Szavazás 2007

Figyelem: a szavazásokat kategóriákra bontottuk a jobb átláthatóság kedvéért. Egy kategória egy-egy oldalt jelent, alul lehet lapozni, de hogy egyértelműbb legyen innen közvetlenül elérhetitek azokat.

I. Jelenségek, rendezvények, kiadók
II. Alkotók és háttér
III. Hazai képregények és kiadványok
IV. Külföldi képregények és kiadványok magyarul
V. Vászon és korong

I. kategória:
Jelenségek, rendezvények, kiadók

Sorry, there are no polls available at the moment.Sorry, there are no polls available at the moment.


Sorry, there are no polls available at the moment.


Sorry, there are no polls available at the moment.


Sorry, there are no polls available at the moment.


Sorry, there are no polls available at the moment.


Sorry, there are no polls available at the moment.

Oldalak: 1 2 3 4 5
 • Hozzászólások

 1. Hamlet szerint:

  Chavez: na igen, nem véletlenül írtam ki____tt Prédikátort! ;)

 2. SlyZero szerint:

  A “Legjobban várt 2008-as képregényfilm” kategóriából hiányolom a Dragon Ballt.

 3. geomailer szerint:

  Valóban!

  Az AVP meg lehet képregény volt, de először mindkettő volt már filmben külön, attól, hogy együtt vannak, még eredendően filmkarakterek, de tőlem aztán…

 4. dala szerint:

  A legjobb folytatásokban megjelent hosszabb magyar képregények közé bekerült egy kakukktojás, és minden esély megvan rá, hogy fura eredmény szülessen. A fekete kalóz ugyanis nem folytatásos képregény,így kilóg a sorból. Mivel egyben jelent meg a Füles évkönyvben, és csak egy ötszázast kellett lepengetni érte, valószínűleg több képregényrajongó beruházott rá, mint a Füles képregényekre, amelyek a legdrágább színes, keménytáblás kiadványokkal vetekednek (A csodacsatár például durván 3500 forintba került). A kategóriába bekerült kakukktojás hiába a leggyengébb a felsorolt munkák közül, már csak 2 szavazat hiányzik, és élre tör.

 5. Beyond silence szerint:

  A manga aránytalan mértékû térnyerése (34%, 52 Szavazat)?? Miért zavar ez akárkit? Ez volt az év legjobbja!

 6. zoli79 szerint:

  dala, a címet átírtam, hogy beférhessen a Csak egy átlagos hétfő is. Ez a helyzet akkor is előállt volna, ha meghagyom az eredeti rejtvényújságos elnevezést is. Sajnos ez van, de hasonlót más kategóriákban is lehet tapasztalni. De azért a pontosság kedvéért kiegészítem a kategória elnevezését.

  Beyond Silence: itt az “aránytalanon” van a hangsúly. ;)

 7. Blueberry szerint:

  Ebben még az is elég érdekes, hogy amikor megjelent, mindenki hevesen szapulta a Fekete kalózt… Most meg mégis milyen sokan szavaztak rá.
  Még egy dolgon gondolkoztam el, a “várt, de meg nem jelent” köteteknél. Azért nem mindegyiknél volt egyformán jogos a várakozás, hisz pl. a Toronyról már 2006 második felében lehetett tudni, hogy nem lesz egyhamar folytatása, és ha ki is ad valamit a Dragon Rouge 2007-ben, az nem az lesz. Az év elején pedig igen hamar az is kiderült, hogy a DR lezártnak tekinti a maga részéről a képregénykiadást.
  Aztán meg voltak valóban olyanok is, amelyeket konkrétan bejelentett valamelyik kiadó (Gemini 2, Rabbi 2, Sörmesterek, Bürokraták de lux, Kiberiáda, hogy csak párat említsek), és aztán valamiért mégis meghiúsult ill. halasztódott.
  No mindegy, csak úgy mondom.
  Kisebb képregényes programok: ha már az imént kiszúrtam a 300 bemutatójának a 15 szavazatát, még érdekesebb talán az EFOTT, amit öten jelöltek be: ez csak akkor lehet igaz, ha maguk az előadók is szavaztak… Ha majd a meleg fesztiválos beszélgetés vagy az erotikus képregényes KKK is felmegy 10 ill. 5 szavazat fölé, akkor fogok majd igazán erősen kételkedni abban, hogy ki mire emlékszik, mikor hol is járt tavaly…

