Ultimate News #115

Boldog Karácsonyt! Persze, tudom, hogy csak holnap lesz Szenteste, na de akkor is. Gondolom, ti is mind a karácsonyi készülődés, ajándékvásárlás és hasonlók lázában égtek, de azért az Ultimate News 115. kiadására talán van még egy kis időtök. A kínálatom ezen a héten pediglen a következő: A márciusi előzetesekkel kezdek, köztük az Ultimate Wolverine vs. Hulk várva várt 3. számával, majd a novemberi eladási adatokat vesszük szemügyre. Utána érkezik az Ultimate Spider-Man 129. számának előzetese, majd a múlt héten megjelent Ultimate Fantastic Four 59. számának rövid ismertetője – természetesen kritikákkal együtt. Ezután belecsapunk az Ultimatum-ba, és a 2. szám előzetesét mutatom meg, sőt három magyarra fordított kedvcsinálót is kaptok karácsonyi ajándék gyanánt. Utolsó főszereplőnk pedig ismét egy adatlap lesz, hiszen az úgyis már olyan rég volt. Csuhajja, kezdődjék hát a móka!

Ez pedig már a 115. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

MÁRCIUSI ELŐZETESEK

No vajon mit tartogathat nekünk jövő év márciusa az Ultimate X-Men és az Ultimate Fantastic Four megszűnése után? Három kiváló kiadványt, barátaim, köztük… dobpergééééés… az Ultimate Wolverine vs. Hulk 3. számával! Igen, jól látjátok! Annyi hosszú év után most itt a folytatás, minden idők egyik legsikeresebb újvilági minisorozatának újabb száma! És akinek ez nem elég, annak itt lesz az Ultimatum megrázó folytatása is természetesen, valamint az ahhoz szorosan kapcsolódó Ultimate Spider-Man legfrissebb száma! Nosza, mutatom is őket:

Ultimate Wolverine vs. Hulk #3
Írta: Damon Lindelof
Ceruza- és borítórajz: Leinil Francis Yu

ÚJRA ITT VAAAAAAN! És ezúttal meg sem állunk EGÉSZEN A VÉGÉIG! A véres összecsapás az Emmy-díjas írótól, a nagy sikerű Lost munkatársától, Damon Lindeloftól és a szupersztár rajzolótól, Leinil Francis Yutól (Secret Invasion) végre folytatódik!! Az előzményeket már ismerjük, így immár kezdetét veheti a tényleges harc a szőrös X-Man és a zöld óriás között! Ez lesz az évszázad csatája! És nem lesz szép látvány…

Ultimatum #4
Írta: Jeph Loeb
Ceruza- és borítórajz: David Finch
Alternatív borítórajz: Ed McGuinness

A történet, amely örökre megváltoztatja az Újvilágot, folytatódik! Egy nem mindennapi páros, Pókember és Hulk szembeszállnak Magneto összegyűjtött erőivel, miközben két újabb kulcsszereplőnek számító hős távozik az élők sorából! És vajon sikerül Reed Richardsnak, Fátum Doktornak és Zardának (a Legfőbb Légióból) megmenteni a világot… vagy csak elpusztítják azt, ami megmaradt belőle?! Az Eisner-díjas Jeph Loeb és a szupersztár rajzoló, David Finch a teljes bolygót megrengetik a váratlan fordulatokkal teletűzdelt eposzban! Főszerepben az X-Men, a Fantasztikus Négyes és a Különítmény!

Ultimate Spider-Man #132
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Stuart Immonen

AZ ULTIMATUM VÉGIGSÖPÖRT A VILÁGON!! PÓKEMBER ELTŰNT!! A barátokból ellenségek, az ellenségekből barátok lesznek, a feszültség pedig a tetőfokára hág… És igen, jól látjátok: Mary Jane kontra Kitty… a halálig!!! (Na jó, csak lekevernek egymásnak pár pofont.)

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

A múlt hónap legnagyobb eseménye kétségkívül az Ultimatum indulása volt, és biztosan titeket is leginkább ennek a kiadványnak a helyezése foglalkoztat. Vajon megtérült az a rengeteg reklám és előzetes, amit az Újvilág eddigi legnagyobb és legfontosabb eseményébe öltek? És vajon hogy teljesítettek mellette a szokásos havi sorozatok? Lássuk…

Ultimate-kiadványok helyezése 2008 novemberében

1. Ultimatum #1 (114 ezer eladott példány)

26. Ultimate Spider-Man #128 (52 ezer eladott példány)

33. Ultimate X-Men #98 (46 ezer eladott példány)

54. Ultimate Fantastic Four #58 (35 ezer eladott példány)

Bizony, az Ultimatum 1. helyen végzett. Talán nem is olyan meglepő ez az eseményt körüllengő óriási felhajtás mellett, és ha figyelembe vesszük, hogy Jeph Loeb dolgozott rajta, akinek szinte minden képregénye bekerül rendszerint a Top 10-be, függetlenül a kritikusok véleményétől. A másik három sorozat pedig nagyjából ugyanott maradt, ahol eddig is volt, semmi különös változás. Szegény Ultimate X-Men és Ultimate Fantastic Four még az Ultimatum részeként sem tudott feljebb mászni a ranglétrán… Pedig szép lett volna, ha legalább a végén belehúz mindkét sorozat, de hát ez van.

ULTIMATE SPIDER-MAN

Szenteste napján Pókembert is eléri az Ultimatum! Vajon hogyan élik meg a katasztrófát Peter és szerettei? Most minden örökre megváltozhat az ifjú falmászó életében: kapcsolata Mary Jane-nel, a barátai élete, különösen Gwené, aki épp próbál visszaszokni a hétköznapokba, May nénié, Kittyé… és még Johnny Storm, vagyis a Fáklya is vendégszerepel majd a 129. számban! Ja, és a Póknő is visszatér… Íme az előzetes!


Oldalak: 1 2 3