Ultimate News #49-50

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

A Fantasztikus Négyes sem unatkozott mostanában, és az Ezüst Utazó oldalán egy idegen bolygóra utaztak a 45. számban. A gond csak az, hogy immár Pszichó irányítja az elméjüket, és ők még azt sem tudják, hogy ők a Fantasztikus Négyes! Yikes! Itt már csak egyvalaki segíthet… Egy földönkívüli, aki átáll az emberek oldalára! Igen, Ő Alf… helyett az Ezüst Utazó. Hehe. Na de komolyan: akit érdekel a rejtélyes Norrin Radd múltja, az mindenképp olvassa el ezt a számot. Megéri.

Ultimate Fantastic Four #45 – Silver Surfer, 4. rész
Írta: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Pasqual Ferry

A Fantasztikus Négyes egy különös bolygóra került, ahol mindenki tökéletesen boldog és elégedett – Pszichó uralma alatt! Hőseink egyetlen esélye a rejtélyes Ezüst Utazó, Norrin Radd, aki felajánlja nekik segítségét. De vajon megbízhatnak egy tetőtől talpig ezüst idegen lényben?


MINISOROZATOK

Ultimate Power

Lassan már egy éve megy ez a mini, de igazából túl sokat még mindig nem haladtunk előre a sztoriban… Reméljük, Jeph Loeb ígéretéhez híven a maradék három szám fantasztikusan-elképesztően-hihetetlenül izgalmas és eseménydús lesz. Addig pedig rakjunk ki a monitorunkra egy szép hátteret magunknak az utolsó szám borítójáról. Emitt megtaláljátok három felbontásban:

ADATLAP

És hát mi mással is zárhatnánk az összefoglalót, mint egy adatlappal – ahogy mindig. A választásom ezúttal Vadócra esett, akit végre gyakrabban fogunk látni az Újvilág: X-Men oldalain most, hogy ő is a csapat tagja lett. Csikidam!

Vadóc

Igazi neve: Marian
Egyéb nevei: X-7
Kiléte: A hatóságok által ismert
Foglalkozása: Diák, korábban az X-Fegyver ügynöke
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Ismeretlen szülők
Mely csoport tagja: X-Men, korábban X-Fegyver és Mutáns Testvériség
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Középiskolai szintű tanulmányait végzi
Első megjelenés Amerikában: Ultimate X-Men #7 (2001)
Első megjelenés Magyarországon: Újvilág: X-Men #7 (2006)

Története: Az egyik déli államból származó Marian először akkor szökött el otthonról, amikor édesapja, aki a szerencsejáték megszállottja volt, minden családi vagyonukat eljátszotta. Nem sokkal ezután Marian mutáns ereje felszínre tört, és egy fiú hetekig kómában feküdt csak azért, mert megérintette őt. Felfigyelt rá egy titkos kormányszervezet, az X-Fegyver, amely fogságba ejtette, és embertelen körülmények között képezte ki titkos ügynökké. Ekkor kapta a „Vadóc” kódnevet. A fogságban barátságot kötött egy másik mutánssal, Cainnel, vagyis Buldózerrel. Amikor a Mutáns Testvériség végre kiszabadította őket, Vadóc csatlakozott hozzájuk, és segédkezett az egyik legnagyobb, emberiség ellen elkövetett terrorakciójukban, mely során felrobbantották a Brooklyn hidat. A támadás után nem sokkal lecsapott rájuk a S.H.I.E.L.D. nevű kormányszervezet alakulata, a Különítmény, és Vadóc ismét fogságba került. Elszállították egy mutánsok számára létrehozott, szuperbiztos börtönkomplexumba, az X-Faktor táborba. A Testvériség nemsokára ismét kiszabadította, de Vadóc ezúttal nem hozzájuk, hanem egy másik mutáns csoporthoz, az X-Menhez csatlakozott, és segített nekik megfékezni egy felrobbant nukleáris reaktorból áradó sugárzást. A hősies helytállására és a nehéz gyermekkorára való tekintettel az amerikai kormány felmentette őt korábbi bűnei alól, és az X-Ment vezető Charles Xavier gondjaira bízták.

Magassága: 165 cm
Súlya: 61 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Barna ősz csíkokkal
Képességei: Vadóc egyetlen érintéssel le tudja másolni mások emlékeit és képességeit – e folyamat során áldozatai általában teljesen lebénulnak. Sajnos képtelen irányítani ezt az erőt, amely olykor akaratlanul is beindul egy egyszerű, bőrre gyakorolt érintésnél.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 2/7 (Érintés általi energiakivetítésre képes)
Harci tapasztalat: 3/7 (Edzett)

Na jó, pajtások: ha már dupla kiadás, meg jubileum, meg születésnap, meg miegymás, akkor már úgy illik, hogy még egy ilyen különleges alkalomból kapjatok még egy adatlapot, nemdeugye? Jöjjön hát a Rengető!

Rengető

Igazi neve: Herman Schultz
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: Ismert
Foglalkozása: Bűnöző
Állampolgársága: Büntetett előéletű amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Nincsenek
Mely csoport tagja: Egynek sem
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Első megjelenés Amerikában: Ultimate Spider-Man #8 (2001)
Első megjelenés Magyarországon: A Csodálatos Pókember #9 (2. sorozat, 2002)

Története: Herman Schultz saját gyártmányú vibrációs fegyvereit még börtönévei alatt készítette, és miután szabadlábra helyezték, meg is kezdte velük új bűnözői karrierjét „Rengető” néven – azonban már rögtön az első akciója kudarcba fulladt. Egy pénzszállító kocsit próbált meg kirabolni, amikor felbukkant az ifjú szuperhős, Pókember, aki könnyedén elbánt vele. Hermant visszaszállították a börtönbe, de hamar kikerült onnan, hála az ügyvédje közbenjárásának, aki azzal érvelt, hogy Pókember megsértette ügyfele jogait.

A Rengető ismét szabad volt, és miután felújította kicsit a felszerelését, visszatért a bűnözői élethez – ám ezúttal sem volt sokkal szerencsésebb, mint legutóbb. Bankrablás közben ismét meggyűlt a baja Pókemberrel, aki ezúttal egy sokkal ellenállóbb, fekete ruhában jelent meg, így Hermannak esélye sem volt ellene. Hiába vetette be ellene felturbózott fegyvereit, azok még csak egy karcolást sem ejtettek a hálószövőn. Pókember kiütötte Hermant, aki ismételten visszakerült a börtönbe.

Magassága: 180 cm
Súlya: 70 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Őszes
Szakterülete: A Rengető kiváló mérnök, aki saját maga építette meg különleges fegyvereit azokból az alkatrészekből, melyekhez a börtönben hozzá tudott jutni.
Felszerelése: A Rengető rengéshullámokat keltő fegyvereket használ, valamint egy fémből készült védőmaszkot, mellyel az arca felső felét védi.
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 3/7 (Kis távolságból, rövid ideig képes energiakivetítésre)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Huhú, pajtások, ez volt aztán a királyságos összefoglaló, mi? Félszáz Ultimate News… Azért ez nem semmi. Örülök, hogy még mindig érdeklődést mutattok a kis irományaim iránt, és ígérem, hogy a jövőben is mindig jelentkezem majd a legfrissebb, legizgalmasabb újvilági hírekkel csak nektek, csak itt! Alig várom, hogy elolvassam a véleményeiteket az Ultimate Marvel 3.0 fórumban a megújult, jubileumi, születésnapi kiadásról! Nosza, pajtások: írjatok hát sebtiben!!! HAPPY BIRTHDAY ULTIMATE NEWS!!!

Oldalak: 1 2 3 4