Ultimate News #59

Csalamádé! Itt van hát végre a november, az év utolsóelőtti hónapja, és mindannyian tudjuk, hogy ez mit jelent… Igen, már csak 2, azaz II, azaz két, azaz kettő hónap van hátra az Újvilág Évéig! És már csak 1, azaz I, azaz egy hónap a The Ultimates 3. kötetéig! És már csak hetek, sőt, talán csak napok az olyan finomságokig, mint A Csodálatos Pókember és az Újvilág: X-Men novemberi száma, a The Ultimates Saga és az Ultimate Marvel címet viselő különszámok, vagy épp az Ultimate Vision befejezése! De ha ennyire felpörög hamarosan az Újvilág… akkor miért kell mégis az Ultimate-vonal végéről írnom ezen a héten?! Kiderül az Ultimate News 59. részéből…

És mint mindig, most is: figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Tökjó, hogy ezt a szöveget mindig csak be kell másolnom, és nem kell újraírnom.

MINISOROZATOK

Ultimate Power

Mély levegő… Elszámolni 10-ig… Okkkkké. Akkor kezdjük. Nos, pajtások, megjelent hát végre az Ultimate Power 8. száma is. Igen, immár több mint egy éve zajlik ez az interdimenzionális háború az Újvilág és a Legfőbb Légió között, és MÉG MINDIG nincs vége. Sőt: decemberig NEM IS LESZ, ugyanis csak akkor jön majd ki az utolsó szám. Pazar. Ám nem is lenne ez olyan nagy baj, ha az utolsó két szám olyan jó lenne, mint a 7., az első, amit Jeph Loeb írt. Ám sajnos, pajtások… a 8. szám messze nem éri el a 7. színvonalát. Legalábbis szerintem. Hogy miért nem? Vegyük először is a szereplőket. RENGETEGEN vannak. Eddig is sokan voltak, de az előző számban Loebnek valahogy sikerült összefognia őket, és szinte mindenkinek adott egy kisebb-nagyobb szerepet. Csakhogy most behozta még a klasszikus Legfőbb Légiót is a sztoriba, és ENNYI karakterrel már ő sem bír. A szereplők feléről gyakorlatilag azt sem tudjuk, hol vannak vagy mit csinálnak éppen. Szöveget pedig tényleg csak pár kiválasztott szerencsés kapott. Persze milyen szöveget… Nem viccelek, pajtások, oldalakon keresztül csakis ilyen párbeszédeket olvashatunk:
„Én vagyok Hyperion!”
„Nem, én vagyok Hyperion!”
„Nem lehet! Mi vagyunk a Legfőbb Légió!”
„Tévedés, mi vagyunk a Legfőbb Légió!”
„Itt valami nem stimmel!”
„Igen, itt valami nem stimmel!”
És így tovább oldalakon át. Aki nem hiszi, járjon utána, és meglátja, hogy sajnos egyáltalán nem túlzok. És a slusszpoén az egészben az, hogy amikor VÉGRE abbahagyják a hősök egymás püfölését, és VÉGRE elkezdenének megbeszélni a dolgokat, Fury ledob közéjük még valakit, hogy még csak véletlenül se érhessen véget a csata! Csikidam!!! És ahogy a képregény végére érünk, csalódottan tapasztaljuk, hogy bizony SEMMIT nem haladt a történet, és EGYETLEN kérdésre sem kaptunk választ… Pozitívumként talán Greg Land rajzait tudnám említeni. Ő, mint mindig, most is kitett magáért, és ez a sok látványos csata még kedvez is az ő stílusának. Nézegetni tehát érdemes a kiadványt – de olvasni semmiképpen…

Ultimate Power #8
Írta: Jeph Loeb
Ceruza- és borítórajz: Greg Land

Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. vezetője úgy dönt, új szereplőt dob be az univerzumokon átívelõ kozmikus háborúba, és ezzel minden harcos igen nehéz helyzetbe kerül. Ráadásul az újvilági hõsök és a Legfőbb Légió lassan minden esélyüket elvesztik, hogy legyõzzék… a másik Legfőbb Légiót?!

Oldalak: 1 2