SÓLYOMSZEM: A céllövő / A nagy őrségváltás (MLH007)

Cím: SÓLYOMSZEM: A céllövő / A nagy őrségváltás (MLH007)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Stan Lee, Don Heck, Jack Kirby, Dick Ayers, Mark Gruenwald, Brett Breeding, Bob Sharen
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 152 oldal
Megjelenés: 2021.11.27.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Sólyomszem a világ egyik legnagyszerűbb mesterlövésze. Egy hős, aki a világegyetem legerősebbjei közt is megállja a helyét, pedig az emberiség által ismert egyik legegyszerűbb fegyvert használja. Bár göröngyös út vezetett a hőssé válásához, tettei máris legendássá váltak. Ebből a kötetből, amiben Sólyomszem klasszikus történetei mellett megtaláljátok a nagyszerű Mark Gruenwald által írt és rajzolt minisorozatát is, mindent megtudhattok, amit a bosszúangyal íjászról tudni kell.
A KÖTET TARTALMA: TALES OF SUSPENSE 57., AVENGERS 16. és HAWKEYE (1. SZÉRIA) 1-4.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

A csupán jellegzetes íjával és nyílvesszőivel felvértezett Clint Barton, vagyis Sólyomszem a Marvel azon kevés szuperhősei közé tartozik, akiknek nincsenek különleges képességeik.
Az isteni Thorhoz, Vasember elképesztő, csúcstechnológiájú csatapáncéljához vagy Amerika Kapitány fizikai erejéhez képest ő tökéletesen célzott trükkös lövésekkel állta a sarat az univerzum legnagyobb fenyegetéseivel szemben, legyenek azok idegen megszállók, időutazó zsarnokok vagy őrült robotok. Rengeteg elbizakodott gonosztevő gúnyolta ki Sólyomszemet egyszerű íja és
nyilai miatt, hogy aztán mind drágán megfizessenek kishitűségükért.
Nem árt persze, hogy Clint a legmesszebbmenőkig bízzon saját képességeiben, melyeket néha kis túlzással akár emberfelettinek is nevezhetünk! Rendkívüli önbizalma sokszor sodorta őt heves vitákba
a többi Bosszúangyallal, konfrontatív természete dacára azonban Sólyomszemnek helyén van a szíve, és kétségkívül a csapat egyik legelhivatottabb tagja.
A hősiességhez vezető útja enyhén szólva göröngyös volt. Az első néhány felbukkanása idején (a Tales of Suspense oldalain) Sólyomszem a törvény rossz oldalán találta magát, és Fekete Özveggyel kötött szövetséget. Ez az útja azonban nem tartott sokáig (ahogy Fekete Özvegy esetében sem, de ez egy másik történet…), és hamarosan kapott egy második esélyt Vasembertől (lásd a kötet másik klasszikus sztoriját az Avengers 16. számából). Egyértelmű volt, hogy Clint alapvetően egy tisztességes ember, aki rendíthetetlenül hisz az igazságban és a „helyes döntések” erejében.
Ez a tisztességesség végig jellemző maradt Sólyomszemre a Marvel Univerzumban megélt kalandjai során, ahogy az a hite is kitartott, hogy mindenki megérdemel egy második esélyt. Olyannyira, hogy egyszer még a zűrös múltjukat hősiességre cserélő, jó útra tért gonosztevőkből álló Mennydörgők nevű csapat vezetőjének is felcsapott.
Ahogy magad is látni fogod, Mark Gruenwald Sólyomszem című minisorozata Clint tagadhatatlan tisztességességének egyik legtalálóbb demonstrációja, és bőven hoz példákat hihetetlen íjásztehetségére is. Ráadásul rendkívül fontos állomás a karakter történetében: Sólyomszem itt találkozik először Bobbi Morse-zal, más néven Seregéllyel, aki fontos szereplővé válik Clint Barton
életében.
Most pedig olvass tovább, hogy bemutathassuk neked a világ legnagyszerűbb céllövőjét!

Előzetes:

Miből lett a cserebogár – Sólyomszem: A céllövő