy rémlik, legalább két hónap mindig volt két egymást követő rész között. Ha a 3. kötet végig tartja majd ezt az ütemet, akkor már csak ezért is bekerülhet a Loeb-Madureira páros neve a képregény-történelembe. Csak így tovább, fiúk! Ja igen, itt van még egy kis előzetes is nektek – ismerős oldalak, ám ezúttal szövegbuborékokkal kiegészítve!


De azért azt se felejtsétek, hogy időközben újra kiadták az 1. számot új borítóval, amely talán hozzánk is eljut, és akkor mindenkinek le kell csapnia rá! Mert ez a képregény egyszerűen kötelező minden újvilági rajongónak. Egyébként így fest az új kiadás borítója:

Hát igen… Az a bizonyos méltán elhíresült dupla oldal az 1. számból most már borítóvá lépett elő. Én lazán el tudnám képzelni poszterként a szobám falán. Hát ti?

MINISOROZATOK

Ultimate Iron Man

Az e heti újvilági dömpingből nem maradhat ki természetesen az ifjú Tony Stark sem. Hamarosan érkezik a 2. kötet 2. száma, melyben Vasember és Gépágyú tovább akcióznak azon a sivatagos tájon, ahol legutóbb hagytuk őket. Ízelítőül most is kaptok pár előzetes oldalt – persze ezúttal is szöveggel.


ADATLAP

A Különítmény egy újabb tagjával ismerkedhettek meg közelebbről ezen a héten, méghozzá a csapat vezetőjével (legalábbis ami a The Ultimates első két kötetét illeti), Amerika Kapitánnyal! Parancsoljatok:

Amerika Kapitány

Valódi neve: Steve Rogers
Egyéb nevei: Nincsenek
Személyazonossága: Közismert
Foglalkozása: Katona, az amerikai kormány ügynöke
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Brooklyn, New York
Ismert hozzátartozói: Joseph Harvey Rogers (apa, elhunyt), Sarah Alicia Rogers (anya, elhunyt), Douglas Lincoln Rogers (testvér, elhunyt), ismeretlen fiú-unokatestvér (elhunyt), ismeretlen lány-unokatestvér, ismeretlen unokasógor
Csoporthoz tartozása: Különítmény, korábban az amerikai fegyveres erők tagja
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Első megjelenése Amerikában: The Ultimates #1 (2002)
Első megjelenése Magyarországon: Újvilág: X-Men #23 (2007)

Története: Steve Rogers egy vézna kis brooklyni gyerek volt, aki a II. világháború idején vonult be katonának. Önként jelentkezett egy kísérletre, mely során hónapokig szteroidokat szedett, sebészeti eljárásokon esett át, és egyéb titkos teszteknek vetették alá, míg végül ő nem lett a világ első genetikailag továbbfejlesztett szuperkatonája. Azóta sem sikerült senkinek megismételnie ezt az eljárást. Steve felvette az „Amerika Kapitány” nevet, és az amerikai zászló mintáját követő páncéljában hamar a nemzet elsőszámú hőse lett. 1945-ben egy titkos akció során hosszú évtizedekre eltűnt. Már jóval az ezredforduló után találtak rá jégbe fagyva – de hála a genetikai módosításoknak, ekkor még mindig élt.

Steve az amerikai kormány szupertitkos szervezete, a S.H.I.E.L.D. laboratóriumában tért magához. Nem sokkal ébredése után felkérték, hogy csatlakozzon az Egyesült Államok új szupercsapatához, a Különítményhez, és Steve elfogadta az ajánlatot. Nagyon nehezen szokott hozzá a XXI. századhoz, de ennek ellenére mindig derekasan helytállt csapattársai oldalán. Harcolt már a mutáns terroristaszervezettel, a Mutáns Testvériséggel, egy másik mutáns csapattal, az X-Mennel, egy csoport szökött szuperbűnözővel, akik Norman Osborn vezetése alatt ostrom alá vették a Fehér Házat, és találkozott már az ifjú szuperhőssel, Pókemberrel is.

Testmagassága: 191 cm
Testsúlya: 113 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Szőke
Képességei és felszerelése: Amerika Kapitány emberfeletti erővel, gyorsasággal, állóképességgel, egyensúlyérzékkel és regeneráló képességekkel rendelkezik; még a legsúlyosabb sérülésekből is napok alatt felgyógyul. Ezenfelül taktikai és stratégiai zseni, valamint számos küzdősport, fegyver és katonai jármű kiváló ismerője. A ruházatába golyóálló kevlármellény van építve, valamint mindig magánál hordja kerek, rendkívül ellenálló, fémből készült pajzsát.
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erő: 4/7 (Emberfeletti; 360 kg és 25 tonna közötti súly felemelésére képes)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 3/7 (Emberfeletti regeneráló képesség)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 6/7 (Több harcformát is mesteri szinten elsajátított)

És ezzel egy újabb összefoglaló végéhez értünk. Remélem, kedveteket leltétek benne, és jövő héten ugyanekkor, ugyanitt ismét találkozunk. Addig is a rendelkezésetekre áll az Ultimate Marvel 4.0 fórum, a mi kis újvilági közösségünk. Viszlát egy hét múlva!

Oldalak: 1 2 3 4