Hasonmás (The Surrogates)

A 2005 és 2006 között megjelent The Surrogates című képregény eredeti történetével és film noiros látványvilágával hívta fel magára a filmesek figyelmét, mivel a sztori egyszerre hordozta magában egy izgalmas krimi, egy akciófilm és egy egyedi látványvilágú science fiction lehetőségét.

2054-ben járunk, és az emberek már elidegenedtek egymástól, és szinte már nem is érintkeznek egymással. Ezt a célt az ún. szurrogátumok töltik be, melyek a valódi emberek fittebb, jól kinéző hasonmásai. Ezek a hasonmások végzik el a legtöbb mindennapi teendőt, sőt gyakran még ők is dolgoznak gazdáik helyett.
Néhány szurrogátum meggyilkolása után Greer FBI-ügynök (Bruce Willis) egy meglepő és fenyegető összeesküvést fedez fel, de az ügy annyira bonyolult, hogy kénytelen maga is beállni nyomozni a hasonmása helyett.

A filmben visszatér a 2003-as Terminátor 3. – A gépek lázadása óta mozival nem jelentkező Jonathan Mostow rendező, valamint annak írói, Michael Ferris és John D. Brancato, de az igazán nagy hír az, hogy újra együtt szerepel a Ponyvaregény híres párosa, Bruce Willis és Ving Rhames, akik ezúttal is egymás ellenlábasait formálják meg…


A film alapjául szolgáló képregényről itt olvashatsz…


[2009.09.17.] Magyar poszter és premier


[2009.09.11.] Új előzetes és poszter


[2009.05.22.] Megjelent az első előzetes


[2009.02.10.] A cyber-Bruce Willis volt a Comic Con kedvenc

Bruce Willis új filmjének trailere volt a közönségkedvenc a február 6-8. között New Yorkban rendezett háromnapos geek-fesztiválon, a Comic Conon. A képregényrajongók már itt megnézhették a Surrogates előzetesét. Mi most csak a hivatalos promóképet tudjuk megmutatni belőle, a szokás szerint kőkemény, kopasz zsarut alakító Bruce Willis-szel. A filmet Robert Vendetti The Surrogates című képregénye alapján készítette el a Terminator 3 csapata, Jonathan Mostow rendező, és a Michael Ferris-John Brancato forgatókönyvíró páros. A sztori egy olyan cyberpunk jövőben játszódik, ahol mindenki elkészítheti a maga robot alteregóját, aki elvégzi helyette az időrabló feladatokat (bevásárlás, kutyasétáltatás, hivatalban sorban állás). Az elkényelmesedett emberek a hiperbiztonságos otthonaikból irányítják a robotjaikat, de a nagy utópisztikus idillt megzavarja egy gyilkos, aki vadászni kezd az alteregókra. Az ügyet egy régi vágású, hús-vér nyomozó (Bruce Willis) kapja meg, így hosszú idő után ő lesz az első, aki egy rázós helyzetben saját maga intézkedik, ahelyett, hogy a robtojait használná. A filmhez már készült egy hivatalos honlap is, ahol elkészíthetjük a saját virtuális hasonmásunkat. Bemutató: 2009. szeptember 29.


[2007.11.25.] Bruce Willis „újra” képregényfilmben?

Bruce Willis az Ötödik elem után ismét egy látványos sci-fiben, a The Surrogates-ben játszhat. Robert Venditti azonos című képregényét a Terminator 3 csapata, Jonathan Mostow rendező, valamint Michael Ferris és John D. Brancato forgatókönyvírók viszik vászonra. 2054-ben az emberek távirányítású hasonmásokat alkalmaznak, hogy megkönnyítsék a munkájukat, és elkerüljék a rázósabb személyes találkozókat. Bruce Willis karaktere egy szövevényes bűnügybe keveredeik – avagy mit kapunk, ha Philip K. Dick életművét összevegyítjük a Szigorúan bizalmassal. Persze némi aggodalomra adhat okot, hogy a produkciót a Disney jegyzi. (Cinematrix)


[2007.05.07.] Sub mariner?

2006. szeptemberében jelentette be a Marvel Studios és a Universal Pictures, hogy a Bill Everett által megalkotott képregény karakterbõl, Torpedóból (Sub-Mariner) filmet készítenek, valamint azt is, hogy a rendezõi feladatokat nem Chris Columbus (Harry Potter és a titkok kamrája) látja majd el, hanem Jonathan Mostow (Terminátor 3. – A gépek lázadása). Ám Mostow nem csak rendezni fog, hanem a film forgatókönyvét is õ írja, annak ellenére, hogy David Self már írt egyet. Azonban még a forgatókönyvön dolgozik, elvállalta a Robert Venditti és Brett Weldele által megalkotott képregény, The Surrogates adaptációjának rendezését is.