Ultimate News #49-50

Kotkodács!!! Ismét itt vagyok egy hosszabbra sikeredett nyári szünet után, amely bizony már szeptemberre is átnyúlt! Azért jó, hogy már hetek óta nem találkoztunk, mert így mostanra sok-sok fincsi hír gyűlt össze csak nektek – olyan sok, hogy ez már nem is egy, hanem rögtön KÉT összefoglalóval is felér. Magyarul most egyben olvashatjátok a 49. és a jubileumi 50. kiadást! Lesznek tehát régebbi és frissebb infók egyaránt ebben a dupla hírcsokorban, amely még ráadásul ünnepi is, egyrészt a jubileum miatt, másrészt mert ez az első Ultimate News a vadonatúj, 4 éves kepregeny.net-en, harmadrészt meg azért, mert épp mostanában lett 1 éves ez a kis rovatocska! Ezen alkalomból mi is még szebbek, még jobbak, még citromillatúbbak lettünk – és mostantól KÉTSZER ANNYI pucér nőt láthattok a hírek között, mint eddig!!! Hát van ilyen, pajtások? Ilyen van? Kezdődjék hát a Jubileumi-Szülinapi Dupla Ultimate News!!!

Ja, de előtte egy figyelmeztetés: SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Mert én ilyen szigorú vagyok ám.

RIPORT EGY AMERIKAI KÉPREGÉNYFESZTIVÁLRÓL, II.

Hát ez meg aztán mi a szösz ez most itten ez? Visszautaztunk az időben??? Hiszen legutóbb is volt egy ugyanilyen beszámoló!!! Na jó, megnyugtatlak titeket, pajtások, hogy semmi ilyesmi nem történt, csupán a múltkori összefoglaló óta Amerikában rendeztek egy újabb képregényfesztivált, ezúttal Chicagóban. Hiába, no, a tengerentúlon havonta belefér egy-egy ilyen rendezvény, nem úgy, mint itt, a kicsiny Magyarlandben. Újvilági hírekből ezúttal ugyan kevesebb volt, mint legutóbb, San Diegóban, de azért pár infót most is elhintettek a Marvel főfejesei. Ezekből szemezgettem nektek mára. Íme:

Az első, és talán legérdekesebb hír, amelyről örömmel beszámolhatok nektek, az egy új minisorozat, melyet Warren Ellis ír és Cary Nord rajzol majd! Jövőre startol, ha minden igaz, és a címe Ultimate Hulk / Iron Man lesz, amelyből már mindannyian sejthetjük, kik lesznek a főszereplői. Igen, Amerika Kapitány és Pókember! Na jó, félre a tréfával, mert még páran tényleg hisztek nekem. Inkább halljunk pár szót Ellistől a készülődő képregényről:

Bátran mondhatjuk, hogy Tony Stark és Bruce Banner az Újvilág két legveszélyesebb figurája. Nemcsak erősek, de nagyon intelligensek is, és Vasemberként és Hulkként szinte senki sem állhat az útjukba. Már párszor összecsaptak egymással, de, ha jól tudjuk, a 2008-ban induló minisorozatban össze kell majd fogniuk egymással, amire eddig még nem volt példa.
Igen, valóban így lesz. A mini ötlete Joe Quesadában merült fel, és engem kért fel a megírására, amire természetesen nem mondhattam nemet.

A The Ultimates 2 11. számában a tomboló Hulkot immár Bruce Banner irányítja, aki valamilyen módon megtalálta a belső nyugalmát. Azt reméltük, az Ultimate Wolverine vs. Hulk miniből majd kiderül, hogyan is történt ez pontosan, de sajnos az a sorozat egyelőre szünetel. A te sztorid mennyire érinti majd ezt a témát?
Bevallom, egyáltalán nem ismerem az Ultimate Wolverine vs. Hulk történetét, ennél fogva az én minim nem is kapcsolódhat majd hozzá. Az persze nálam is megjelenik majd, hogy Banner immár képes jobban uralni Hulkot, és így már nem is akar annyira megszabadulni a testében keringő Hulk-sejtektől, mint korábban. Azonban még mindig nem irányítja tökéletesen a benne rejlő szörnyet, ezért segítségre lesz szüksége, hogy jobban kordában tarthassa. És ekkor jön Tony Stark a képbe: az ő teste teli van apró nanobotokkal, amelyek segítségével könnyebben tudja kezelni a Vasember-páncélt. Banner úgy reméli, ezekkel a nanobotokkal talán a Hulk-sejteket is az irányítása alá vonhatja.

