Ultimate News #59

ADATLAP

A Fenegyerek eddig még csak egyetlen magyar kiadványban kapott szerepet, de mivel ennek ellenére is nagy népszerűségnek örvend, ezért ezen a héten rá esett a választásom. Következzen tehát a vak igazságosztó!

Fenegyerek

Valódi neve: Matthew (Matt) Murdock
Egyéb nevei: Nincsenek
Személyazonossága: Titkos
Foglalkozása: Ügyvéd
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Ismeretlen apa (elhunyt)
Csoporthoz tartozása: A Nelson & Murdock Ügyvédi Iroda résztulajdonosa
Legfelsőbb iskolai végzettsége: A Kolumbia Egyetemen tanult, de nem fejezte be; később egy ismeretlen jogi iskola diákjaként fejezte be tanulmányait
Első megjelenése Amerikában: Említés szintjén: Ultimate Marvel Team-Up #6 (2001), tényleges megjelenés: Ultimate Marvel Team-Up #7 (2001)
Első megjelenése Magyarországon: Újvilág: X-Men #25 (2007)

Története: Matt Murdock még gyerekként egy baleset során megvakult, mely következtében azonban a többi érzékszerve emberfeletti szintre emelkedett. Ökölvívó apját meggyilkolták, mivel nem volt hajlandó elveszíteni egy bokszmeccset, és ez a tragédia egész életében kísértette Mattet. Évekkel később bejutott a Kolumbia Egyetemre, ahol összeismerkedett egy lánnyal, Elektra Natchiosszal, akivel egymásba is szerettek. Amikor a lány barátját, Melt megerőszakolták, majd később az elkövető, egy Trey nevű fiú ellen ejtették a vádakat annak befolyásos apja közbenjárása miatt, Elektra éktelen haragra gerjedt. Nem akarta ennyiben hagyni az ügyet, ezért Trey, hogy elhallgattassa, felbérelt pár bűnözőt, hogy robbantsák fel a lány apjának üzletét. Matt elintézte, hogy a robbantók valljanak, de Trey megint megúszta a dolgot, és bosszúból újra lecsapott Melre. Ám Elektra ekkor már várt rá, és meg is ölte volna, ha az utolsó pillanatban nem jelenik meg Matt. Elárulta a lánynak, hogy valóban vak, viszont a többi érzékszerve emberfeletti szinten éles. Azt remélte, ha elmondja titkát, Elektra megenyhül, de sajnos nem így történt. Halálos sebet ejtett Treyen, és választás elé állította Mattet: vagy hagyja elvérezni a fiút, és vele tart, vagy elviszi egy kórházba, de azzal vége kettejük kapcsolatának. Matt az utóbbit választotta.

Valamivel később Matt és barátja, Foggy Nelson már javában készültek az ügyvédi pályára, amikor gyilkossági kísérletet követtek el egy Cullen nevű könyvelő ellen, aki terhelő bizonyítékokkal rendelkezett pár maffiatag ellen. Matt közbenjárása mentette meg az életét. A fiú megtudta, hogy Cullen Elektra egyik rokonának, Leander Natchiosnak dolgozik. Mikor végül mégis végeztek Cullennel, és a gyilkos, egy bizonyos Benjamin Poindexter Elektra apjára kente a gyilkosságot, Matt összeállt Elektrával, és közösen megtudták, hogy Poindextert maga az alvilág Vezére, Wilson Fisk bérelte fel, mivel Cullen bizonyítékai olyan információkat tartalmaztak, amelyek számára is kínosak lehetnek. Kiderült, hogy a könyvelő ügyvédjének, William Savage-nek is volt másolata a terhelő adatokról, és ekkor már úton is volt hozzá Poindexter. Matt és Elektra nem tudták megakadályozni Savage meggyilkolását, de legalább a bizonyítékot megszerezték. Elektra ezután kijátszotta Mattet, és találkozót szervezett Fiskkel. Átadta neki az iratokat, és cserébe azt kérte, tisztázza apja nevét. Később Matt felkereste Elektrát, és elmondta neki, hogy olyan bizonyítékokat szerzett, amelyekkel Fisk segítsége nélkül is kihozhatták volna apját a börtönből. Hatalmasat csalódott a lányban, és többet ezután nem is nagyon beszéltek.

