Typex: Rembrandt

Cím: Typex: Rembrandt
Szerző(k): Typex
Kiadó: Libri
Ár: 3990 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 240 oldal
Megjelenés: 2014.10.
Megvásárolható: Könyvesboltok
Online vásárlás:
Bevásárlólista: Loading

A Libri Könyvkiadó gondozásában jelent meg a vaskos, 240 oldalas Rembrandt-képregény a híres holland képregényrajzoló, Typex rajzaival.

A holland képregény rajzoló, Typex majdnem három éven át Rembrandttal élt: vele foglalkozott éjjel-nappal, esőben és szélben. Intenzív “együttélésük” eredménye ez a lenyűgöző vizuális csemege, amelyben a szerző megrajzolja “saját” Rembrandtját: a szeszélyes, hiú, arrogáns, nyers, sértődékeny, mindemellett elragadó és olykor szinte szeretnivaló festőt. Akit épp önnön zsenialitása tesz tönkre: nem tud mit tenni, hatalmas művésznek született.

A Rembrandt című képregény nem kulturálisan korrekt hagiografikus irat, szentéletrajz – nagyon is életszagú és direkt, rendkívül tartalmas képeskönyv azoknak, akik testközelből akarják megismerni a XVII. század egyik legnagyobb festőjét. A rajzoló mesteri módon alakítja történetét: nagyszabású és részletesen megrajzolt tömegjelenetek néha szinte absztrakt, aprólékos részletekkel váltakoznak; komor barnával telerajzolt oldalak után szinte ránk zúdul a színek kavalkádja. És ízelítőül lapozzanak csak a Rattus ratus című fejezethez – amely az amszterdami pestisjárványt idézi fel -, meglátják, Typexnél szebb patkányokat senki sem rajzol.

Kapható a Libri-hálózat boltjaiban, az alkotó honlapja pedig ide kattintva érhető el.