Ultimate News #54

Messze kinn a Galaxis Nyugati Spirálkarjának soha fel nem térképezett, Isten háta mögötti zugában található egy sehol sem jegyzett sárga nap. Durván kilencvenmillió mérföldre tőle kering egy tökéletesen jelentéktelen, kékeszöld bolygócska, melynek majomtól eredő civilizációja oly döbbenetesen primitív, hogy a kvarcórát még mindig pompás dolognak tartja. Ez a bolygó a következő problémával küzd vagy inkább küzdött: az ott élők többsége ideje nagy részében boldogtalan volt. Ám egy keddi napon, csaknem kétezer évvel azután, hogy valakit felszögeztek a fára, mert azt mondta, milyen remek is lenne, ha az emberek a változatosság kedvéért kedvesek volnának egymáshoz, egy Maniac nevű fiatalember megalkotta az Ultimate News 54. kiadását, és ezzel az emberek újra megtapasztalhatták, mi is az az igazi boldogság – még azok is, akiknek nem volt kvarcórájuk.

Remélem, ez a kis átalakított idézet a Galaxis Útikalauz Stopposoknak című remekműből meghozta a kedveteket az e heti összefoglalóhoz. Ha igen, akkor azért még előtte olvassátok el ezt a figyelmeztetést is: SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Oké, ennyi. Kezdhetitek.

ULTIMATE SPIDER-MAN

Nagyon el voltunk látva szeptemberben Pókemberrel, hiszen kettő szám is megjelent, mint annak idején oly sokszor a Bagley-érában is. Akkor ez a tempó gyakran ment a minőség rovására, de szerencsére Immonennél nem érzékelhető ilyesmi. Ettől függetlenül, ahogy azt már múlt héten is kifejtettem, én nem bánnám, ha ezentúl hanyagolnánk a havi két megjelenést. Nem akarom, hogy Immonen stílusa is zuhanórepülésbe kezdjen majd emiatt, mint Bagley-é. (Habár a fórumos hozzászólásaitok alapján úgy vettem észre, eddig csak nekem jön be jobban Immonen, mint Bagley. Kár…) Na mindegy, most örüljünk a 114. számnak, amelyben ismét Peter áll a középpontban, és Norman gyakorlatilag nem is kap szerepet – Elektró viszont annál többet! Pókember kontra Elektró, sokadik menet, pajtások! Immonen megint brillírozik, pajtások! Bendis meg… hát, neki most túl sok dolga nem volt, pajtások („Stuart, rajzolj meg egy király csatát Pókember és Elektró között, de lehetőleg úgy, hogy kijöjjön belőle egy egész szám, oké?”). Így van ez, pajtások. De azért tényleg jó kis szám ez. Még Miles Warren is benne van.

Ultimate Spider-Man #114 – Death of a Goblin (3. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Stuart Immonen

Sajnos nem Norman Osborn az egyetlen, aki sikeres szökést hajtott végre a Triskelionból, és immár szabadon kószál New York utcáin: Elektró, az elektromosság ura szintén bosszúra szomjasan keresi hálószövõ nemezisét…

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Végéhez ért hát múlt héten az Ezüst Utazó története, méghozzá egy kiváló befejezéssel. A Fantasztikus Négyes és Norrin Radd együttes erővel száll szembe Pszichóval, hogy megmentsék a Föld teljes lakosságát. Kemény feladat… Hogy vajon sikerrel járnak-e (nyilván igen, de hogy hogyan, az az igazán érdekes), az kiderül a kihagyhatatlan 46. számból!

Ultimate Fantastic Four #46 – Silver Surfer (5. rész)
Írta: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Pasqual Ferry

A Fantasztikus Négyes kénytelen szövetségre lépni az Ezüst Utazóval, hogy együttes erõvel szálljanak szembe Pszichóval, akinek immár hatmilliárd fanatikus követõje van… a Földrõl! Vajon képes lesz a négy ifjú szuperhõs megmenteni egy egész bolygó népességét? Ebben a számban kiderül!

E hónaptól pedig, mint tudjátok, Mark Brooks veszi át újra a sorozat rajzolását, aminek én személy szerint nagyon örülök, hiszen ő az egyik kedvenc rajzolóm. A Ghosts című sztori teljes egészében az ő keze munkáját dicséri majd, és én már alig várom, hogy lássam a Vörös Szellemet, meg a Vörös Dinamót, meg a többi gonosztevőt, aki még színre lép. Már tényleg csak a Vörös Káposzta meg a Vörös Október hiányzik a listáról… Na de elég a dumából, lássuk Brooks előzetes oldalait a 47. számból!

Azért jól bírja Sue a hideget… Még az orosz tundrára is egy szál topban és egy kis dzsekiben utazik, csupasz hassal… Persze a férfi olvasók bizonyára ennek csak örülnek, ahogy jómagam is, nemde? Na ugye. Akkor ennek örömére most jöjjön egy igazi örömhír: Az amerikai Spike TV minden évben megrendezi saját díjátadóját Scream Awards néven a sci-fi és horror műfaj legjobbjainak. Filmek, sorozatok, színészek, írók, rendezők és képregények versengenek különböző kategóriákban, a döntés pedig a rajongók kezében van, akik interneten keresztül voksolhatnak kedvenceikre. És idén, pajtások, a legjobb képregény díjára az Ultimate Fantastic Four is kapott jelölést! Bizony, végre ez a sorozat is megkapta a neki járó elismerést! Mondjuk tény, hogy nem lesz könnyű dolga a másik négy jelölttel szemben (30 Days of Night, The Boys, All Star Superman és Y: The Last Man), de ha ti is szavaztok, akkor talán Reedéknek is lehet esélye a győzelemre. Rajta hát, szavazzatok sebtiben ezen a címen!

Oldalak: 1 2