Bosszúállók – Filmkritikák

Gamekapocs

[toc](Batman) Először is, tekerjük vissza az időt 4 évvel. Ülök a moziban és nézem a Hihetetlen HULK-ot.
A meglepetés erejével hatott, hogy a film végén megjelenik Tony Stark majd közli Ross Tábornokkal, hogy egy csapatot állít össze. Na én itt itt már be voltam zsongva erre a filmre és a négy éves várakozás múlt hét csütörtökön véget ért.

Összességében egy király film. Whedon is biztos tudta, hogy Tony-t alapból imádja a
közönség a poénjai miatt, így megpróbált Amerika Kapitánynál, THOR-nál, HULK-nál és úgy mindenkinél humorizálni.
Na most ebben az a poén, hogy ez jól is állt mindenkinek.
Már nem csak én, hanem úgy a fél világ imádja Lokit. A beszólásai nagyon tetszettek, Hiddleston egyszerűen remekel Lokiként.
Ha a következő részben nem tűnik fel (amit kizártnak tartok) akkor picit csalódott leszek.

Ruffalo miatt először nagyon kiakadtam, de aztán tetszett az ő Bannerje is, bár a legelőször megismert Eric Bana-nak jobban örültem volna.

Sólyomszem egyszerűen annyira felesleges, hogy azt leírni nem tudom. Szinte szurkoltam neki, hogy ő halljon meg a filmben, de sajnos nem így történt. Apropó, az ő magyarhangja Stohl András. Nem szeretnék itt semmiféle gyűlölködő hozzászólást olvasni. Mindenki jól tudja mit csinált, de nekem egyik kedvenc szinkronszínészem és az, hogy meghallottam őt a filmben mosolyra görbítette a számat.

Tavaly ugye tele voltunk szuperhősökkel: THOR, Zöld Lámpás, X-men: Az elsők.
Az elmúlt két év legjobb filmje ez a mostani, de legfőképpen azért mert hasonló élményben még soha nem volt részünk.
Mikor Vasember megérkezik, akkor a második részből látható Shoot The Thrill szól, amikor a Kapitány boxbol akkor flashbackkek voltak a kapitány filmből,
amikor Tony nézi a bosszúállók csapatát, akkor a Hihetlen Hulkből, Thorből és Amerika Kapitányból is voltak jelenetek és ez tetszett a legjobban,
hogy az elmúlt évek Marvel filmjei a szó legszorosabb értelmében kapcsolódtak egymáshoz.

Egyedüli negatív pont az számomra az Alan Silvestri által komponált zene.
Egyszerűen nem hatáskeltő. Na nem mintha az Amerika Kapitánynak olyan nagy Score-ja lett volna, mivel azt is ő csinálta.
Ez egy szuperprodukció. Ha egy Hans Zimmer nem is, de egy Danny Elfman minimum kellet volna a filmhez.

Ja és egy-két beszólás is elég gyengus. Például, amikor Amerika Kapitány megérkezik Németországba akkor amit Lokinak mond, az teljesen felesleges és értelmetlen.
Már-már fogtam a fejem. A lényeg, hogy jó ideig nem felejtem el a Bosszúállókat és természetesen várom a folytatást. A Marvelnek most már csak egy feladata van.
Még több szuperhősös filmet csinálni, majd azokat a szereplőket hozzákapcsolni a Bosszúállókhoz és így tovább.

Pókember Cameo nem volt a filmben és ameddig a Pókember filmek jogai a Sony-nál van, addig ne is álmodozzunk róla, mert hajthatatlanok. Még régebben olvastam, hogy pár belső ember elárulta, hogy a Pókember 4. részénél már elkezdték volna építeni az összekötést az Avengers és a Pókember között… Már ha a Sony nem lett volna hülye.

A filmben nem volt esetlen, szerencsétlen Bosszúálló. Ezt az űrt betölthette volna a Tobey Macguire-féle Peter Parker, akinek nagyon örültem volna, de a Sony hülyesége miatt ez sem jöhetett volna létre. Köszönet nekik! Remélem megbukik a mostani filmjük. Na mindegy. (Loki és Peter Parker magyar hangja Csőre Gábor, de gondolom ha Peter szereplése biztos lett volna, akkor más hangot találtak volna Lokinak a THOR-ban)

Kicsit más..

Mikor bemutatták Macskanő ruháját a TDKR kapcsán már a tetőfokára hágott a haragom, mondván ez nem is Macskanő hanem egy sci-fi hős akárki..
Ekkor mindenki nekem esett, hogy mekkora egy hülye vagyok, özönlöttek felém a ” de a képregényhősöket át kell szabni, mert a vásznon nem úgy mutatnak”
“Át kell alakítani a hősöket az adott korhoz” és hasonló megjegyzések.

Nekik üzenném, hogy élő bizonyíték Whedon filmje, hogy nem kell egy hőst reálissá tenni, nem kell a Batmobilt átalakítani egy hídépítő autóvá és nem kell mindent megmagyarázni. Ha egy reális filmet akarok nézni, akkor átkapcsolok valami szappanoperára és kisírom a szemeimet Josú Eduardó de la Blanca történetén.
Egy szuperhős film lehet úgy is sikeres, ahogy a képregényben megismertük a karaktereket!
Szóval a Felemelkedés után Batman Reboot minél hamarabb! Batarangok és Batmobilok szerepeltetését várom!

Még mielőtt azt hinnétek, alapból semmi bajom Nolan filmjeivel. A Felemelkedést sokkalta jobban várom mint az Avengerst vártam. Viszont a Marvel előbb csinálta meg azt amire gyerekkorom óta vártam: A képregényben megismert karaktereket ültette át egy kiváló filmbe.
Vehették volna az Ultimate sorozatot is alapul, csinálhattak volna THOR-ból egy sima embert aki azt mondja, hogy ő Odin fia és ezért mindenki bolondnak tartja.
Teljesen átszabhatták volna a filmet a Sötét Lovag sikereit látván, de nem. Ők nem tették és ez az ami számít. (Gamekapocs.hu)

Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14