S.King: Setét Torony – Marvel képregény!

Stephen King új utakat tapos ki a Marvelnél új képregény sorozatával, melynek alapját regényfolyama, a Setét Torony képezi…

Az új képregénysorozat a közismert karakter, a Harcos eredetét tárja fel. Stephen King a képregényváltozathoz új részletekkel bõvítette ki az eredeti történetet. A Marvel Comics 2006. áprilisában jelenteti meg az elsõ számot.

NEW YORK – Stephen Kinget, a World Fantasy-díjas írót már jó ideje a modern horror mestereként tartják számon. A Marvel Comics most egyesíti erõit Kinggel, és jövõ tavasszal egy lélegzetelállító új képregénysorozatot indít útjára, mely az író nagyszabású mûvébõl, A Setét Toronyból készül.

A sorozat jellegzetessége, hogy Stephen King – eddig nem látott részletek megírásával – most elõször vesz részt egy képregény elkészítésében. A sorozat a King-hõs, Roland Deschain viszontagságait meséli el, akinek küldetése, hogy megvédelmezze a Setét Tornyot. A történet huszonöt év alatt, hét kötetben látott napvilágot. King utánozhatatlan képzelõereje új történeteket szült, melyek az ifjú Roland életének részleteit, eseményeit tárják fel: próbálkozásait, harcait bemutatva, amelyek végzetének elfogadásához vezetik – hogy elfogadja magát emberként, az utolsó Harcosként egy eltûnt világból. A képregény története megegyezik a regényben olvasottakkal, ám az elismert író útmutatásai alapján még inkább kiegészíti, pontosítja annak mitológiáját.

„Mint a Marvel képregények életre szóló rajongója; mint olyan felnõtt olvasó, aki látta a képregényeket „nagykorúvá válni”, és elfoglalni az õket megilletõ helyet a fantasy és sci-fi világában, izgatottan várom Roland új megtestesülését.” – mondja Stephen King.

A sorozatot az Eisner-díjas Jae Lee rajzolja.

King így folytatja: „Imádom Jae Lee képeit, és úgy gondolom, ez egy kirobbanóan jó közös munka lesz. Komolyan, már alig várom!”

Az elsõ szám 2006. áprilisában jelenik meg, nyáron pedig, egy keményfedeles album formájában az elsõ hat számot vehetjük majd kézbe. A rajongók ez év decemberétõl elõzeteseket láthatnak, melyekbõl a történetrõl is további információkat tudhatnak meg. Figyeljétek a www.marvel.com/king oldalt!