Rob Liefeld elhagyja a DC-t

Rob Liefeld saját twitter oldalán tette közzé a hírt, miszerint a DC döntéshozóival az általa vitt sorozatok irányát illetve jövőjét illetően nem voltak egy hullámhosszon, ezért szétválnak útjaik.

“Éppen most fejeztem be a DC embereinek szánt köszönő leveleim küldését. Ma reggel hivatalosan is vége a DC52-s munkámnak… Scott Clark veszi át a Deathstroke-ot, Marat pedig a Griftert folytatja a jövőben… Nagyszerű volt a DC-nél töltött idő. Hiszek abban, amit ez a kiadó csinál, de szeretném megőrizni a józan eszem. A nemsokára megjelenő 0. számok lesznek az utolsó füzeteim. Köszönök mindent.”

Liefeld a tavalyi nagy DC újraindítás óta meghatározó alkotója a gárdának, és az időközben elkaszált szériái után mások sorozatát vette át. Legutóbb a The Savage Hawkman, a Grifter, illetve Deathstroke kalandjait írta. A 9. számmal átvett szériáknál az volt az elsődleges feladata, hogy kozmetikázzon a rendkívül rossz eladási mutatókon.

“Elállítottuk a vérzést, és a beteg már egy kicsit jobban van”…”variáns borítók tömege, vagy más, kézenfekvőbb módszerek nélkül értük el mindezt.”

Liefeld a jövőben valószínűleg saját szerzői sorozataiba fekteti energiáit.

Forrás: ComicsBeat