Ultimate News #62

Ultimate Iron Man

Hatodik megálló: az ifjú Tony Stark! Orson Scott Card, a többszörös díjnyertes író, és Pasqual Ferry végre elhozzák nekünk a 2. kötetet, amelyben a fiatal Tony tovább fejleszti a Vasember-páncélt. Visszatér James Rhodes, méghozzá Gépágyúként, és Tony apja, Howard Stark is. Tony szembe kell nézzen saját démonaival, míg végül valakinek hatalmas árat kell fizetnie Vasember létezéséért… De kinek? És miért? Nos, már csak pár hét, és megjelenik az első szám, úgyhogy nem kell sokáig várnunk a válaszra, pajtások!

Ultimate Vision

Hetedik megálló: Vízió! Na jó, erről a sorozatról már nyilván nem volt a szó az Ultimate Marvel oldalain, de mivel múlt héten végre megjelent az utolsó, 5. szám, ezért nem mehetünk el mellette szó nélkül. Ha jól emlékszem, márpedig jól emlékszem, mert utánanéztem, ez a kiadvány eredetileg még ÁPRILISRA volt meghirdetve. Áprilisra. Most november vége van. November vége. Többet nem is mondok, de legyünk elnézőek a csúszást illetően, egyrészt mert ez minden újvilági minisorozatra jellemző betegség, másrészt meg mert (legalábbis szerintem) ez volt messze az eddigi legjobb Ultimate-mini. Messze a legjobb. Múlt héten még féltem, hogy az író, Mike Carey elrontja a befejezést, de szerencsére nem így lett, sőt, még egy esetleges folytatás reménye is felcsillan a sztori végén. Az Ultimate Galactus-trilógia borzalmai után most végre kaptunk egy elfogadható történetet Gah Lak Tusszal – még ha csak egy darabkájával is. Vízió pedig… öregem, tudom, hogy robot (és hogy képregényfigura), de DÖGÖS!!! Istenemre, tényleg dögös. Totálisan megértem Sólyom komát, hogy rá van indulva. Remélem, hamarosan viszontlátjuk valahol. És akkor is Brandon Peterson rajzolásában, mert amit ez a fickó művel… az maga a csoda. Minden egyes oldal, minden egyes képkocka gyönyörű, káprázatos, fantasztikus. Összességében tehát egy hatalmas csillagos ötöst adok az egész minire, és azt mondom, megérte ennyit várni a befejezésre. Ha pedig megint az eladási listák végén végez… Nos, akkor toll az amerikaiak fülébe. Hülyék azok mind.

Ultimate Vision #5
Írta: Mike Carey
Ceruza- és borítórajz: Brandon Peterson

Itt az Ultimate Vision fináléja! Gah Lak Tus darabja belemélyítette gyilkos kábeleit a Föld magjába, azzal a céllal, hogy kiszívja a bolygó összes energiáját. Víziónak egyetlen esélye maradt a legyőzésére: beszéddel kell végeznie vele! És ha Vízió beszél, akkor kő kövön nem marad!

ADATLAP

Liz Allen!!! Aranyos és szőke!!! Mi kell még? Nekem ugyan semmi! Hacsak nem egy adatlap róla:

Liz Allen

Valódi neve: Liz Allen
Egyéb nevei: Nincsenek
Személyazonossága: Nincs titkos énje
Foglalkozása: Diák
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Ismeretlen nagybácsi (elhunyt), Becky (unokatestvér), ismeretlen anya, ismeretlen apa
Csoporthoz tartozása: Nincs
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Középiskolai tanulmányait végzi
Első megjelenése Amerikában: Ultimate Spider-Man #1 (2000)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #1 (2. sorozat, 2001)

Története: Liz Allen Mary Jane Watson legjobb barátja az iskolájukban. Már-már fóbiásan retteg a mutánsoktól és a szuperképességekkel rendelkező emberektől, mert állítólag volt egy mutáns nagybátyja Washingtonban, aki egyik napról a másikra eltűnt. Lehet, hogy a mutánsokra vadászó robotok, az Őrök csaptak le rá, vagy a mutáns terrorista, Magneto a Fehér Házat célzó ostroma alatt vesztette életét. Sajnos Liz nem tudta, hogy egyik osztálytársa, Peter Parker nem más, mint az ifjú szuperhős, Pókemner, aki vonzza a bajt, és így Liz is többször került már rajta keresztül kapcsolatba különleges emberekkel. Jelen volt, amikor a hatalmas szörnyeteg, a Zöld Manó megtámadta az iskolájukat, és akkor is, amikor a fiatal mutánsokból álló csapat, az X-Men egy közeli bevásárlóközpontban bukkant fel. Később egy tévésztár vadász, Kraven is ellátogatott az iskolájukba, hogy megtalálja legújabb prédáját, Pókembert. Amikor Mary Jane szakított korábbi fiújával, Peterrel, Liz úgy próbált segíteni neki, hogy elvitte egy házibuliba, ahol azonban Peter és egy mutáns fiú, Geldoff is jelen voltak. Liz később beleszeretett az iskolájukba érkező új diákba, Johnny Stormba, akivel végül egy randit is sikerült lebeszélnie Mary Jane segítségével. Ők és pár barátjuk a tengerpartra mentek, ahol éjjel tábortüzet raktak. A tűz véletlenül meggyújtotta Johnnyt, de ő meg sem érezte, sőt, az egész teste lángba borult – titkon ugyanis ő volt Fáklya, a Fantasztikus Négyes nevű szuperhős-csapat tagja, aki bármikor képes volt lángra lobbanni. Nem meglepő módon Liz teljesen kiborult, és elfutott a helyszínről. Johnny később elment az iskolába, hogy bocsánatot kérjen Liztől, de a lány látni sem akarta az eset után.

Testmagassága: 165 cm
Testsúlya: 57 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Szőke
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 1/7 (Kevés)

No hát ezt az összefoglalót is jól összehoztam ahelyett, hogy a beadandóimat írtam volna… Na most már mindegy. Írjatok szépen az Ultimate Marvel 4.0 fórumba, kedvenc törzshelyünkre, és jósoljatok nekem: vajh melyik újvilági esemény, melyik újvilági sorozat fog a legnagyobbat szólni jövőre? Cserébe még készítettem nektek egy fajintos Ultimatum-előzetest is, amit alant láthattok. Pusszantás mindenkinek!

Oldalak: 1 2 3 4