Posztapokalipszis Olajvárosban

December 12-én nyílik Hegedűs Márton grafikus Felnagyított Képregénykockák című kiállítása a VII. kerületi Rácskertben. A festményeken a Slussz Kulcs Klán című képregény szereplőinek története elevenedik meg.

Hegedűs Slussz Kulcs Klán című képregény könyve 2012-ben jelent meg a Libri Könyvkiadónál, és a tavalyi év legnagyobb képregényes meglepetésének számított, elnyervén a Magyar Képregénykiadók Szövetségének Alfabéta-díját.

A posztapokaliptikus történet Olajvárosban játszódik, ahol autóikkal összenőtt emberek száguldoznak, akik számára a benzin az egyetlen úr, és ahol a dzsessz az aláfestő zene.

A filmszerű beállításokkal dolgozó képregény figurái között van féllábú, félkezű és félszemű benzinkutas, vagány autószerelő, pincérnő, alkoholista jazz-zenész, luxusprosti, korrupt rendőr és egy autós szekta tagjai.

Az alkoholista szaxofonos az, aki a jazz motívumát hozza magával. A könnyed, hangulatfestő zene pedig a Slussz Kulcs Klán teljes történetét végigkíséri.

Hegedűs Márton önéletrajzi ihletésű képregényével mostantól nem csak könyv formájában találkozhatnak az érdeklődök. A csütörtökön kezdődő kiállításon a történet zenei témájú, felnagyított képregénykockái láthatóak január közepéig. A Rácskert falain pedig mélyebben is belemerülhetnek a látogatók a benzinnel és jazzel átitatott graphic novel világába.

„Számomra olyan ez mintha egy könyv belsejében járnék, anélkül, hogy olvasnám, mégis benne vagyok a történet középpontjában. Érdekes érzés.”- mondja az alkotó a belső térről.

A kiállítást Bayer Antal nyitja meg. Közreműködik, maga az alkotó, Hegedűs Márton, szaxofonon, valamint Antal Szilveszter, gitáron.

Adatok:
Felnagyított Képregénykockák

Időpont: december 12. csütörtök 19.00
Helyszín: Budapest, VII. Dob utca 40.

Az eseményről bővebb információkért KATT IDE.

Forrás: Kultúrpart