Ultimate News #49-50

ULTIMATE SPIDER-MAN

Sikerült, pajtások!!! Sikerült összehozni, hogy A Csodálatos Pókember jubileumi, 50. számáról az Ultimate News jubileumi, 49-50. kiadásában írhassak! ENNYIRE JÓ VAGYOK!!! Na lássuk akkor: Ha már 50. szám, akkor úgy illik, hogy a borító is jubileumi legyen. Ez megvan: Pókember mögött ott virít a hatalmas 50-es, sőt, egy kicsit még a főcím és az oldalcsíkok is megváltoztak. Továbbá: ha már 50. szám, akkor úgy illik, hogy valami igazán megdöbbentő, nem mindennapi történetet közöljenek benne. Ez is megvan: amit ebben a számban művel az elszabadult Vérontó, az örökre megváltoztatja Peter Parker és szerettei életét… Mit is mondhatnék még? Irány az újságárus, pajtások!!!

A Csodálatos Pókember #50 – A Végzet útjain
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

Végre megérkezett A Csodálatos Pókember második sorozatának jubileumi, 50. száma! Az alkalomhoz illően most egy igazán megrázó történetet olvashattok, amely örökre megváltoztatja Pókember életét… Vérontó elszabadul, és esztelen mészárlásba kezd! Az áldozatok között pedig ott van egy Peter szívének nagyon kedves személy is…

Most pedig a legújabb amerikai számról ejtsünk pár szót. Ez ugye az a bizonyos 112. szám, amelyet immár teljes egészében az új rajzoló, Stuart Immonen készített, és amelyben új sztori kezdődik Death of a Goblin címmel. Ami engem illet, Immonenre egy rossz szót sem tudok mondani: nekem nagyon bejön a stílusa, és szerintem igen jót tett a sorozatnak, hogy végre más vette át a rajzolást. Bár az írói széket is átvenné már valaki más, mert a sztori eddig… hát, mondjuk úgy, semmilyen. Gyakorlatilag semmi nem történik az első részben, azon kívül, hogy Pókember sokadszor is elbánik a Rengetővel, és láthatjuk Kitty borzalmas, új ruháját. Eh.

Ultimate Spider-Man #112 – Death of a Goblin, 1. rész
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Stuart Immonen

Hatalmas robbanás rázza meg a Triskelion szuperbűnözőket fogva tartó börtönrészlegét. A romok közül előbukkan egy férfi, aki bosszúra szomjazik… Egy férfi, aki Peter Parker fejét akarja! Ez a férfi nem más, mint Norman Osborn, a Zöld Manó! Vajon sikerül újra megbirkóznia vele Pókembernek? Ja, és a Rengető is visszatér…


De tudom, hogy ti többre vágytok, és már a következő szám is érdekel benneteket, mert telhetetlenek vagytok. És mivel ez most egy születésnapi-jubileumi-dupla kiadás, ezért nem mondhatok nektek nemet, igaz-e? No hát akkor vessünk egy pillantást a Death of a Goblin 2. részére!


Végül pedig lássuk a szintén erre a hónapra esedékes 114. szám borítóját, melyet eddig nem tették közzé, de most már igen. És ez így jó. Mert ugye e hónapban két szám is megjelenik majdan, de a 113. borítóját már láttuk vala egykoron. Ezért jön most a 114. borítója, hogy azt is láthassuk immáron ugye. Ímhol vagyon:

ULTIMATE X-MEN

Véget ért egy korszak, pajtások. Az Újvilág: X-Men 23. számában búcsút kell intenünk a Millar-Kubert párosnak, akik már egészen az első szám óta boldogítottak minket (kisebb-nagyobb megszakításokkal). Utolsó két részéhet érkezett A király visszatérése, a régi elvarratlan szálak elvarródnak, és jön helyettük pár új, amik még elvarródásra várnak. („Elvarródásra várnak”…? Megkockáztatom, hogy a magyar nyelv történetében még soha, senki nem írta le ezt a kifejezést…) Rohanjunk hát el gyorsan az augusztusi számért az újságárushoz, és vegyünk könnyes búcsút Millar és Kubert apótól – majd várjuk izgatottan az őket váltó Brian Michael Bendist és David Finch-et!

Újvilág: X-Men #23 – A király visszatérése, 6. és 7. rész
Írta: Mark Millar
Ceruzarajz és borító: Adam Kubert

Az X-Men egyesített ereje még Magnetónak is sok volt, és Jeannek ezúttal sikerült a Főnix hatalmát az emberiség megmentésére használnia. És akkor most végre itt a lehetőség egymás között rendezni a számlát. Rozsomák kontra Küklopsz, második menet. Aztán meg bekukkant néhány vendégszereplő: Tony Stark, Thor, Nick Fury és egy Kwannon nevű ázsiai lány.

És most akkor nézzük az amerikai kiadást. Megjelent odaát a 85. szám, a Sentinels 2. része, és most sem tudok mást mondani, minthogy szerintem piszok jó a sztori és a rajz! Rég nem élveztem annyira ezt a sorozatot, mint mostanában a Kirkman-Paquette párossal. Tetszik a rengeteg szálon futó történet, a sok új szereplő, és persze a sok régi, akik hosszú idő után tértek vissza. Ott van például Bestia, aki sikeresen megszökik a Triskelionból, vagy a Fenris-testvérek, akik ismét rosszban sántikálnak. Közben víziók gyötrik immár nemcsak Jeant, hanem Vihart is, és ott vannak még az Őrök meg a Mutáns Felszabadítási Front is… Pajtások, olvassátok el, na!

Ultimate X-Men #85 – Sentinels, 2. rész
Írta: Robert Kirkman
Ceruzarajz és borító: Yanick Paquette

Még csak pár napja alakult meg az új X-Men, de máris egy nemzeti krízishelyzet közepébe csöppentek. Újra aktiválták az Őröket, melyek ismét úgy vadásszák a mutánsokat, mint az állatokat. De vajon ki áll az óriásrobotok újraindítása mögött? És mi köze mindehhez az újonnan alakult Mutáns Felszabadítási Frontnak?


És még mielőtt elbúcsúznánk erre a hétre az X-ektől, még vessetek egy pillantást erre a fajintos fekete-fehér képre, amin az X-csajok feszítenek. Csikidam!

Oldalak: 1 2 3 4