Ultimate News #65

MINISOROZATOK

Ultimate Human

Lassan ez a mini is útjára indul, és szállingóznak az előzetes képek és információk róla. Például ez:

„Mi történik, ha a fejedre dobnak egy nukleáris bombát, és te utána simán felállsz? Ha te vagy Hulk, akkor lezúzod, aki ezt tette veled: Tony Starkot! Warren Ellis és Cary Nord párosa elhozza nekünk az évszázad összecsapását: Vasember kontra Hulk! Az emberi akarat és az izmok egymásnak feszülnek… és a végén csak egy maradhat – az ULTIMATE HUMAN!”

Ez a kis bevezető szöveg olvasható az alant látható előzetes képeken Cary Nordtól, melyekhez Bill Rosemann, a sorozat szerkesztője fűzött kommentárokat:

„Az első képen a szegény Bruce Bannert láthatjuk. Az ember legszívesebben meghívná egy csésze forró kávéra és pitére, nem? Ez a szerencsétlen, szomorú tudós elérte a gödör legalját. Biztosan a benne tomboló szörnyeteg nyomorította meg ennyire. A második képen viszont ott van Tony Stark, a két lábon járó sikertörténet, a saját cégének multimilliomos vezetője, akiért még a nők is bolondulnak. De akkor mégis mi nyomhatja a lelkét? Hmm… Talán ő és Bruce nem is különböznek annyira egymástól?”

A második oldal első képénél Cary Nord megjegyzését olvashatjuk:

„A Conan barbár világa után egy high-tech páncélban nyomuló férfi megrajzolása nem volt könnyű feladat. Mindenesetre érdekes kihívás volt, de bevallom, Hulk rajzolását sokkal jobban élveztem. Ő maga a nyers erő és agresszió, és ez gyakran teljesen magával ragadott!”

Aztán megint Bill Rosemann a második képről:

„Gah! Nézzétek ezt a torzszülöttet! Bizony, újvilági rajongók, ő itt az újvilági Vezető (Leader), aki először itt fog színre lépni! Vajon hogy bírja el a nyaka azt a hatalmas fejet?”

Majd újra Cary Nord jön a színes képsorról:

„A kedvenc jelenetem, amikor Hulk elkezdi széttörni Tony karanténját. Az ember maga alá csinál annál a résznél!”

És végül az utolsó képről ismét Bill Rosemann:

„Hihetetlen, milyen félelmetes Cary Nord szürke óriása, nem? Oké, ki dühítette fel Bruce Bannert?”

Most pedig a szöveghez nézzétek meg a képeket is. Íme:

Ultimate Iron Man

És ez a nap is elérkezett! Múlt héten napvilágot látott végre a 2. kötet 1. száma az 1. köteten is dolgozó Orson Scott Cardtól, és az 1. köteten nem dolgozó Pasqual Ferrytől! Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezt a sokáig halogatott kiadványt is legalább akkora várakozás övezte, mint a The Ultimates 3. kötetét (vagy legalábbis majdnem akkora), és a rengeteg csúszás után már mind valami igazán nagy durranást vártunk. Annyit elárulok, hogy az amerikai kritikusok zöme szerint a kétféle borítóval is beszerezhető 1. szám beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és talán még a The Ultimates 3 1. számánál is jobb lett. Véleményük szerint a sztori összefogottabb, mint az 1. kötetben, a rajzok is csodálatosak, és most, hogy nem ugrálunk az időben, hanem egy konkrét időszakra koncentrálunk Tony életéből, könnyebben is követhetők az események. Hogy ez igaz-e, azt mindenki döntse el maga, de szerintem legalább egy átlapozás erejéig érdemes kézbe venni ezt a képregényt, hogy oly hosszú idő után újra elmerüljünk Tony Stark ifjúkorában…

Ultimate Iron Man 2 #1
Írta: Orson Scott Card
Ceruza- és borítórajz: Pasqual Ferry
Alternatív borítórajz: Gabrielle Dell’Otto

Vasember eredettörténete végre folytatódik – és az író ezúttal is a nemzetközileg elismert Orson Scott Card! Mikor utoljára láttuk, az ifjú Tony Stark kis híján darabokra robbant. De ezzel még nem érnek véget a kezdeti Vasember-kísérletei, és a fiatal géniusz máris újabb terveket dolgoz ki. De vajon hogy jön a képbe James Rhodes? Ő hogyan járulhat hozzá a tökéletes harcigép megalkotásához? Orson Scott Card, a négyszeres Hugo Award-győztes, kétszeres Nebula Award-győztes és a World Fantasy Award győztese, ezúttal sem okoz csalódást a rajongóknak! A rajzolói székben pedig ezúttal Pasqual Ferry (Ultimate Fantastic Four) foglal helyet!

ADATLAP

Szegény fickó már rég meghalt, de annak idején jó nagy kalamajkát okozott A Csodálatos Pókember lapjain, ezért úgy döntöttem, Justin Hammer is megérdemel egy adatlapot. Ennyi kijár neki is karácsonykor, nem?

Justin Hammer

Valódi neve: Justin Hammer
Egyéb nevei: Nincsenek
Személyazonossága: Közismert
Foglalkozása: A Hammer Iparvállalat vezérigazgatója, a Hammer Torony és a Hammer Kaszinó tulajdonosa
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Ismeretlen apa (elhunyt)
Csoporthoz tartozása: Nincs
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Főiskola
Első megjelenése Amerikában: Ultimate Spider-Man #16 (2002)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #17 (2. sorozat, 2004)

Története: Egy multimilliomos üzletember egyetlen fiaként Justin Hammer örökölte meg a Hammer Iparvállalat vezérigazgatói posztját, és később megépíttette a Hammer Tornyot és a Hammer Kaszinót is. Roppant befolyásos ember lett, aki magával az elnökkel is jóban volt, és sokat panaszkodott neki a mutánsok előretöréséről. Egy ilyen megbeszélés során találkozott először a S.H.I.E.L.D. nevű kormányszervezet két ügynökével, Wooval és Carterrel. A Hammer Iparvállalat is beszállt abba a kormány által kiírt versenybe, amelynek egy olyan szuperszérum kifejlesztése volt a célja, amivel létre lehetne hozni egy Amerika Kapitányhoz hasonló szuperkatonát. A legfőbb üzleti riválisa a verseny során az Osborn Művek volt, amely végül arra kényszerítette Hammert, hogy nyisson egy illegális genetikai laboratóriumot, ahol a saját kísérletein dolgozhat. Itt elítélt bűnözőkön és elmebetegeken tesztelték le a legújabb genetikai módosításokat, és így borzalmas lényeket hoztak létre. Egy korai siker az árammal töltött Elektró elnevezésű szuperbűnöző megteremtése volt, akit Hammer jó pénzért eladott a New York-i alvilág Vezérének, Wilson Fisknek. Cserébe Hammer megépíttethette élete egyik nagy álmát a New York-t Energiadómot. Eközben egy beépített embert is szerzett magának az Osborn Műveknél dr. Otto Octavius személyében, aki azonban egy szörnyű baleset során megváltozott mind testileg, mind mentálisan, és a félelmetes Doktor Octopusszá vált. Octopus Hammert vádolta az őt ért baleset miatt, és bosszúból lerombolta Hammer egyik irodáját. A S.H.I.E.L.D. ügynökei, Woo és Carter azonnal ráálltak az ügyre, sőt, még az ifjú szuperhős, Pókember is belekeveredett a későbbiek során.

Hammer felhívta az illegális genetikai laboratóriumát vezető dr. Skrticet, aki elmondta, hogy még egyetlen kísérleti alanyuk sincs megfelelő állapotban egy esetleges elszállításra. Így például az átalakított bűnöző, Flint Marko, aki a „Homokember” kódnevet kapta, is még teljesen instabil volt. Ezután Hammer ünnepélyes keretek között megnyitotta az Energiadómját, amit azonban ostrom alá vett a tomboló Doktor Octopus. A helyzetet Pókember mentette meg, aki leállította az őrült doktort, de a végén mégis őt hibáztatta mindenért Hammer.

Pókember kérdőre vonta Hammert az irodájában, amiért őt állította be bűnösként, mire Hammer megpróbálta megvesztegetni őt, de Pókember visszautasította. Később Hammer megdöbbenve tudta meg, hogy Doktor Octopus megölte dr. Skrticet, és a teljes sajtót kihívta a titkos genetikai laboratóriumához. Amikor Hammer a helyszínre érkezett, már újságírók és riporterek egész hada várt rá, Octopus pedig azonnal rátámadt Hammer limuzinjára. Ekkor érkezett meg Pókember, aki sikeresen megállította Octopust, de Hammernek már ez túl sok volt, és szívrohamban meghalt. A S.H.I.E.L.D. is hamarosan megérkezett, és bezáratta az illegálisan működő laboratóriumot.

Testmagassága: 167 cm
Testsúlya: 68 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Ősz
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 1/7 (Kevés)

Hát ezzel zárom ezt a kis karácsony előtti összefoglalót. Remélem, végre sikerült megtalálnom az arany középutat a tárgyilagosság és a lazaság között, és így már mindenki megelégedésére szolgált a cikk. Ha igen, akkor az Ultimate Marvel 4.0 fórumban talán végre visszatérhetünk az újvilági kiadványok és hírek kitárgyalásához, és befejezhetjük a stílusommal kapcsolatos, igen-igen hosszúra nyúlt vitát. Ha másért nem, legalább a karácsony szellemének kedvéért. És akkor én most búcsúzom egy meghatározatlan időre, és ezúton kívánok mindenkinek NAGYON BOLDOG ÉS BÉKÉS KARÁCSONYT! Sziasztok!

Oldalak: 1 2 3 4 5

FACEBOOK HOZZÁSZÓLÁSOK: