Ultimate News #101

Ez bizony itt már a 101. Ultimate News a nagy-nagy jubileumi-szülinapi dupla kiadás után. Most már talán én is kezdem átérezni, hogy érezhette magát a Bendis-Bagley páros 100 Ultimate Spider-Man után… Na jó, lássuk a mai menüt! Épp ideje a decemberi előzeteseknek, köztük sok-sok Ultimatum-címmel, így ezekkel fogjuk kezdeni a mai összefoglalót. Aztán interjú következik, magával Mark Millarral, aki az Újvilág jövőjéről beszél majd új sorozata, az Ultimate Avengers kapcsán – és végre TÉNYLEGESEN megtudjuk, mi lesz a jelenleg futó újvilági sorozatok sorsa 2009-ben. Nos, nem mindegyik hírnek fogtok örülni… Aztán ugrunk, és belevetjük magunkat A Csodálatos Pókember legfrissebb, 63. számába, melyben színre lép Holtbiztos (Deadpool) és csapata, sőt, az Ultimate Spider-Man Annual 3. száma is szóba kerül majd. A múlt heti megjelenésekkel és kritikáikkal folytatjuk: először előre-hátra utazunk az időben az Ultimate X-Men / Ultimate Fantastic Four Annual című különszámban, majd csak hátra, a múltba az Ultimate Origins 4. számában. És igen: zárásként újra lesz a jól megszokott adatlap, de még a múlt heti játékunkat is újra meghirdetjük! Kívánhattok-é többet?

Ez már a 101. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Szerintem már kívülről tudjátok.

DECEMBERI ELŐZETESEK

2008. volt állítólag az Újvilág éve… Nos, mindenki eldöntheti, mennyire volt igaz ez a tavalyi állítás erre az évre, de az biztos, hogy decemberben, karácsonyi ajándékként tovább dübörög majd az Ultimatum – és nemcsak az azonos címet viselő minisorozatban, hanem mindhárom havi megjelenésű sorozatban is! Lássuk hát:

Ultimatum #3
Írta: Jeph Loeb
Ceruza- és borítórajz: David Finch
Alternatív borítórajz: Ed McGuinness

A történet, ami örökre megváltoztatja az Újvilágot, folytatódik! Mi lehet Magneto valódi terve? Meg lehet-e állítani, mielőtt az összes hős meghal? És vajon milyen sorsa lesz ezek után a Fantasztikus Négyesnek? Na és a Különítménynek? Hát Pókembernek? Megrázó események egész sora követi egymást az Emmy-díjra jelölt, Eisner-díjas író, Jeph Loeb, valamint a szupersztár rajzoló, David Finch sorozatában!

A BORÍTÓKAT NEM TETTÉK KÖZZÉ!!!

Ultimate Spider-Man #129
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Stuart Immonen

Itt az Ultimatum!!! Nagy változások vannak készülőben, és ezekkel együtt végre visszatér a PÓKNŐ is! De vajon ellenségként vagy barátként? Vendégszerepben a Fáklya és Kitty Pryde!

Ultimate X-Men #99
Írta: Aron E. Coleite
Ceruza- és borítórajz: Mark Brooks

Mutáns mészárlás Xavier birtokán! Az Ultimatum ideje alatt egy csapatnyi ember ellopott pár Őr-robotot, majd ostrom alá vették Xavier kúriáját. És minden mutánst megölnek, aki az útjukba kerül. Ám az X-Men tagjai éppen Magnetóval vannak elfoglalva… de akkor ki mentheti meg az itteni diákokat? Az egyetlen esélyük talán az egyik legnagyobb ellenségük… az X-Fegyver program!

Ultimate Fantastic Four #59
Írta: Joe Pokaski
Ceruzarajz: Tyler Kirkham
Borítórajz: Pasqual Ferry

Az Ultimatum lesújtott a bolygóra, és a Baxter-tornyot érte talán a legszörnyűbb csapás. Johnnynak még mindig nyoma sincs. Dr. Storm halott. Reed pedig ismeretlen helyek felé vette útját. Sue élete is veszélyben forog, és az egyetlen esélye jelen pillanatban Ben Grimm, vagyis a Lény, valamint Arthur Molekevic, más néven a Vakondember! Kezdődjék hát az utazás a Láthatatlan Nő belsejében!

INTERJÚ – MARK MILLAR

Szóval Ultimate Avengers lesz Mark Millar új sorozatának címe, ahogy azt már múlt héten is bejelentettem. Ez és még két-három másik újvilági sorozat fogják alkotni az Újvilágot legalább egy teljes éven át, mindenféle zavaros minisorozat nélkül. Csak a legjobbak a Marvel legjobbjaival. Na de inkább hagyom, hogy a Mester ossza meg gondolatait erről veletek…

Kezdjük az elején, Mark! Miről fog szólni ez a sorozat?
Az Ultimate Avengers lesz az Újvilág legmeghatározóbb címe. Itt fog történni az összes nagyobb esemény. Mintha évente két Civil War vagy Secret Invasion zajlana a klasszikus univerzumban. Évente két nagy esemény, amelyek az összes többi sorozatra kihatnak, és mindegyik hat számon át tart. Minden esemény után új rajzoló érkezik, és új szereplők kerülnek a központba a következőig, és így tovább. Az első ilyen nagyobb történet például a Különítmény tagjait fogja leginkább érinteni. Egy olyan fenyegetéssel kell majd szembenéznie a hősöknek, ami nagyobb az összes eddiginél. Benne lesz majd többek között az újvilági Kang (persze ő lesz a főgonosz), Amerika Kapitány és Thor, de még az X-Men, a Fantasztikus Négyes és a Vörös Koponya is. Egy apró szerep erejéig maga Pókember is. Majd jön a második sztori, ami minden tekintetben más lesz, Ultimates Black alcímmel. Azzal a különleges, katonai osztaggal fogunk közelebbről megismerkedni, amely még a The Ultimates 1. kötetében lépett színre, és amelynek Sólyomszem és a Fekete Özvegy is tagjai voltak. Megtudjuk, milyen sötét titkokat rejtegetett Fury és a S.H.I.E.L.D., megismerjük Sólyomszem eredettörténetét (mert az ő megrázó múltjára eddig még nem tértek ki sehol), a S.H.I.E.L.D. Amerika Kapitány-pótlóját, újrateremtjük a Megtorlót, Gépágyút és egy afro-amerikai Hulkot – aki igazából az első Hulk. Röviden: ez lesz az Újvilág sötétebbik oldala. Hatszámonként új, világrengető esemény és egy új, a szakma egyik legnagyobb nevének számító rajzoló. Két évig leszek ennél a sorozatnál, és a négy rajzoló, akiket leszerződtettünk rá (Igen, most már négyen vannak! – Maniac), a szakma legnagyobb nevei. Egészen biztos, hogy első helyen fog nyitni az eladási listákon, és sokáig ott is marad remélhetőleg. Ahogy Joe Quesada is megjegyezte, pofátlanul egyesítettem a Marvel két sikersorozatát, a The Ultimates-t és az Avengers-címeket, egyetlen képregényben. Nagyon ütős sztorija lesz, ígérem. Egy egész éven át tartó esemény, minden hat szám után új.

Miben lesz ez más, mint a The Ultimates?
Az általam írt két kötetnyi The Ultimates egy eredettörténet volt. Az Ultimate Avengers ezzel szemben egy igazi esemény-képregény, minden számban valami elképesztő történéssel. Bryan Hitch és én igazán élveztük a Különítmény kalandjait, de akkor még nem volt lehetőség bemutatni mondjuk az újvilági Vörös Koponyát vagy Kangot. A Különítménnyel megmutattuk, hogyan is néz ki a Bosszú Angyalai a XXI. században, és most ezzel az új sorozattal csúcssebességbe kapcsolok. Végre terjeszkedni fog az Újvilág, nagyobb lesz, mint eddig, szuperhősök fognak szupergonoszokkal harcolni úgy, ahogy ezelőtt még sosem. Én és a rajzolók egy teljes világot alakíthatunk kedvünkre. A többi újvilági sorozatra is ki fogunk hatni, kölcsönvehetünk belőlük szereplőket, belevonhatjuk az ottani történeteket a miénkbe, és így tovább. És persze olyan újvilági változatokat készíthetek, amikre azelőtt nem volt lehetőségem. Talán ez volt a The Ultimates legnagyobb sikere is, a régi karakterek új köntösbe öltöztetése. Amerika Kapitány, Thor, Nick Fury, Vasember, Sólyomszem… mind hatalmas népszerűségnek örvendtek, és ma már a mozifilmek alapjait is az újvilági verziók szolgáltatják. Most pedig eljött az ideje, hogy elkészítsem a saját újvilági Pengémet, Szellemlovasomat, sőt, Drakulámat! Már nagyon izgatott vagyok! Olyannyira, hogy az elkövetkező két évben KIZÁRÓLAG ezen az egy Marvel-képregényen fogok dolgozni. A sok egyéb jellegű munkám mellett másra most nem lesz időm, de ebbe beleadok majd mindent. Már az Ultimates Black sztori közepén járok, úgyhogy remekül haladok.

Mennyire kell szó szerint vennünk az Avengers címet? Tényleg bosszút fognak állni valamiért a szereplők?
Ööö, nem, nem igazán. De szorosan kapcsolódik majd az Ultimatum-hoz, rögtön ott kezdődik, ahol az véget ér. Jeph Loebet állandóan azzal oltom, hogy most végre visszatért a seriff a városba a személyemben, hehehe. Már az elejétől ez volt a tervem, hogy a Különítmény két részre oszlik majd. A The Ultimates lényege az volt, hogy bemutassa az Újvilágot, Nick Furyt, a S.H.I.E.L.D.-et, majd a 2. kötet végén Amerika Kapitány, Thor és a többiek lelépnek, és megalapítják a saját csapatukat. Ezután meg a S.H.I.E.L.D. elkezdheti készíteni a saját szuperkatonáit, akik aztán háborúba vonulnak majd az amerikai zászló alatt. Az Ultimate Avengers pedig egy klasszikusabb értelemben vett szuperhősös képregény lesz Amerika Kapitánnyal, Thorral, Vasemberrel, az Óriással és másokkal, akik mind együtt harcolnak a különféle szupergonoszok ellen. Ide akartam kilyukadni a végén a The Ultimates közben is, de nem volt rá lehetőségem. De most végre itt az idő! Újvilági hősök a nagy gonosztevők ellen! Ha belegondolok, hogy mi Bryan Hitch-csel 5 és fél éven és 26 számon át írtunk egy eredettörténetet, és ez idő alatt csak egyetlen szupergonosszal csapott össze a csapat… Ezt annak idején egyetlen számban lerendezték a The Avengers indulásakor!

És miben lesz más az Újvilág az Ultimatum után?
Egyszerű: újra sokkal jobb lesz, mint a klasszikus univerzum. 2005 körül kissé lecsúsztak az újvilági címek, amelyek addig mindig a Top 10-ben tanyáztak, mivel már a klasszikus univerzum is olyan lett, mint az Újvilág. A S.H.I.E.L.D. militarizálta a szupercsapatokat, az X-Men tagjai felfedték magukat, sőt, már Pókember is olyan inkább, mint az újvilági Peter így, agglegényként. A klasszikus univerzum tehát felzárkózott az Újvilághoz, és most az a terv, hogy az Újvilág újra elhúzzon hozzá képest. Nem lesz több zavaró minisorozat hosszú ideig, csak pár állandó sorozat, a megszokott főszereplők, valamint mindehhez a szakma legjobb írói és rajzolói. Három-négy cím, semmi több. Annak idején így vált sikeressé az Újvilág, és most sem lesz ez másképp.

