Rejtő Jenő képregény pályázat

Levelet kaptunk a Budapesti Művelődési Központtól, benne képregény pályázatuk kiírásával, íme:

rejto-palyazat

„…olyan arca volt, mintha önmagának karikatúrája lenne”
(A láthatatlan légió)

Pályaművek:

A pályázat témája Rejtő Jenő irodalmi alkotásainak újragondolása, a bennük szereplő, mára kultikussá vált regényhősök megformázása. A témában benyújtható képregény, önálló grafika, karikatúra, esetleg könyvborító terv.

  • Csak magyar nyelvű vagy szöveg nélküli képregénnyel lehet pályázni.
  • A képregények minimális terjedelme 1 (pl. strip), maximális terjedelme 4 oldal.
  • Az alkotásokat, kérjük, szabványos, álló A4-es (210×297 mm) arányra tervezni.
  • Ha ennél nagyobb vagy egyedi méretezésű képpel szeretne valaki pályázni,
    akkor gondoskodnia szükséges, hogy a munkáját a leadási határidő előtt személyesen eljuttassa a Budapesti Művelődési Központba (XI. ker., Etele út 55.).

  • Egy pályázó kategóriánként 1 db alkotást nyújthat be.

A pályázatra fekete-fehér, szürkeárnyalatos és színes alkotásokat / munkákat / műveket egyaránt várunk. Az alkotások elkészítésénél technikai megkötés nincs, kézzel és digitális technikával készült alkotásokat egyaránt várunk.

A pályázati anyag:

A közlésre kész képregény-oldalakat (mérete: 2480×3508 pixel) és egyéb munkákat képernyőn jól olvasható méretben, 300 dpi felbontásban a kepregenypalyazat[kukac]bmknet[pont]hu e-mail címre kérjük küldeni.
A beadandó munkákat JPG formátumban kérjük csatolni az e-mailhez, akár egyenként (nem beágyazva), akár egyetlen fájlba tömörítve ZIP vagy RAR kiterjesztéssel.
Az anyagot arról az e-mail címről kérjük elküldeni, amelyen a zsűri el tudja érni a pályázót értesítés céljából. (A rosszul megadott vagy nem használatos e-mail címből származó hibákért felelősséget nem vállalunk.)
A tárgymezőben, kérjük, feltüntetni, melyik kategóriában nevezi az alkotást (képregény, önálló grafika, karikatúra, könyvborító terv).

Határidők:

Beküldési határidő: 2014. október 10.
Eredményhirdetés: 2014. október vége

Díjazás:

Az első három helyezett közös kiállítás keretében mutatkozhat be a BMK Galériában 2015 februárjában.
Ezen felül a zsűri által kiválasztott, legjobbnak ítélt alkotások készítőit tárgyjutalomban részesítjük. A pályaművek szerzői joga az alkotók kizárólagos tulajdonában marad.
Valamennyi résztvevő kijelenti, hogy hozzájárul pályaművének a bmknet.hu honlapon történő közzétételhez.