Transformers: A bukottak bosszúja

Már letölthető a film magyar nyelvű előzetese is!

Transformers: Revenge of the Fallen – hazai bemutató: 2009. június 24.

[toc]

Hírek


2009. május 21. – Magyar nyelvű előzetes

trailer.flv (34Mb)


2009. május 1. – Harmadik előzetes


2009. április 29. – A Linkin Park húzza a talpalávalót az új Transformers moziban

A napokban stúdióba vonul a Linkin Park, és rögzíti a Transformers: A bukottak bosszúja című szuperprodukció végefőcím-dalát. Mi több, a banda beszáll a film teljes zenei anyagának megkomponálásába is, részben a dal témáit variálva. Az idő sürget, hat hetük van arra, hogy a munkával végezzenek.


2009. április 22. – A Transformers rendezője, meghitt filmet szeretne

Aki azt hinné, hogy a Transformers: A bukottak bosszúja rendezője, Michael Bay kizárólag óriásrobotokban és vászonrepesztő robbanásokban tud gondolkodni, nagyon téved. A mester a minap odanyilatkozott, hogy a Transformers 3 előtt egy kicsi, meghitt filmet szeretne készíteni a Ponyvaregény stílusában. A kicsi, meghitt darab floridai testépítőkről szólna megtörtént események alapján. A szteroidfüggő body-builderek szabad idejükben védelmi pénzt szednek, és nagyszabású emberrablási tervet kovácsolnak, csakhogy a dolgok nem úgy alakulnak, mint szeretnék. A történet tényleg nagyon meghittnek tűnik…
Persze a Paramount stúdiótól is függ, mit csinál Bay az elkövetkezendőkben. A főnökök azt szeretnék, ha jövő ilyenkor már kész lenne a Transformers 3, amiről Bay hallani sem akar, ő a kicsi, meghitt filmjével szeretne foglalkozni. Meglátjuk, ki lesz az erősebb…


2009. április 18. – Filmrészlet + kibővített előzetes

Egyenesen a ShoWest-ről:
transformers2_clip1.flv (35Mb)

+ pár új poszter az folytatás 1. oldalán!
+ rengeteg renderelt kép a TF2 robotjairól a 2. oldalon!
+ a filmhez kapcsolódó előzménytörténetekből egy válogatás borítógaléria a 3. oldalon!


2009. április 7. – A válságot az új Transformers-film is megérzi

Nemcsak Detroit szenved a General Motors alacsony autóeladásai miatt, hanem a Paramount filmstúdió is. Az autógyártó óriás az egyik főszponzora a Transformers: A bukottak bosszúja című megaprodukciónak – azaz csak volt. A GM ugyanis kihátrált a film támogatói közül, mert drasztikusan csökkentek a bevételei. Az új Transformers-film egyik „főszereplője” a Chevy Camarro, és még további négy Chevrolet modell „játszik”, a jó robotokat, az Autobotokat „alakítva”. Ennek ellentételezéseként vett volna részt a GM a produkció reklámhadjáratában.
A lépés legalább olyan kellemetlen magának a General Motorsnak, mint a stúdiónak, mert a Cararrók most gördülnek le a futószalagokról, és üdvös lett volna, ha a gyáróriás hangsúlyozottan támogatja a filmet. A Transformers egyébként olyan partnerek támogatását élvezi, mint a Burger King, az LG Mobile telefonos cég, a Kmart áruházlánc, valamint egy még meg nem nevezett csokigyártó és még egy áruházlánc.


2009. február 19. – Második előzetes

A megalomán Bay hat pontban vázolta fel gigantikus projektjét.

Az amerikai giccsakciófilm mestere elemében van, hiszen a Transformers sikere után még többet és még többért pusztíthat – és valljuk be, Bay csak ilyenkor van igazán csúcsformában. A Collidernek adott interjújában lerántott egy-két leplet a Transformers: Revenge of the Fallen-ről. Na jó, inkább csak nyálcsorgatásról van szó, de azért sokakat érdekelhet:

  1. “Sokkal nagyobb lesz, és nem olyan értelemben, hogy megpróbál grandiózusabbnak tűnni. Itt epikus méretekről beszélünk” (ezt lehetett látni az előzetes alig harminc másodperce alatt is: rombolás mesterfokon).
  2. “A robotokat több személyiségjeggyel ruháztuk fel.” Ezzel kapcsolatban fanyalogtak a leginkább a rajongók, a technika azóta annyit fejlődött, hogy a robotok több érzelmet lesznek képesek kifejezni.
  3. “A rajongók komorabb hangvételt akartak, hát most megkapják.” Bay követi a trilógiák aranyszabályát?
  4. “Mindenképpen visszatérek egy harmadik film erejéig, de akármi történik, egy évet pihennem kell mielőtt belefognék.”
  5. A játékidő most két óra húsz perces, de Bay még a vágási procedúra kellős közepén van, úgyhogy ez még nem végleges.
    És nem utolsósorban, bár ez nekünk, magyar nézőknek egyelőre nem elérhető lehetőség: Bay három jelenetet IMAX-kamerával forgatott. Így még hatalmasabb lesz az egész.

(filmpont.hu)


2009. február 6. – A filmhez kapcsolódó játék előzetese

…melynek a végén megmutatják azt, amint donaldkatscha a 3. hozzászólásban elmondott, azaz Soundwave fejévé változik a Decepticon (Álca) jel:
transformers_Teaser_trailer_020409_qtlowwide.mov (8Mb)


2009. február 1. – Az első előzetes

Egyelőre TeCsöves verzióban:


2009. január 11. – Az első új robot…

Sideswipe, azaz Csatár. Reméljük ezúttal sem fognak a filmben új neveket adni nekik…


2009. január 10. – Megvan a Transformers 2 magyar címe

Hosszú szülés volt, de talán megérte, hiszen a Universal-filmek hazai forgalmazását végző UIP Dunafilm legújabb hírlevelében végre közölte a sajtóval, hogy milyen címen is lehet várni a legújabb robotos destrukciót.
Bár konkrét premierdátum még mindig nincs, de a Transformers: Revenge of The Fallen címen futó második rész a hazai keresztségben a Transformers: A bukottak bosszúja, és 2009 júniusban kerül a hazai mozikba. (sg.hu)


2009. január 9. – Beindult a Transformers 2 honlapja

Megtekinthető a transformersmovie.com címen.


2009. január 8. – Íme az első Transformers 2 poszter

Balra az eredeti, jobbra a fényerőt feltekerve, hogy látni is lehessen, mi (azaz inkább ki) van a képen:

Oldalak: 1 2 3 4

FACEBOOK HOZZÁSZÓLÁSOK: