Ultimate News #54

THE ULTIMATES

It’s wallpaper time!!! Itt az október, és így már csak két hónapot kell kihúznunk valahogy a The Ultimates 3 1. számáig (persze ha nem csúszik a megjelenés…). Addig is azt javaslom, mindannyian tegyétek ki a borítóról készült hátterek valamelyikét, hogy bármikor gyönyörködhessetek Joe Madureira alkotásában. Itt megtaláljátok őket három különböző felbontásban.

ADATLAP

Már többször felbukkant Peter Parker életében a kedves (?) Curt Conners doki, és mindannyiszor valamilyen szörnyű tragédiát okozott akarva-akaratlanul. Most az ő adatlapja következik, pajtások.

Curt Conners

Igazi neve: Curtis Conners
Egyéb nevei: A Gyík
Kiléte: Csupán kevesen tudnak Conners átváltozásáról
Foglalkozása: Kutató tudós, az Empire State Egyetemen oktató mérnökbiológus
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Doris (volt felesége), Timmy (fia)
Mely csoport tagja: Egynek sem
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Három doktorátus
Első megjelenés Amerikában: Ultimate Marvel Team-Up #10 (2002)
Első megjelenés Magyarországon: A Csodálatos Pókember #40 (2. sorozat, 2006)

Története: Curt Conners kiváló genetikus és egyetemi tanár, aki ismeretlen körülmények között elvesztette egyik karját. Szinte egész életét annak szentelte, hogy módot találjon arra, hogy visszanövessze hiányzó végtagját, és ehhez a gyíkok regeneráló képességeit vette alapul. Öt éven kutatott, de nem ért el nagy áttörést, ezért a szponzorai megvonták tőle a további anyagi támogatást. Conners teljesen összetört, és alkoholba fojtotta bánatát. Az ital és az elkeseredettség hatására meggondolatlan lépésre szánta el magát: saját magán tesztelte le a még befejezetlen végtag-regeneráló szérumot. Eleinte úgy tűnt, a kísérlet sikeres volt: a tudós karja visszanőtt, ám sajnos ezzel még nem fejeződött be az átváltozása, és pár pillanattal később hatalmas, gyíkszerű szörnyeteggé mutálódott. A zavarodott elméjű lény a csatornákban keresett menedéket, ahol sorra szedte áldozatait, így a városban végül elterjedt a „Gyík” legendája. Hamarosan az ifjú szuperhős, Pókember is felfigyelt a pletykákra, és úgy döntött, a végére jár a dolognak. Leereszkedett a csatornarendszerbe, és nemsokára rá is lelt Connersre, aki egyből rátámadt. Ekkor újabb különös teremtmény bukkant fel az „Emberlény” személyében, aki szintén egy tragikus körülmények között átváltozott tudós volt. Ahogy megérintette Connerst, valamilyen ismeretlen eljárással visszaváltoztatta őt emberi alakjába, majd eltűnt a sötét járatok között. Conners visszanőtt karja nem sokkal később elhalt, és a kísérlet teljes kudarcként zárult. Ráadásul a tudós DNS-ében okozott károk azóta sem tűntek el, ezért a Gyík bármikor visszatérhet, így Conners úgy döntött, otthagyja családját saját biztonságuk érdekében.

Conners ezután egy elhunyt feltaláló, Richard Parker egyik befejezetlen találmányával, a rákot gyógyító „Ruhával” kezdett foglalkozni. Sajnos végül ez a munkája is félbeszakadt, mivel Pókember, aki valójában Richard fia, Peter, kipróbálta a találmányt saját magán, és az eredmény borzalmas volt: a Ruha kis híján átvette felette az uralmat. Később Conners egyik egyetemi diákja, Eddie Brock is magára vette a saját, gyilkos akarattal bíró Ruhát, mivel az ő apja is dolgozott rajta, és a hagyatékának tekintette. Persze ő sem bírt vele, és kontrollálhatatlan szörnyeteggé változott. Peter szerencsére megállította, és visszatért Conners laboratóriumába, hogy immár az összes Ruha-mintát megsemmisítse. Itt találkozott Connersszel, aki így rájött, hogy Peter a Pókember, de megígérte, hogy a titkot megtartja magának, cserébe, amiért segített neki, amikor Gyíkká változott.

Hetekkel később Conners elkeseredettebb volt, mint valaha. Nem bírta elviselni a sorozatos kudarcait, rémálmok gyötörték, és a családja is hiányzott neki. Az éjjeleit a laborjában töltötte, hogy elterelje a figyelmét a bukásairól. Itt találkozott újra Pókemberrel, aki egy csata során megsérült, és erősen vérzett, ezért megkérte a doktort, hogy ápolja le a sebeit. Conners így is tett, majd miután fiatal barátja távozott, megvizsgálta annak vérét. Elképesztette Peter különleges vérmintája, és az engedélyét kérte, hogy pár kísérletet hajthasson rajta végre. A fiú beleegyezett, és Conners az elkövetkező két hónapot azzal töltötte, hogy kitenyésszen a vérből egy önálló létformát. A kísérlet sikeresnek bizonyult, és megszületett „Kis Ben” Conners és Peter DNS-éből, valamint Richard Parker mintái alapján. Conners végre újra sínen volt, újból kapott támogatást, és a családjával is kezdtek jóra fordulni a dolgok. Ám ekkor újabb szörnyűség történt: „Kis Ben” valahogy megszökött a laboratóriumból, és esztelen mészárlásba kezdett. A DNS-e még nem volt teljes, ezért más emberekből „szívta el” az életet, hogy magát táplálja. Pókember végül végzett vele, de addigra már több haláleset is történt a kiszámíthatatlan lény miatt. Conners minden felelősséget magára vállalt a történtekért, és feladta magát a rendőrségnek. Azóta börtönben ül…

Magassága: 178 cm
Súlya: 89 kg
Szeme színe: Barna (Gyíkként sárga)
Haja színe: Barna (Gyíkként nincs haja)
Emberfeletti képességei: Gyíkként Conners emberfeletti erővel és gyorsasággal bír, valamint hatalmas karmokkal is rendelkezik, melyek kiválóan alkalmasak falmászásra és harcra. A hüllő-én teljesen elkülönül az emberitől, és csupán a legalapvetőbb beszédre képes.
Szakterülete: Conners briliáns genetikus, aki sajnos hajlamos az alkoholizmusra és a depresszióra.
Intelligencia: 5/7 (Zseni), Gyíkként: 1/7 (Átlagon aluli)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni), Gyíkként: 4/7 (Emberfeletti; 360 kg és 25 tonna közötti súly felemelésére képes)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos), Gyíkként: 5/7 (Golyóálló)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Az újvilági rajongók az összefoglaló végére értek. Hirtelen az a kérlelhetetlen bizonyosság szállta meg őket, hogy semmit sem lehet már olvasni, sem most, sem soha többé. Na jó, legalábbis jövő hétig. Na jó, esetleg addig az Ultimate Marvel 3.0 fórumban a hozzászólásokat. Persze ott is csak arról lesz majd szó, hogy mennyire nem volt vicces ez a Maniac gyerek ezen a héten sem… Kár érte. Na viszlát, pajtások, és kösz a halakat!

Oldalak: 1 2