Ismét jelentkezik a Hungaromix képregény-kiállítás

A Magyar Képregénykiadók Szövetsége harmadik alkalommal rendezi meg hagyományos év végi képregény kiállítását és vásárát, a Hungarocomixot. Az idei eseménynek új helyszín ad otthont: december 2-án az Aranytíz Művelődési Központ (Budapest, 1051 Arany János u. 10.) I. emeletén várják az érdeklődőket.

A rendezvényen részt vesznek a szövetség tagjai és partnereik. Belépti díj 100 forint, ami egyben a tombolajegy ára is.

A program
Képregényiskola egész nap a Magyar Képregény Akadémia standjánál.
Tombolahúzások 11, 13, 15 és 17 órakor.
Magyar alkotók dedikálásai folyamatosan, kiadóik standjainál.
12.30-tól animevetítések és magyar képregényrajzolók animációi és klipjei. Közben 14.30-tól beszélgetés Nemere Istvánnal az Acélcápa című képregény újrakiadásáról.
Az MKA képregénykiállítása december 1. és 13. között tekinthető meg.

Különlegességek
Az amerikai képregények közül a legtöbb a szuperhősös kategóriába tartozik (Batman, Bosszú Angyalai, Pókember, X-Men). Érdemes még kiemelni Frank Miller kultikus Sin City sorozatának a harmadik részét és a Kázmér és Huba gyűjteményes kiadás második kötetét.
Az európaiak közül elsőként említjük Marjani Satrapi Párizsban élő iráni művésznő önéletrajzi képregényének, a Persepolisnak az első kötetét. A képregény alapján készült, cannes-i díjazott animációs filmjének a magyarországi premierje a Hungarocomixszal párhuzamosan rendezett Anilogue-on lesz. Folytatódnak Lucky Luke kalandjai, míg a fantasy-rajongóknak egy szép Jean-Claude Gal album jut.
A japán mangák és koreai manhwák kedvelői a már ismert Árnybíró, Bania és Naruto sorozatok mellett két új szériával ismerkedhetnek meg, az inkább lányoknak szóló Borsmentával és a hírhedt regény alapján készült D. a vámpírvadásszal.
Mint minden nagy képregényes rendezvényen, ismét új kiadvánnyal jelentkezik a Magyar Képregény Akadémia alkotógárdája. Saját lapjuknak, a Pinkhellnek a 4. száma egyben a kiállítás anyagát is adja. A csapat két tagjának, Cserkuti Dávidnak és Gáspár Tamásnak ezúttal külön albuma is megjelenik, amelyből kiderül, hogyan készült a közismert Unicum-reklámkampány összes grafikai eleme.

Népszabadság online
2007. november 23