 8. zoli79 szerint:

  “Legjobban várt, de az évben folytatás nélkül maradt sorozata”
  Szándékosan hagytam ki az “ígért” szót, hiszen néhányról tudni lehetett, hogy ebben az évben nem várható a folytatás. Ha egyáltalán valamikor. Ezt nem egy ctromdíjnak fognám fel, hanem éppen ellenkezőleg: kifejezhetjük, mit hiányolunk olyan nagyon nagyon. :) Egyfajta bíztatás a folytatásra.

  A Fekete kalózt ilyen heves kritika érte volna? Arra emlékszem, hogy KKK-n érte néhány negatív megjegyzés.
  Ehhez picit hasonló az afölötti kategóriában első helyen szereplő Gemini jelentés helyzete. Szintén megkapta a kritikát, de mégis a legismertebb a maga nemében.

 9. Blueberry szerint:

  Ja, hát érdekes dolgok ezek a kritikák és egyéb megnyilvánulások. Már a Magyar Múzsa is kapott három szavazatot, az írója pedig még többet is – pedig mennyien szidalmazták látatlanban.

 10. zoli79 szerint:

  De azért remélem te se tartod felesleges dolognak A kritikát! ;)

 11. Blueberry szerint:

  Egyáltalán nem, sőt.

 12. Mann szerint:

  Azért a legjobb dvd-be mehetett volna a heroes első évad is, volt annyira képregényes, mint az exnőm… :)

 13. mano szerint:

  A Hősök ment moziban is???

 14. Mann szerint:

  Nem, de ez annál a címnél nem volt feltüntetve!!!
  Mellesleg te láttad a Lucky Luke és a nagyváros-t moziban? Esetleg 71-ben franciául? :)Vagy az F4 bővített változatát? Mert a mozis az 2005-ös…

 15. mano szerint:

  Ezért lettek simán DVD megjelölésűek.

 16. Mann szerint:

  Akkor a Heroes csak simán kimaradt? :O

 17. Blueberry szerint:

  Hadd kérdezzek erre rá:
  “Információszegény kiadói honlapok”
  Mit értenek ezen, akik erre szavaztak? Általában gondoljátok úgy, hogy kevés az infó a kiadói honlapokon, vagy konkrétan egyik vagy másik kiadóval van gondotok?
  Gondolom, sokan tudjátok, páran talán nem, hogy a KN főoldalán is van egy link a Képregény Info honlapra (www.kepregeny.info), amely az MKSZ-tag kiadók közös honlapja. Ezen igyekszünk naprakészen szolgáltatni információkat valamennyi kiadóról, kiadványról, eseményről, és az összes jelenleg kapható képregénykötetről is található rövid ismertető, címlap, előzetes (ábécé-sorrendben, a Képregények menüben). Természetesen ezen is csak olyan infók találhatók, amelyeket a tagkiadók beküldenek vagy már máshol közzétettek.

 18. zoli79 szerint:

  Mint majdnem mindenre, erre is ráböktem egyet. :D Röviden így tudnám összefoglalni az indokaimat:
  – ezt a választ fel lehet úgy fogni, hogy nem az összessel van gond, hanem van néhány kirívó eset, ami különösen bántja az olvasókat. A Semicet ilyen téren nehéz alulmúlni.
  – hiányolom az önálló oldalakat, az egyéni ízeket. Tudom, hogy a szövetség oldala, a hírlevelek és nem utolsósorban a k.net rengeteg mindentől megkíméli az egyes kiadók honlapjait, de ettől függetlenül nagyon sok mindenre képes egy kiadó önálló oldala. Az olvasók első kézből és hamarabb értesülhetnek egy-egy kiadó híreiről, terveiről, mint a hivatalos közlemények szintjén mozgó .info. És akkor nem is említettem, hogy nem minden kiadó szövetségi tag.
  – személyes indok: nekem többletmunkát okoz, hogy a kiadók oldalai helyett nálunk jelenik meg sokszor először egy-egy hír. Ez több utánajárást igényel.
  – Egy önálló oldal bepillantást nyújthat a kiadó hátterébe, ízelítőt adhat az általa képviselt értékekből. Sajnos az MKA-nak égetően szüksége lenne már egy önálló oldalra, ahol megtudhhatjuk, kik a tagok, milyen munkáik vannak, stb. Hiába kaptak jó helyezést a kiadói honlapok szavazásán (feltehetően a tényleg jó blogjuk miatt), ez még mindig nagy hiányosság. Tisztában vagyok ennek az okára, és nem piszkálódásból említettem, de attól még, mint olvasót és érdeklődőt, zavar, hogy nem tudok naprakész információt gyűjteni az egyesület tagjairól, kiadványairól.
  Említhetném még a szintén jó helyezést elérő Képes kiadó/Eduárdot is, ahol egyszer csupán azt akartam megtudni, hogy egy kiadvány megrendelhető-e tőlük, és mennyiért. Nem jártam sikerrel. ÉS a foruon más is panaszkodott erre.
  Ez két kiragadott példa volt, biztos folytathatnám még a többivel is. Nem akartam szemétkedni, de ha már rákérdeztek…

 19. zoli79 szerint:

  Annyit még hozzátennék tompításként, hogy mindkét említett oldal korábbi változatai tartalmazták mindazt az információt, amit az újakban hiányoltam, tehát én ezeket átmeneti hiányosságoknak tekintem.

 20. Zorro de Bianco szerint:

  Szerintem ez nem „szemétkedés”, hanem teljesen jogos felvetés Zoli részéről – mármint az MKA honlap. A jövő héten közgyűlésünk lesz és én mindenképpen szeretném felmelegíteni ezt a kérdést/problémát, mivel a blog valóban csak egy szükségmegoldás. (Eddig is leginkább az anyagi vonzatai miatt nem készült el az oldal.) Egy egyéni arculatú, esztétikus, jól áttekinthető honlapot viszont nem pótol – ráadásul a mostani galéria menüpont is le van kissé maradva az aktuális helyzettől. Szerintem még tavasszal nyélbe ütjük a dolgot.
  Ettől függetlenül, szeretném köszönetet mondani azoknak, akik bizalmat szavaztak a mostani blognak! Szerencsére az új tagjaink is kezdenek belelndülni a posztolásba. :)

 21. kaine szerint:

  Zoli, a Prédikátor miért lett Preacher? Csak úgy kérdezem…

 22. Blueberry szerint:

  Mert szegény copy-paste-tel tette át az én listámból… Bocsesz. Remélem, azért a szavazók felismerték, hogy ugyanarról van szó.

 23. zoli79 szerint:

  Egen, ezen simán átsiklottam. Valószínűleg közben azon gondolkodtam, hogy jó-e ez így szétbontva és már észre se vettem, hogy angolul maradt… :)

  “szegény” :D

 24. Blueberry szerint:

  Azért szegény, mert rajtad kérik számon. :)

  Kaphatnék még reakciókat az “információszegény kiadói honlapokra”? Mellesleg nem hinném, hogy elsősorban az MKA-ra lenne panasz, és nem teljesen értek egyet Zoli79 vélekedésével. Az MKA ugyanis nem olyan kiadó, mint a többi, hanem elsősorban alkotócsoport, amelynek a tagjai saját maguk döntik el, mennyire keresik a személyes publicitást.

 25. mano szerint:

  Én is klikkeltem rá, noha sok esetben nem (csak) információszegénységről van szó, hanem fapados (nem Eduárd! ;)) kinézetről, vagy olyan alapvető dolgokról, hogy nincs is “hivatalos” címe egy egy kiadónak! (Értsd: nincs saját regisztrált domainje, amikor manapság már egy magánszemély is megengedheti magának mert megfizethető!)
  Vagy csak számomra vicces, amikor egy kiadvány impresszumát olvasva egy személyes e-mail cím van megadva, nem pedig “céges”…? ;)

 26. pelikanbence szerint:

  Élveztem a kérdéseket.2007-ben rengeteg képregényt főleg szuperhősöst olvastam el

Vélemény, hozzászólás?

 • Facebook Hozzászólások