Tintin kalandjai 3D

Tintin, az ifjú riporter, jellegzetes frizurájával, foxterrierje és néhány hű barátja társaságában (élükön a mogorva Haddock kapitánnyal) mindig új kalandba veti bele magát.
A világjáró kalandor ismét szimatot fog: ezútal Haddock kapitány egyik őse, Sir Francis Haddock elsüllyedt hajójával kapcsolatban fedez fel valamit, amit sokan régóta keresnek. És most nemcsak a hír értékes: az Unikornis nevű kalózhajó szállítmánya ugyanis csupa arany és drágakő volt.
Izgalmas, tengeren és sivagaton át, vizen és levegőben vezető útja során nemcsak Haddock, hanem egy börtönből szökött rab és a két detektív, Thomspon és Thompson (az egyiknek felfelé pödört a bajsza, a másiknak lefelé konyul) is az expedíció segítségére van.

A Tintin-képregények 70 nyelven több mint 200 millió példányban keltek el eddig, és évente 2 millió új kötet talál gazdára. A legendás Hergé műve először 1920-ban, egy brüsszeli újságban látott napvilágot, és a folytatások ötven éven át tartották izgalomban az egyre népesebb rajongótábort. A Tintin-történetek végül 23 albumba gyűjtve váltak igazán népszerűvé: Hergé 1983-as halála előtt még azt mondta, ha valaki megfilmesíti művét, örülne, ha az Steven Spielberg lenne.

Steven Spielberg és Peter Jackson közös művében az animációt élő szereplőkkel kombináló különleges technikával készítette el a méltó moziváltozat. A felvételek Jackson digitális műhelyében A Gyűrűk Urá-ért is felelő újzélandi WETA-ban készültek: a végső kép kialakítása – már a végleges vágás után – is itt zajlott: ez kockánként 4-5 óra munkát jelentett.

A film a hagyományos 35mm-es változat mellett 3D-ben és IMAX 3D-ben is megtekinthető lesz.

Főszereplők: Daniel Craig, Simon Pegg, Jamie Bell, Andy Serkis. Zene: John Williams.
Írta: Steven Moffat, Edgar Wright, Joe Cornish. Rendezte: Steven Spielberg
Mozibemutató: 2011. november 3.
Eredeti cím: The Adventures of Tintin – The Secret of the Unicorn
Gyártó: Sony Pictures
Színes, szinkronizált amerikai film
Facebook oldal: facebook.com/pages/Tintin-kalandjai-3D-A-film
Hivatalos honlap: Tintin-Movie.net

A Tintin kalandjai-hoz megjelent két filmrészlet (az egyikben Tintin kutyája, Milu lendül akcióba, a másik Tintin és Hadock kapitány találkozását mutatja be).

Megérkezett a Tintin kalandjai legújabb magyar feliratos előzetese és magyar posztere is (lásd lejjebb). A látványos és izgalmas történetben kedvenc riporterünk az elveszett Unikornis titkos rakományát próbálja felkutatni, barátja, Haddock kapitány és kutyája segítségével. Steven Spielberg filmje november 3-tól látható a mozikban digitális 2D, 3D és IMAX 3D formátumban is.

Megérkezett a Tintin kalandjai 3D (hazai bemutató: előreláthatólag november) magyar szinkronos előzetese!
Steven Spielberg legújabb filmjében Tintin (Jamie Bell) és hű kutyája rendkívűl izgalmas kalandokba keverednek, miközben megpróbálják megfejteni az Unikornis rejtélyét. Lenyűgöző motion capture technológiával készült moziban olyan színészek működtek közre, mint Andy Serkis (A gyűrűk ura Gollamja), Daniel Craig (Őfelsége legrégibb ügynöke, James Bond), Simon Pegg és Nick Frost (Vaskabátok). [intercom.hu]

Posztergaléria

Steven Spielberg és Peter Jackson következő, közös nagy filmje, a Tintin kalandjai (The Adventures of Tintin, hazai bemutató: november) annak köszönheti a születését, hogy Steven Spielberg nem tud franciául. Így, amikor először a kezébe került a film alapjául szolgáló képregény egyik füzete (történetesen a hetedik rész), egy kukkot sem értett belőle. És azon kapta magát, hogy mégis végigolvassa a történetet, és mindent ért. – Csak unatkozva lapozgatni kezdtem egy francia nyelvű képregényt – emlékezett vissza egy nemrégi párizsi sajtótájékoztatón a háromszorosan Oscar-díjas rendező. – Aztán végigolvastam, és egyáltalán nem éreztem úgy, hogy bármiről lemaradtam volna, noha tényleg egy szót sem értettem belőle. És rájöttem, hogy Hergé, az alkotó tökéletes storyboardot rajzolt. Csak maga sem tudott róla. Ha pár évtizeddel később születik, biztosan filmes lett volna. Még szerencse, hogy nem így történt: így én csinálhatom meg a Tintin kalandjai-t. Az élő szereplők bevonásával forgatott, különleges digitális-animációs technikát alkalmazó film, melynek ifjú főhőse izgalmas kalandokat él át, Spielberg rendezésében és Jackson produceri közreműködésével készül. (intercom.hu)

A fantasztikus filmek és képregények rajongóinak Mekkája San Diegóban van, a zarándoklat ideje pedig negyven éve július végére esik. Idén július 21. és 24. között rendezik meg a Comic Con találkozót, ahol a műfaj összes újdonságával megismerkedhet az a körülbelül 130 000 szerencsés fanatikus, akinek jut jegy. Három évvel ezelőtt James Cameron is itt mutatott be először részleteket az Avatar-ból, de rajta kívül is számtalan nagy színész és rendező enged betekintést készülő filmjébe. Ezért különös, hogy Steven Spielberg sosem járt még itt. Ugyan az E.T óta jó néhány elsöprő sikert készített a műfajban, valahogy mégis mindig távol maradt. Mostanáig. Pénteken a San Diegó-i kongresszusi központ hatezer fős nagy előadótermében mutatja meg a világnak új filmjének első képkockáit. A Tintin kalandjai-ban (The Adventures of Tintin – The Secret of the Unicorn, hazai bemutató: 2011. november) a belga képregényhős különleges technikával, a Motion Capture továbbfejlesztett változatának segítségével lép át a vászonra. Steven Spielberg nemcsak részleteket fog vetíteni, beszélget is a közönséggel és díjat vesz át. A Comic Conon 1974 óta minden évben kiosztják az elsősorban képregény-készítőnek vagy a fantasztikus műfajok más legjobbjainak járó Inkpot Awardot. A díjat korábban olyan nagyságok kapták mint többek között Ray Bradbury, Douglas Adams, Stan Lee, George Lucas, vagy a filmtrükk-fejlesztés egyik legendás alakja, a magyar származású George Pal. (intercom.hu)