Ultimate News #67

Szép jó napot! Visszatérünk végre a régi kerékvágásba, és ismét kedden jelentkezik az Ultimate News, ezúttal már a 67. alkalommal! E heti hírcsokrom középpontjában a múlt héten megjelent Ultimate Human áll majd egy rövid bemutatóval és jó pár kritikával. Lesz még szó az Ultimate X-Men új szereplőiről is egy rendhagyó interjú keretein belül, és mutatok egy rövidke kis előzetest is a 90. számból, majd – szokás szerint – adatlappal zárom az összefoglalót. De elég a szócséplésből: kalandra fel, pajtások!

Ám még a kaland előtt: figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Helyes.

INTERJÚ – ROBERT KIRKMAN

Ezen a héten egy kissé rendhagyó interjút olvashattok az Ultimate X-Men hamarosan leköszönő írójával, Robert Kirkmannel, aki az általa teremtett újvilági karaktereket hasonlítja össze nekünk azok klasszikus változatával. Sőt, ezúttal még egy kis bevezető szöveg is jár a riport mellé. Parancsoljatok:

Sokak számára a 80-as évek vége és a 90-es évek volt a képregények legsötétebb korszaka. Egyre csökkenő eladások, csődbe menő kiadók, és klónok egész áradata (igen, Pókember, rólad van szó) jellemezte ezt az időszakot. Az X-Men számára azonban korántsem volt annyira vészes ez a pár év, hiszen rengeteg népszerű karakter született ekkor, akik megváltoztatták a mutánsok egész világát. Robert Kirkman is ezt a korszakot akarta visszahozni az Ultimate X-Men oldalain úgy, hogy az ebben az időszakban színre lépő szereplőket „újvilágiasította” a rajongóknak. Lássunk most ezek közül párat Kirkman kommentárjaival!

Kábel: Elküldenéd a kisbabádat az ismeretlen jövőbe, ha csak azzal menthetnéd meg az életét? Ezzel a kérdéssel találta szemben magát Küklopsz, amikor a gyermeke, Nathan Christopher Summers megfertőződött egy techno-organikus vírussal. Az egyetlen remény a jövő világa maradt számára. Aztán Nathan visszatért a jelenbe, immár felnőttként és a „Kábel” álnévvel. Telekinetikus képességeivel és kőkemény jellemével szállt szembe gonosz klónjával, Viszállyal (Stryfe). Összecsapott Apokalipszissel és Mr. Sinisterrel is, és úgy tűnt, meg is halt, de aztán visszatért, hogy megpróbálja jobbá tenni a világot. Jelenleg épp a Föld egyetlen mutáns újszülöttjével próbál elszökni a Messiah Complex című crossoverben.

Kirkman hozzászól: „Egy igazi vérprofi a jövőből, akinek a kiléte totális rejtély. Világító szem, fémkar… és brutális fegyverek. Imádom!!!”

És az Újvilágban… Szintén egy titokzatos harcos a jövőből, aki először azzal a konkrét céllal jelent meg, hogy megölje Charles Xaviert. Miután látszólag sikerrel járt, visszatért a jövőbe a még nagyon is élő Xavierrel, akinek felfedte valódi tervét: összeállítani egy sokkal erősebb X-Ment, ami legyőzheti a közelgő veszélyt. A legnagyobb különbség a klasszikus és az újvilági Kábel között pedig nem más, mint a kilétük: az újvilági Kábel nem Küklopsz fia, hanem Rozsomák a jövőből!

Kirkman hozzászól: „Meg akartam tartani a menő dolgokat, de azért pár változást is szerettem volna eszközölni. Megmaradt a kar, a szem, a sok fegyver… de vajon mitől lehetne még királyabb? Mivel lehetne mindezt überelni? Hát Rozsomák karmaival! És ezután már egyértelmű volt számomra, hogy Kábel maga lesz Rozsomák.”

Bishop: Szuperzsaru egy mutánsellenes jövőből. Bishop visszautazott a múltba, és csatlakozott az X-Menhez, korának legendáihoz. Mindig a jó oldalon harcolt egy különleges képességgel: el tud nyelni bármilyen energiát, és azt átalakítva vissza tudja azt lőni. Sokszor bizonyult már nélkülözhetetlen szövetségesnek. Ő Kábel párja, csak vadabb séróval – illetve mostanában már kopaszon.

Kirkman hozzászól: „A kettes számú megakirály időutazó. Kábel méltó párja.”

És az Újvilágban… Ez a Bishop meglehetősen más, mint az eredeti. Idősebb, komorabb, és azért érkezett a múltba, hogy levadássza Kábelt. Végül az X-Mennél ragad, sőt, ő lesz a csapat új vezetője Charles Xavier „halála” után. Most olyan mutánsokkal kell együtt dolgoznia, mint Vihar, Rozsomák, vagy Psziché, aki a jövőben épp az ő felesége. Közös erővel már legyőzték a Fenris ikreket, valamint megállították az új Őröket is. Nemrég pedig kiderült, hogy van valami közös terve Kábellel…

Kirkman hozzászól: „Először is attól a borzalmas frizurájától kellett megszabadulnom. Őt már fiatalon láthatták korábban az olvasók, de mindenképp azt akartam, hogy Kábel társa legyen, ezért meg kellett öregítenem, és az idősebb verziójával dolgoznom. Ezáltal ő lett a bölcs, öreg vezető, ami szerintem nagyon passzol hozzá. Ráadásul ha meg akarnám ölni, az sem lenne gáz, hiszen még mindig dolgozhatok utána a jelenben élő fiatalabb változatával! Bónusz!”

