Ultimate News #62

ULTIMATE X-MEN

Második megálló: X-Men! Bizony, nem könnyű a mutánsok élete az Újvilágban (sem). Az X-Men feloszlott, majd újjáalakult, Charles Xaviert mindenki halottnak hiszi, miközben a jövőben raboskodik, és újabbnál újabb mutáns szervezetek jelennek meg azzal a céllal, hogy magukhoz ragadják a hatalmat. De mi jöhet még??? A sorozat jelenlegi írója, Robert Kirkman máris megsúgja nekünk!

„Az Ultimate X-Men hamarosan csúcssebességre kapcsol! Az újvilági X-Men már eddig is egy amolyan felpörgetett X-Men volt: az újvilági Rozsomák még inkább Rozsomák, az újvilági Küklopsz még inkább Küklopsz, az újvilági Vihar még inkább Vihar, és így tovább. Minden karakter az eredeti változatának felturbósított verziója. Amit a klasszikus Rozsomák vonakodik megtenni, azt az újvilági gondolkodás nélkül megteszi. És hamarosan szükségük lesz ezekre a tulajdonságaikra… Valljuk be, senkit nem érdekelne a sorozat, ha mindig minden rendben menne, és mindig mindenki boldog lenne. Fel kell kavarni az állóvizet, és én mindent meg is teszek azért, hogy igazi pokollá változtassam az X-ek életét! Nehezebbnél nehezebb helyzetekbe kerülnek majd, amelyekből saját erejükből kell kitörniük. A halottnak hitt Xavier, az Őrök, a Pokoltűz Klub, a Shi’ar egyház… Jönnek sorjában a fenyegetések és a problémák! Lefogadom, hogy a szegény X-ek gyűlölnek engem.”

De mi nagyon is szeretünk, Kirkman apó!

„Amikor elkezdtem írni a sorozatot, volt egy 14 tagú X-Menem. Nem akartam eltüntetni a süllyesztőben egyik karaktert sem, de azt sem akartam, hogy ebben a felállásban maradjanak. Ezért végül feloszlattam a csapatot, mindenkit más-más helyre raktam, de úgy, hogy igazán egyikük se essen ki a történetből. Ha néhányukat nem mutatunk pár számon át, az még nem jelenti azt, hogy megfeledkeztem róluk. És akkor persze itt vannak az új szereplők is, akik közül nekem Kábel a kedvencem. Összességében pedig nagyon szeretem Xaviert, akinek megpróbáltam kicsit bemutatni a sötétebb oldalát is, és persze Jeant, aki a Főnix miatt egy nagyon érdekes szereplője a sorozatnak. És ha még ki kéne emelnem valakit, akkor mindenképp megemlíteném Káprázatot – ő a szívem csücske!”

Jó, jó, de mi vár az X-Menre 2008-ban?

„Még a 89. számban lesz egy kis gond az Árnykirállyal, aztán pedig… Apokalipszis!!! Már nagyon várom, hogy kezdődjön az a sztori, mert gyakorlatilag minden eddigi esemény ott fog értelmet nyerni, minden szál ott fut majd össze. Sokan kritizáltak a szerteágazó és látszólag értelmetlen történetvezetés miatt, de Apokalipszis érkezésével végre a jelentéktelennek tűnő mellékszálak rejtélye is világossá válik majd. Minden összefügg.”

Úgy legyen! Én személy szerint alig várom!

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Harmadik megálló: Fantasztikus Négyes! Már küzdöttek alternatív világból érkező zombikkal, idegen lényekkel, találkoztak az Ezüst Utazóval… Vajon mi vár még ezek után Mr. Fantasztikusra, a Láthatatlan Nőre, a Lényre és a Fáklyára? Átadom a szót a sorozat írójának, a nagyszerű Mike Carey-nek!

„A legfontosabb esemény, amelyben részt vettek hőseink az elmúlt időszakban, az a háború a két idegen civilizáció, Halcyon és Acheron népe között. Az Acheront ugye Thanos uralja, aki minden tekintetben nagyon gonosz és félelmetes: bárkit képes megszállni, és szinte halhatatlan, ráadásul több bolygó lakója is hűségesen szolgálja. Reed úgy döntött, hogy a Földnek megfelelő védelem kell ellene, ezért elkezdett dolgozni a Kozmikus Kockán, amely már az elkészülése előtt több bonyodalmat okozott a csapatnak, mint eddig bármi más. Reed teljesen belefeledkezett a munkába, és nagyon rosszul bánt Sue-val az utóbbi időben, amelynek persze meglesznek majd a következményei… De ami a legrosszabb, hogy úgy tűnik, Thanos direkt azt akarja, hogy a Kocka elkészüljön!”

Titokzatos, mi? De vajon Carey hogy érez a csapattal kapcsolatban?

„Imádom a Fantasztikus Négyest! A csapat tökéletesen működik, a négy tag remekül kiegészíti egymást. Olyanok, mint Scooby-Doo és a barátai. Mindenkinek megvan a maga szerepe, és elképzelhetetlen lenne a csapat bármelyikük nélkül. És ami igazán különlegessé teszi őket, az az, hogy egy igazi családként dolgoznak együtt. Próbálom ezt a kapcsolatot visszaadni a történeteimben, és közben arra is ügyelek, hogy méltó utódja lehessek az eredeti csapat megalkotóinak, Stan Leenek és Jack Kirbynek.”

Hát ez aranyos. De most már inkább térjünk rá az új veszélyekre.

„Minden történetemben az okozza a legnagyobb kihívást a csapatnak, hogy egy teljesen ismeretlen közegbe kerülnek, amihez először még alkalmazkodniuk kell, és csak azután csaphatnak össze a rosszfiúkkal. Ne feledjük, hogy a Fantasztikus Négyes tagjai elsősorban kalandorok és felfedezők, és persze emelett szuperhősök is. Harc közben tehát jó, ha fel is fedeznek valamit, ha új, ismeretlen dolgokkal ismerkednek meg. Itt van például a Kozmikus Kocka. Az eszköz, amely már a God War óta kísérti Reedet és a többieket. 2008-ban megkezdődik érte a háború, és felbukkan majd Thanos, Ronan, egy rakat új szuperkatona és idegen lény… Lesz itt minden. És közben a Fantasztikus Négyes is átalakul kicsit, megváltoznak a tagok közötti viszonyok, majd később jön egy egészen váratlan fordulat, amely az egész sorozatot teljesen új irányba viszi majd el!”

Én erre pedig már csak annyit tudok mondani: Kozmikus Csikidam!!!

Oldalak: 1 2 3 4