Szedd össze magad

Cím: Szedd össze magad
Szerző(k): Anna Krztoń
Kiadó: Szépirodalmi Figyelő
Ár: 4200 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 270 oldal
Megjelenés: 2021.04.23.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Hamarosan megjelenik magyarul Anna Krztoń Szedd össze magad című képregénye, a Szépirodalmi Figyelő gondozásában.

Anna Krztoń képregénye egyszerű, személyes történet. Szuperhősök nélkül. Barátságról, kapcsolatokról, családi problémákról, depresszióról. Három barátnő, Iga, Asia és Ania történetét követheti az olvasó a kamaszkori közös felfedezések örömétől kezdve, az iskola és munka életképein keresztül a jelenig. Megrendítő őszinteséggel mutatja be a szereplők életét felforgató mélypontokat, hogyan küzdenek meg saját démonaikkal, és hogyan kell a barátok után nyúlni, ha szükségük van rá. Krztoń munkája remekül illeszkedik az önéletrajzi ihletésű képregények sorába. Emellett a közös pizzázások, filmezések jelenetein, piercingeken és rockerbakancsokon, mangákon és konventeken keresztül kirajzolódik az 1990-es és 2000-es évek képregényes szubkultúrája. Egy rendkívüli portré lányokról és nőkről, amelyben sok olvasó megtalálja majd a saját történetét.

Anna Krztoń szabadúszó képregényrajzoló és illusztrátor. 2013-ban diplomázott a katowicei képzőművészeti akadémián. Számos független, saját kiadású projektben vesz részt. 2018-ban Szedd össze magad című graphic novelje elnyerte a Lengyel Képregény Szövetség „legjobb forgatókönyv” díját, és a Wydawnictwo Komiksowe adta ki. Munkái megjelennek képregényantológiákban, magazinokban és zine-ekben Lengyelországban, az USA-ban, Belgiumban, Szlovéniában, Észtországban, Litvániában, Finnországban és Svédországban. Varsóban él, és a Jazdów lakótelep nyitott műhelyében dolgozik.

A képregény a kiadótól vásárolható meg (1072, Budapest, Akácfa utca 20., fsz., Ü-2.), illetve a tervek szerint a Kello webshopjában, a Líra üzleteiben, valamint az Írók Boltjában is érdemes lesz keresni.

További infók: SZIF, Facebook