Mr. Sinister: Kevesen okoztak annyi gondot az X-Mennek, mint Mr. Sinister. Mutáns mészárlások és egyéb borzalmas tettek fűződnek ennek a halhatatlan genetikusnak a nevéhez, aki bármire képes, hogy előrelendítse szadista kísérleteit. A Summers család manipulálásától kezdve a Messiah Complex részeiben elkövetett gonoszságokig Mr. Sinister szinte mindig ott állt a háttérben, hogy megkeserítse az X-Men életét.

Kirkman hozzászól: „Nagyon király fazon, baromira bírom. Habár így visszatekintve… kicsit olyan, mint valami sötét királynő, nem? De most komolyan… rúzsozza magát!”

És az Újvilágban… Ez a Mr. Sinister szinte totális ellentéte a klasszikusnak. Egy tetovált sorozatgyilkos Apokalipszis nagyúr szolgálatában, aki egy gonosz isten, és csak az ő beteg elméjének szüleménye… vagy mégsem? Miután elbukott és bezárták, Sinister végzett magával, de úgy tűnik, hamarosan feltámad mestere oldalán.

Kirkman hozzászól: „Minden elismerésem az öreg Brian K. Vaughané! Sinister teljesen az ő ötlete volt, mindent ő talált ki vele kapcsolatban. Én csak egy-két apróságot tettem hozzá később. Ja, és hamarosan zombi lesz belőle. Micsoda ötleteim vannak…”

Apokalipszis: A neve mindent elárul. Talán a Föld legelső mutánsa, En Sabah Nur, aki az ókori Egyiptomból származik. Apokalipszis életfilozófiája, hogy csak a legerősebb élheti túl, és elpusztít minden embert és mutánst, aki az útjába kerül. Ráadásul halhatatlan, ezért újra és újra visszatér. Az X-Men egyik leghalálosabb ellenfele, a hóhér, aki ellen Kábel egy életen át edzette magát. Ám sajnos Apokalipszis elpusztíthatatlan. És akit nem öl meg, azt a Lovasává teszi. Az pedig a halálnál is rosszabb. Ezt tette Angyallal, Gambittel, Rozsomákkal, és még sok más mutánssal.

Kirkman hozzászól: „A legfőbb gonosz. Már évek óta az X-Men egyik legnagyobb ellenfele.”

És az Újvilágban… Gyakorlatilag nem is létezik. Csupán Sinister beteges agyszüleménye. Ám a halála előtt Sinister valami olyasmit motyogott, hogy a mestere hamarosan újjászületik. Ez Apokalipszis lenne? Úgy tűnik, igen. Már Kábel is megmondta Xaviernek, hogy nemsokára szembe kell néznie egy olyan gonosszal, akit az ő múltjában nem tudott legyőzni. Ez bizony Apokalipszis lesz…

Kirkman hozzászólása: „Az X-Men és Apokalipszis ellentéte nálam talán még nagyobb és megrázóbb lesz. Az egész univerzum beleremeg majd, mikor Apokalipszis színre lép. És rengeteg váratlan fordulat vár majd az olvasókra…”

Végítélet (Onslaught): Kevés szupergonosz mondhatja el, hogy megölte a Marvel-univerzum összes szuperhősét – de Végítélet igen! Amikor X professzor lekapcsolta Magneto elméjét, annak egy darabja megfertőzte Xavier agyát, és létrejött Végítélet. Hogy legyőzzék, az X-Mennek minden segítségre szüksége volt. Mindenre. A Bosszú Angyalai, a Fantasztikus Négyes, és minden hős együttesen szállt szembe Végítélettel, ő pedig szépen lezúzta mindegyiküket. A végén persze győztek a jófiúk, de ehhez egy időre mindegyiküknek meg kellett halnia.

Kirkman hozzászól: „Magneto és Xavier összezárva egy nagy, vörös konzervdobozban. Na jó, csak viccelek! Ez a fickó nagyon komoly ellenfél volt. A teljes Marvel-univerzum a lábai előtt hevert, és tényleg királyul nézett ki.”

És az Újvilágban… ???

Kirkman hozzászól: „Nos, az ő kilétét egyelőre még fedje a titok leple! Majd meglátjátok, kedves rajongók!”

Nos ennyi volt, pajtások. Gondolom, ezek után még inkább várjátok az Apokalipszis-sztorit. Megsúgom: én is így vagyok vele!!! A következő oldalon egyébként egy kis előzetest is találtok a 90. számból, úgyhogy hajrá, lapozzatok sebtiben!

Oldalak: 1 2 3 4