Szegedi képregénybörze 2014

Holnap! Tavaszodik, a programnaptárunk is sűrűsödik. Még egy szegedi rendezvényről számolhatunk be, persze senkit nem ér váratlanul, hiszen már hagyományosnak tekinthető.

[toc]Áprilisban ismét megrendezésre kerül a szegedi képregénybörze a Déri Miksa Ipari Szakközépiskolában. Ahogy a legutóbb, idén is lesz kísérő kiállítás, valamint, ha minden rendben zajlik, egy „érdekes” előadás meghallgatására is lehetőség nyílik.

Dióhéjban

2014. április 12. (szombat) 09:00 – 13:50
Déri Miksa Ipari Szakközépiskola (6724 Szeged, Kálvária Tér 7.)
Megközelítés (3-as és 3F-es villamosok, valamint 13, 13A, 36, 90, 90F buszjáratokkal)
Részletes megközelítési javaslatok : http://derimiksa.hu/iskola/elerhetoseg/
Árusoknak nyitás 08:25-kor, a vevők és érdeklődők 9:00-tól jöhetnek.

Belépti díj: 250.- Ft/fő
Árusítási díj asztalonként: +350.- Ft (A belépti díjon felül!).

A szerzői kiadású képregények és képregényes vonatkozású szaklapok, fanzine-ok alkotóinak: +200.-Ft (a belépti díjon felül – ezt jelezni kell pénztárnál).
A szervező kéri, hogy lehetőség szerint a pénztárnál legyen aprópénz.
Aki árusítani szeretne, vegye fel a kapcsolatot asztal-foglalás ügyében a szervezővel a megadott e-mail címen!

Az esemény facebook-oldala/elérhetőségek:
https://www.facebook.com/events/1374257989510041/?fref=ts
Email: kepregenyborzeKUKACfreemailPONThu

További információk

tekintetében közöljük a szervezők összeállítását:

Képregénybörze:
Az eseményen képregények csere-beréjére, vételére és eladására nyílik lehetőség.
Minden féle és fajtájú képregényt (legyen az akár „házi készítésű”, szerzői kiadású képregény vagy manga, ősrégi újságokból kigyűjtött képregények vagy nemrég megjelent képregénykötetek stb.) lehet árusítani, függetlenül attól, hogy mi a nyelvük (magyar, amerikai, japán stb.).
Nemcsak képregények jöhetnek számításba hanem képregényekhez kötődő dolgok is: poszterek, kártyák, játékfigurák, matricák, videokazetták, cd-k, dvd-k, playstation- és xbox-játékok, könyvek, ruházati dolgok és amit még el tudtok képzelni.
Akinek kevés képregényes dolga van, az a nem képregényes vonatkozású játékait is elhozhatja. A „hagyományos” értelemben vett játékok (pl.: társasjátékok, játékfigurák stb.) mellett szerepjáték-könyvek és -kártyák, számítógépes-, playstation-, xbox- játékok is színesíthetik a kínálatot. Természetesen a felsorolás nem teljes körű, így még sok más is számításba jöhet.
E mellett engedélyezett nem képregényes vonatkozású könyvek, cd-k, dvd-k árusítása is (a pornográf jellegűeket kivéve).
Csakis jogtiszta kiadványok képezhetik a csere, adás-vétel tárgyát!

Kiállítás és előadás:
Tavalyhoz hasonlóan idén is pár érdekes témával próbáljuk meglepni a látogatókat.
A helyszín nagyságától függően kb. 2-3 kiállításra lehet számítani.
Az egyik a 2014-ben 75 éves jubileumát “ünneplő” Batmannel foglalkozik majd.
A másik egy európai ország képregény-történetét mutatja be, amely számos ponton kapcsolódik Magyarországhoz (erről előadást próbálnánk majd tartani valamilyen formában, remélhetőleg megvalósul).
Ha időnk engedi, egy harmadik tematika is szóba jöhet (de ez tényleg csak akkor, ha az első 2 ismertetőjének elkészültét semmi sem veszélyezteti).

