Terence Hill a legrosszabb Lucky Luke?

Lucky Luke – 5/10

Terence Hill 1991-es Lucky Luke-filmje csak annyiban különbözik a színész többi könnyed westernfilmjétől (Az ördög jobb és bal keze 1-2, stb.), hogy itt látjuk, ahogy gyorsabban lő az árnyékánál, van egy baromságokat beszélő lova, és négy borostás banditát üldöz, akiket véletlenül pont Dalton-fivérekként emlegetnek. Nincs sárga ing, nincs fekete mellény. A sztori viszont szolgaian lemásolja a 71-es Lucky Luke és a nagyvárost (szerencsére a rímes-táncolós részeket nem), azaz a fosztogató Daltonok most is rábeszélik az indiánokat, hogy skalpoljanak meg mindenkit Daisy Townban, mert a városlakók felhőkarcolókat akarnak építeni a földjükön, és egy szürreális jelenetsorban láthatjuk, ahogy szomorú arcú indiánok szedik a szemetet az autópálya mellett. Bár a film Lucky Lucke-adaptációnak nagyon gyenge, western-vígjátéknak tűrhető (a végső leszámolás a Daltonokkal például zseniális Volt egyszer egy vadnyugat-paródia), ami nem hiányozhat egyetlen Bud Spencer- és Terence Hill-rajongó gyűjteményéből sem. Nekik jó hír, hogy a film (és a hozzá kapcsolódó tévésorozat) hamarosan kapható lesz nálunk is dvd-n, de nem az eddigi Lucky Luke-forgalmazók kiadásában.

Online megrendelési lehetőség: filmfan.hu


Lucky Luke és a Daltonok – 6/10

Philippe Haďm 2005-ös filmje akár a legjobb Lucky Luke-adaptáció is lehetne, ha nem a félőrült Daltonok lennének a főszereplői, és ha Lucky Luke nem egy Marlboro-reklámból szökött, szűkfarmeres műmacsó lenne, aki csak azért lő gyorsabban az árnyékánál, mert az folyton elejti a pisztolyát. A történet alapja a Tortilla a Daltonoknak című képregényből lett kölcsönvéve. A pánsíp-alakzatban bankot raboló testvérek a legutolsó szökésük után Mexikóban kötnek ki, és el akarják lopni egy ottani rablóvezér mágikus sombreróját, mert az megvédi viselőjét a pisztolygolyóktól.

Szerencsére a készítők a Terence Hill-féle változathoz képest sokkal több képregényes poént emeltek át a Lucky Luke és a Daltokoba, az egyik kedvencem határátlépős jelenet, ami a rajzfilmekben is mindig benne van: az országhatárt egy szaggatott fehér csík jelzi, az amerikai oldalon minden zöld, Mexikóban meg minden sárga. El Tarlo haciendáját is jól megcsinálták, legalább annyira züllött hely, mint Tortuga szigete a Karib-tenger kalózaiban (a bandavezért játszó Javivi még hasonlít is Geoffrey Rushra). Sajnos a film tele van fölösleges jelenetekkel, és a két Dalton-fivér (Eric Judor és Ramsy Bedia) túljátszott és fölösleges magánszámaival. Lucky Luke meg nem csinál semmit, csak sakkozik a lovával egy rét közepén.

Online megrendelési lehetőség: xpress.hu

Oldalak: 1 2 3

FACEBOOK HOZZÁSZÓLÁSOK: