Ultimate News #65

INTERJÚ 2. – TYLER KIRKHAM

Tyler Kirkham neve talán nem mond sokat azoknak, akik csak újvilági sorozatokat olvasnak – sőt, valószínűleg nem mond semmit. Ám az Ultimate Fantastic Four 50. számától nagyon is fog, ugyanis ő veszi át Mark Brookstól a képregény rajzolását. A következő oldalon már előzetes rajzokat is láthattok tőle, de még előtte ajánlom figyelmetekbe a vele készült, alant olvasható interjút.

Hogy kerültél ehhez a sorozathoz?
A Marvel kért fel a munkára pár hónapja. Bevallom, előtte nem nagyon ismertem az újvilági Fantasztikus Négyest, de aztán gyorsan átolvastam a sztorit az 50. számig, és egyből megragadott, úgyhogy rábólintottam az ajánlatra. Korábban is szerettem volna már egy újvilági címen dolgozni, de először úgy volt, hogy az Ultimate X-Men rajzolását kapom én. Aztán végül mégis az Ultimate Fantastic Four lett az enyém.

Tehát akkor korábban nem ismerted az újvilági F4-et?
Nem, egyáltalán nem. De mint mondtam, amikor megismertem, nagyon gyorsan a szívemhez nőtt.

Hogy tetszik Mike Carey munkája a sorozaton?
Nagy rajongója vagyok az írásainak, és a sztori, amin most vele dolgozom, minden képzeletemet felülmúlja. Rengeteg földön kívüli karaktert tervezhetek, és ezt imádom!

Milyen érzés, hogy pont a jubileumi 50. számnál veszed át a rajzolást?
Hatalmas megtiszteltetés! Soha nem hittem volna, hogy egyszer egy ilyen sorozaton dolgozhatok, ráadásául egy ilyen mérföldkőnek számító kiadvánnyal kezdve.

Mi vár a csapatra az 50. számban? Azt már tudjuk, hogy Thanos visszatér…
Igen, és mindennek a központjában a Kozmikus Kocka lesz. És a történet befejezésénél szerintem mindenki hanyatt vágja majd magát… Többet egyelőre nem szeretnék mondani.

Mely rajzolók munkái voltak nagy hatással rád?
Jim Lee, Greg Land, Mark Brooks és Pasqual Ferry.

Az F4 mely tagját volt a legnehezebb megrajzolni?
Talán Sue-t. A nők amúgy sem voltak soha az erősségeim. A kedvencem viszont egyértelműen a Lény!

Akkor gondolom, őt volt a legkönnyebb megrajzolnod.
Igen. Vele nem kell sokat bajlódni, hiszen az egész teste kőből van. Nem nagyon lehet mellényúlni az ábrázolásánál. Az arckifejezéseit is könnyű papírra vetni.

Mi tetszik a legjobban ebben a munkában?
A szabadság! Rengeteg új, izgalmas karaktert és helyszínt teremthettem mindenféle külső befolyás nélkül. Idegenek, bolygók, űrhajók, fegyverek… Ezek megrajzolásánál teljesen szabad kezet kaptam. Kétségkívül ez ennek a munkának a legnagyobb pozitívuma.

Miben különbözik ez a munka az előzetes elképzeléseidtől?
Sosem hittem volna, hogy ekkora szabadságot adnak nekem a rajzolásnál. Azt hittem, hogy majd előre megrajzolt tervek alapján kell alkotnom. Azt gyűlöltem volna. Utálok másolni.

Milyennek találod a közös munkát Mike Carey-vel?
Remek! Bármikor, amikor nem értek valamit, csak dobok neki egy e-mailt, és ő szinte azonnal válaszol! Rengeteg kérdésem volt, amikor átvettem a sorozatot, és ő mindenben segített nekem, amiben csak tudott. Tényleg nagyon segítőkész volt. Az pedig külön öröm nekem, hogy az egekig magasztalja a rajzaimat!

Meddig maradsz az Ultimate Fantastic Four rajzolói székében?
Maradok, ameddig csak kell. Szívesen csinálom.

Köszönjük, Tyler!

ULTIMATE SPIDER-MAN

Megjelent hát végre A Csodálatos Pókember 54. száma, az utolsó idén, és az utolsó 72 oldallal. Igen, sajnos jövőre már csak havi 48 oldalon élvezhetjük az újvilági Pókember kalandjait, de fel a fejjel! Így legalább nem érjük olyan gyorsan utol az amerikai kiadást, és nem fogyunk ki az izgalmas sztorikból! Erre gondoljatok, pajtások, plusz arra, hogy így még pénztárcakímélőbb is lesz egy-egy példány. De előtte még vessétek rá gyorsan magatok a decemberi számra, amely a Vészmanó címet viseli… Azt hiszem, ez a cím magáért beszél: végre színre lép a Vészmanó, akire már oly régóta vártunk! De ez a Vészmanó messze nem olyan, mint a klasszikus változat… Óóóó, nem, pajtások! Irány az újságárus, és ti is meglátjátok majd, miről beszélek!

A Csodálatos Pókember #54 – Vészmanó
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Mark Bagley

Harry Osborn visszatért, és Peter nem tudja eldönteni, ellenségként vagy barátként kezelje-e. Az állandó feszültség rányomja a bélyegét a Mary Jane-nel való kapcsolatára is. Közben pedig Harry valamire készül… és színre lép a Vészmanó! De vajon mi a kapcsolat közte és Harry között? És mit akar a titokzatos kopasz férfi a fiútól?

Oldalak: 1 2 3 4 5

FACEBOOK HOZZÁSZÓLÁSOK: