Tananyag lett a The Walking Dead

the-walking-dead-season-two-pcA Telltale The Walking Dead játékával tanítanak etikát Norvégiában

Ha szerinted egy zombiapokalipszis csak a mészárlásról szól, először játszd végig a The Walking Deadet, aztán megérted, miért használják az oktatásban.

Hatalmas sikert aratott a Telltale Games epizódikus interaktív drámája, ami a hentelés helyett inkább a morális dilemmákra helyezte a hangsúlyt. Mind a kritikusok, mind a játékosok azonnal a szívükbe zárták a karaktereket, és hónapokkal a megjelenés után is elbizonytalanodva gondoltak vissza egyes döntéseikre.

Egy norvég tanár okosan felismerte az ebben rejlő oktatási lehetőségeket és úgy döntött, hogy diákjait a The Walking Dead szívszorító helyzetein keresztül fogja megismertetni különböző erkölcsi dilemmákkal és a tetteik következményeivel.

Tobias Staaby úgy gondolja, hogy a játék jelenetei kiváló vitaindítóként szolgálnak, és a diákok nagyon sokat tanulhatnak azzal, hogy megbeszélik egymással a játékban történő eseményeket és azt, ahogyan az egyes szereplők reagálnak. A játék főbb helyzeteit szavazásokkal szakítja meg, ahol a diákok névtelenül szavaznak az adott döntés mellett vagy ellen.

A tanulók részéről a visszajelzés nagyon pozitív, és nem csak az óra szórakoztató jellege miatt. A srácok elmondásuk szerint tényleg jobban megjegyzik és megértik a tananyagot ezzel az új módszerrel, amiben először Staaby sem volt biztos, hogy beválik majd: „Tartottam tőle, hogy kapok majd egy-két felháborodott telefonhívást, de eddig nem volt gond.”

Érdemes megnézni az alábbi videót, ahol egy kicsit ti is láthatjátok, hogy mennyire természetesnek veszik a diákok az egész helyzetet, és annak ellenére, hogy az órán mégiscsak játék megy, teljesen komolyan tudják venni a tananyagot (felirat is kapcsolható).
[gamestar.hu]