AJÁNDÉK-képregény:
Az utóbbi években, számos képregényes csere-bere során, néhány sérült állapotú képregényhez jutottunk hozzá (kapcsok mentén gyengült vagy kiszakadt képregények, eltérő mértékben vagy teljesen hiányos, kopottas borítójú képújságok, irka-firkás, különféle helyeken tépett-szakadozott komikok, vagy hiányos dokumentációjú lapok). Szinte valamennyi újság hiánytalan belül, azaz gond nélkül végigolvasható a füzetben található történet.
Nos, mi ezeket a képújságokat, tavalyhoz hasonlóan, ismét odaajándékozzuk a látogatóinknak (ameddig a készlet kitart, természetesen).
Egy belépőjegyet váltó vendég 1 darab képújságot választhat magának a „készlet erejéig” (tehát a korábban érkező résztvevőek szinte biztosan választhatnak egy újságot ajándékba, feltéve, ha találnak olyat, ami érdekli őket, az adott esetben később érkezőknek sajnos már nem biztos, hogy tudunk ingyen képregényt biztosítani).

PESTI KÉPREGÉNYBÖRZÉS BEVÁSÁRLÁS:
A képregénykiadók nagy valószínűséggel nem vesznek majd részt a szegedi börzén, így az az ötlet merült fel bennünk, hogyha megyünk a márciusi pesti képregénybörzére (remélhetőleg semmi sem jön közbe) ott megpróbáljuk beszerezni nektek az akciós áron (vagy nem akciós áron) kínált képregényeket.
Tegyük fel, amint kihirdeti az X, Y vagy Z kiadó az akciós árait, lehet írni a megadott e-mail címünkre, hogy XYZ kiadványokból kéretik lehozni 1 példányt (vagy lehet akár több is) a szegedi börzére.
Szerzői kiadású, antikvár (például régi magyar Pókember, Sailor Moon stb.), magyar illetve külföldi képregényeket (pl.: Daredevil, Human Target stb.) is szívesen lehozunk…érdemes az ezzel kapcsolatos börzés hirdetéseket figyelni…vagy még azt tudjuk megígérni, hogy átnézzük az egyes eladók gyűjteményét…a keresett számokért.
A pontosabb egyeztetés végett vegyétek majd fel velünk a kapcsolatot a fenti e-mail címen….pl.: hány képregény kell, pontosan mely sorozat (pl.: Csodálatos Pókemberből volt 3 széria is), milyen állapotban, milyen borítóval stb.
Nyilván senkinek sem tudjuk megígérni, hogy akárcsak 1 újságot is megtalálunk…de hátha úgy hozza a sors, hogy ráakadunk valamire….

Javaslom, hogy aki teheti, ne az utolsó pillanatban jöjjön, mert a rendezvény vége felé már nem biztos, hogy sok eladó marad!
AKI ÁRUSÍTANI SZERETNE, AZ JELEZZE NEKÜNK ebbéli szándékát A FENTI E-MAIL CÍMEN! Egy személy több asztalt is igényelhet! Adott esetben, ha valakinek nagyon kevés „felesleges” áruja van, akkor egy baráttal, ismerőssel is összefoghat, s ketten-hárman is bérelhetnek egy asztalt.

Megkérnénk mind az eladókat, mind pedig a látogatókat, hogy APRÓPÉNZT hozzanak magukkal, ha a belépti díjat, asztalpénzt kívánják kifizetni illetve, ha adott esetben vásárolni szeretnének valamit (pénzváltást nem tudunk biztosítani)!
Megkérnénk továbbá mindenkit, hogyha teheti, népszerűsítse, terjessze az esemény hírét!
Amennyiben vannak olyan ismerőseitek Szegeden vagy Csongrád megyében (de lakjanak akár a környező megyékben vagy távolabb, sőt akár a határon túl is), akiket adott esetben érdekelne ez a szegedi börze, kérjük nekik is szóljatok!

Minden további kérdést és javaslatot szívesen fogadunk a fent megadott elérhetőségeken!
Mindenkit sok szeretettel várunk!

(További információkat a Kilencedik.hu-n, a rendezvény facebook-oldalán, illetve a fenti e-mail címén találhattok/kérhettek)