Ultimate News #62

THE ULTIMATES

Negyedik megálló: Különítmény! Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Különítmény kalandjait elmesélő sorozat 3. kötetének indulása jelen pillanatban a legjobban várt esemény az újvilági rajongók körében. Mark Millar és Bryan Hitch hatalmas sikert aratott két kötete után Jeph Loeb és Joe Madureira álltak össze a folytatáshoz, amely egészen új irányvonalat vesz majd fel. Az első szám két évvel a 2. kötet utolsó száma után játszódik majd, és rögtön belecsöppenünk az akció kellős közepébe, hogy aztán a további négy számban megismerjük az előzményeket is. Kik az új tagok? Kik az új ellenségek? És miért? Nos, Loeb bátyó?

„Az első számban bemutatjuk a csapatot, és már indul is az akció! Thor, Vasember, Amerika Kapitány, Darázs, Higanyszál, Skarlát Boszorkány – itt lesz mindenki, és még sokkal többen is! Azon olvasók is bátran elolvashatják, akik kimaradtak az első két kötetből, nem kell semmilyen előzetes ismeret a sztori megértéséhez. Minden új információt elmondunk az elején, vagy kiderül útközben. Jan az új csapatkapitány – de vajon miért? És mi van Amerika Kapitánnyal? Például ezekre is választ kapunk majd idővel. Mint ahogy Valkűr rejtélyét, és Sólyomszem új kinézetét is megmagyarázzuk majd. Mindenre fény derül majd.”

Alig várjuk!!!

„Most, hogy már nem a S.H.I.E.L.D. fennhatósága alá tartoznak, sok újat kell tanulnia a Különítménynek. Nem olyan könnyű ám a függetlenség! Ráadásul az Ultimate Power végén is történik egy olyan váratlan esemény, amely még inkább megváltoztatja a csapat életét… Meg aztán nem minden tag jön ki olyan jól egymással, mint kéne… Nehéz dolgok ezek.”

Azért az mókás, hogy az Ultimate Power utolsó száma később jelenik majd meg, mint a The Ultimates 3 első száma… Na mindegy, ezt csak úgy mellékesen jegyzem meg. Folytassuk a kötet rajzolójával, Madureirával:

„Részben azért vállaltam a feladatot, mert nagy rajongója vagyok az első két kötetnek, részben meg azért, mert végre olyan karaktereket is rajzolhattam, akiket azelőtt soha. Mindig is szerettem a Marvel figuráit, és nagyon örülök, hogy most hirtelen ennyit rajzolhatok közülük. De azért néha figyelmeztetnem kellett Jeph-et, hogy NE RAKJA ŐKET MIND EGYETLEN OLDALRA!!!”

Höhö. Nagy mókamester ez a Loeb. Na lássuk, mit mond még nekünk.

„Mark Millar történetének volt egy nagyon erősen érezhető politikai felhangja, amit olyan mesterien hozott össze, hogy én nem is próbáltam folytatni. Én egészen más stílusban írtam a számokat, és legfőképpen az erkölcsi kérdésekre helyeztem a hangsúlyt. Azt akartam kihangsúlyozni, hogy a világ mennyire nem csak fekete és fehér, rossz és jó. Meg persze azt is, ahogy Venom rommá veri Thort!!!”

És persze a rajzok is teljesen eltérők lesznek majd Hitch stílusától, igaz-e, Joe?

„Sokat gondolkoztam azon, nem kéne-e Bryan Hitch stílusához hasonlót alkotnom, de végül megmaradtam a saját, egyéni rajzaimnál. Remélem, az első két kötet rajongói nyitottak lesznek erre a merőben másmilyen látványvilágra is.”

Én igen, én igen, én igen!!! A többiek meg kit érdekelnek, nem? Na inkább mesélj még az Ultimatum című crossoverről, Jeph.

„A 3. kötet összes száma beletartozik majd a March on Ultimatum elnevezésű történetszálba, amely az Ultimatum szoros előzményeit mutatja majd be. Aztán jövőre jön maga a sztori, amely örökre megváltoztatja majd az Újvilágot… Utána már semmi sem lesz a régi. Ami ott történik, azt nem lehet visszacsinálni. És hogy miért is történik mindez, hogy ki és miért teszi majd azt, amit, azt a The Ultimates 3. kötetéből tudhatjuk majd meg! Ez, barátaim, a Vég kezdete… Az Újvilág Végéé.”

Yikes… Ez elég drámai befejezés volt…

MINISOROZATOK

Ultimate Human

Ötödik megálló: Hulk és Vasember! Ők ketten harcoltak már egymás ellen, egymás mellett, és most újból összefognak… hogy megöljék Hulkot?! Warren Ellis és Cary Nord párosa jövőre útjára indítják az Ultimate Human című, négyrészes minit, amelyben Bruce Banner Tony Stark segítségét kéri majd, hogy együttes erővel végleg eltávolítsák belőle a tomboló Hulkot. Stark persze igent mond a kérésre, de ahogy ez lenni szokott, valami szörnyen félresikerül, Hulk elszabadul… és összecsap Vasemberrel! A szörny kontra a gép! A düh kontra az ész! Jól hangzik, nem? Na persze annak idején Ellis másik munkája, az Ultimate Galactus-trilógia is ígéretesnek tűnt, aztán… Brrr. De hátha ez jó lesz. Cary Nord rajzaival nem lesz probléma, azt már most láthatjuk az előzeteseken. Meglátjuk.

Oldalak: 1 2 3 4