Kik alkotják majd a csapatot a sorozatban?
Igazából nem egy konkrét csapatról szól majd a képregény. Ez egy esemény-képregény, két nagy eseménnyel évente, állandóan váltakozó főhősökkel. Mindig történik majd valami váratlan szörnyűség, aminek a kezelésére össze kell majd állítani egy ideiglenes csapatot. Egy nem ritkán durva, sötétebb stílusú csapatot. Lesz majd Amerika Kapitány, Vasember, a Megtorló, a Szellemlovas, Sólyomszem, Pókember, egy új Fekete Özvegy… vagy mondjuk Penge, aki a harmadik történetben bukkan majd fel. Őt már nagyon régen fel akartam használni valahol. És végre olyat tehetek velük, amikre eddig nem volt lehetőségem: bemutatom, hogyan harcolnak az újvilági hősök az újvilági gonoszok ellen! A The Ultimates köteteivel az eredettörténet fogalmát próbáltam újraértelmezni, ezúttal pedig a szuperhősök szupergonoszok ellen stílust fogom. És közben felfedezzük a teljes Újvilágot.

És pontosan hogyan is akarjátok visszahozni az Újvilág népszerűségét?
Ezen már átrágtuk magunkat Brian Michael Bendisszel, Jeph Loebbel és Joe Quesadával: az újvilági címek újra a minőség védjegyei lesznek. A borítók szélein látható két csík újra azt a régi érzést hozzák majd vissza, hogy ezek a sztorik garantálják a legjobbat. Havonta három-négy szám, ennél több nem lesz legalább egy évig. A legjobb szakmabeliek ebben a pár sorozatban mutatják meg, mit is tudnak. Elképesztő terveink vannak jövőre. A rajzolók kiléte is nagy meglepetés lesz, szóval minden egyben van, hogy az Újvilág régi fényében tündököljön! És az Ultimate Avengers lesz a legnagyobb durranás. Hol máshol eshetne meg, hogy az újvilági Fátum Doktor összeáll az újvilági Vörös Koponyával és az újvilági Kanggal? Amerika Kapitány és Vasember pedig újra szétrúgnak majd pár szupergonosz-hátsót! Eszméletlen király lesz, majd meglátjátok!

De kik is lesznek akkor a rajzolók?
Megvan annak is az oka, hogy ezt még nem jelentették be, de mint mondtam, a szakma legnagyobb neveire számítsatok. Az egyikükkel, aki az első sztorit rajzolja majd, még soha nem dolgoztam, de nagy tisztelője vagyok, és már alig várom a közös munkát! De ennél többet tényleg nem mondhatok. A Marvel nagy-nagy bejelentése lesz ez.

Még pár szót esetleg a többi újvilági sorozatról?
Jeph Loeb és Frank Cho már gőzerővel dolgoznak a The Ultimates 4. kötetén. Úgy tudom, pont ugyanott fog folytatódni, ahol a 3. véget ér majd. Azt hiszem, az Ultimate Avengers 1. száma hamarabb érkezik majd, de ebben persze még nem lehetek biztos. Aztán lesz persze Ultimate Spider-Man is, ezentúl is Brian Michael Bendis és Stuart Immonen keze alatt. És minden sorozatra nagyban kihat majd az Ultimatum. Ami pedig az Ultimate Fantastic Four és Ultimate X-Men sorsát illeti, azok sajnos ilyen formában meg fognak szűnni – előbbi a 60., utóbbi a 100. számmal. Vannak már tervek, hogy mi lesz velük a jövőben, de egyelőre semmi konkrétum. De ahogy már korábban mondtam, legalább három-négy havi megjelenésű sorozatra számíthatnak majd a rajongók.

Köszönjük, Mark!

Oldalak: 1 2 3 4