Matt az egyetem után saját ügyvédi irodát nyitott Foggy Nelsonnal New York Hell’s Kitchen nevű negyedében, ahol éjjelente a maszkos igazságosztó, a Fenegyerek álcájában védelmezte az ártatlanokat. Többször találkozott már egy másik maszkos szuperhőssel, az ifjú Pókemberrel, akit le is hordott, amiért ilyen fiatalon akar hősködni, egy alkalommal pedig a Megtorló néven elhíresült öntörvényű exrendőrrel is összecsapott. Találkozott már az X-Men nevű csapat egyik tagjával, Rozsomákkal is, akit ő és Pókember mentett meg egy sereg mutánsellenes ügynöktől.

Testmagassága: 183 cm
Testsúlya: 90 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Vörös
Emberfeletti képességei: A Fenegyerek hallása, szaglása, tapintása és ízlelése emberfeletti szinten van. Ezek együtt alkotják a „radar” képességét, mellyel a látást pótolja.
Szakterülete: A Fenegyerek profi akrobata és harcos, bármely olimpiai atlétát lekörözné. Ezenfelül kiváló ügyvéd is.
Felszerelése: A Fenegyerek fegyvere egy igen veszélyes gumibot, melyet civil életében fehérbotként használ.
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 5/7 (Egy harcformát mesteri szinten elsajátított)

AZ ÚJVILÁG VÉGE…?

És a legérdekesebb (és talán legszomorúbb?) hírt a végére hagytam, pajtások. Így stílusos, ha már az Újvilág VÉGÉRŐL fogok írni… Nos. Bizonyára ti is láttátok az Ultimate Power 8. számának borítóján a hatalmas March on Ultimatum feliratot, ami kb. annyit tesz, hogy Út az Ultimatum felé. Igen, megkezdődtek a jövő évi nagy újvilági esemény, az Ultimatum közvetlen előzményei, aminek, gondolom, mindannyian örültök. Hatalmas reklámhadjárat indul ezzel útjára, amelynek a következő fontosabb megállója az Ultimate Marvel című különszám lesz, ami talán már ebben a hónapban megjelenik, annak ellenére, hogy eredetileg csak decemberre ígérték. Talán ezzel akarnak minket kárpótolni az Ultimate Origins csúszásáért és azért, hogy novemberben egyáltalán nem jelenik meg új Ultimate X-Men? Lehet. Ez a kis kiadvány előzeteseket tartalmaz majd a The Ultimates 3. kötetéből, az Ultimate Iron Man 2. kötetéből, valamint az Ultimate Human című miniből – vagyis 2008 elejének nagy sikervárományosaiból. És ez a sok kiadvány mind-mind egy sztoriban fut majd össze a végén: az Ultimatum című crossoverben. De mi is lesz a titokzatos történet, amelyet Jeph Loeb ír majd, és amely „alapjaiban rázza majd meg az egész Újvilágot”? Nos, Loeb annyit már elmondott, hogy „bármi megtörténhet”, és hogy „közeleg a vég”. Kissé homályosak ezek a rejtélyes utalások, nemde? Egy amerikai internetes oldal azonban már jóval konkrétabb információkat árult el a rajongóknak… Így hangzik náluk az Ultimate Marvel előzetese: „David Finch vadonatúj borítója mellett a rajongók olyan kiadványokból is kapnak előzeteseket, mint a The Ultimates 3, az Ultimate Iron Man 2, vagy az Ultimate Human! És mindez még csak az előszele a jövő év nagy újvilági eseményének, amely során a teljes Újvilág látványos véget ér!”

Azt hiszem, ennél drámaibb mondattal nem is zárhattam volna az e heti összefoglalót. Lesz miről beszélni az Ultimate Marvel 3.0 fórumban, igaz? Várom véleményeiteket, kérdéseiteket, és persze azt, hogy szerintetek tényleg véget ér majd-e jövőre az Újvilág! Remélem, nem, mert ha igen, munka nélkül maradok!!! Na csácsumi!

Oldalak: 1 2