Most, hogy ő lett az immár független Különítmény legfőbb pénzügyi támogatója, Tony Stark élete is gyökeresen megváltozott.
Igen. Én ezt úgy látom, mintha véget ért volna Tony eddigi „gyerekkora”, felnőtt, és egy sokkal felelősségteljesebb beosztásba került. Immár nincs ideje annyit szórakozni, iszogatni és nőzni, mint korábban. Amikor először látjuk majd Tonyt, egyszerűen csak bámul majd ki az ablakon, és azon gondolkozik, hogy hátralévő életét kénytelen teljesen a Különítménynek szentelni.

Mennyire hasonlít egymásra Bruce és Tony?
Bruce szerint nagyon is. Úgy véli, hogy az egyetlen különbség köztük az, hogy Tony még időben behúzta a vészféket, mielőtt komolyabb kárt tett volna magában. Érdekes, hogy egy olyan emberre mondja ezt, aki rákos megbetegedésben szenved, elvesztette élete szerelmét, látta, ahogy lelövik az egyik legközelebbi barátját, állandóan iszik, hogy kibírja a fájdalmat, amely a testét emészti, és most, amikor már érzi, hogy nincs sok ideje hátra, az összes pénzét a Különítménybe öli. És Bruce szerint ő a szerencsésebb. Míg Bruce biológus, addig Tony mérnök, de mindketten az emberi szervezet fejlesztésén, erősebbé tételén dolgoznak – és így kerülnek majd kapcsolatba. Ki akarják deríteni, hogy a Vasember-rendszer képes-e irányítani a Hulk-sejteket.

Na és ki lesz a negatív karakter a sztoriban?
Amikor Bruce és Tony dolgozni kezdenek, felkeltik egy sötét, gonosz alak érdeklődését is. Valakiét, aki most fog először szerepelni az Újvilágban. Azt már rég tudjuk, hogy nem Bruce az egyetlen, aki szuperkatona-szérumot akart kifejleszteni. Több ország és több szervezet is ugyanezzel próbálkozik. Ott van például a brit James Braddock esete, aki az európai szuperkatonák egyik jeles képviselője. Most megismerhetjük a brit titkosszolgálat egy másik alakját is, akinek saját kis szervezete volt. Sajnos nem tudott elég támogatót szerezni magának, ezért saját magán végezte el a kísérleteit. Most kénytelen egy kis dél-angliai atombunkerban tengetni a napjait, arra várva, hogy Bruce és Tony végre egyedül legyenek, távol a Különítménytől. Úgy tűnik, végre rámosolyog a szerencse, amikor a két tudós egy távoli Stark-birtokra utazik, hogy ott folytassák a teszteket. Ekkor csap le rájuk ez a bizonyos sötét alak, aki csak Vezetőnek nevezi magát. És hogy mit akar tőlük? Hát a vérüket…

Huhú, ez az utolsó mondat nagyon drámai volt, Ellis apó! Reméljük, ezt most nem szúrod el úgy, mint az Ultimate Galactus-trilógiát… Na jó, haladjunk! Mint a San Diegó-i fesztiválon, úgy ezen is kérdezhettek a rajongók a szerkesztőktől, íróktól és rajzolóktól. Összegyűjtögettem nektek az Újvilággal kapcsolatos kérdéseket és válaszokat, hogy most itt szépen elolvashassátok mindet. Mert ennyire jó vagyok.

Mikor térnek vissza az Oltalmazók?
Quesada: „Én is szeretem őket, de egyelőre nincsenek nagyobb terveink velük.”

Mi az Újvilág „feladata” a klasszikus Marvel-univerzummal szemben?
Quesada: „Hogy az olvasók könnyebben, kevesebb kiadvánnyal is teljesen nyomon tudják követni egy világ eseményeit. Meg persze, hogy az új olvasókat, mint például azokat, akik csak nemrég ismerkedtek meg a hőseinkkel valamelyik mozifilmben, is rászoktassa a Marvel-lapokra.”

Mikor jelenik meg a The Ultimates 3 1. száma?
Quesada: „Decemberben.”

Mennyire változtatta meg az Újvilág a klasszikus Marvel-univerzumot?
Quesada: „Ahogy minden művészeti ágban, a képregényeknél is minden korábban készült mű kihat az újakra.”
Jim McCann (a Marvel egyik főfejese): „De például az Ultimatum egy olyan történet lesz, amelyhez még csak hasonló sem ismétlődhetne meg a klasszikus univerzumban, különben a rajongók megölnének minket…”

Hát, pajtások, igazából ennyi volt. Én mondtam, hogy ezen a fesztiválon kevesebb volt az újvilági hír. De azért pár szép előzetes képet még felvillantottak az Ultimate Origins 1. számából, és most ezeket én is megmutatom nektek, csak hogy érezzétek a törődésem:


Oldalak: 1 2 3 4