Politika és társadalom a képregényekben

Ma este!
A LIFE (Liberális Fiatalok Egyesülete) tavaszi eseménysorozatát képregényekkel indítja. Vagyis azok társadalmi és politikai vetületeivel. Ez így elsőre ijesztőnek is tűnhet, azonban a meghívott vendégek listája már egyértelműen jelzi, hogy színvonalas programon vehet részt az, aki még nem táblázta be kedd estéjét. Garai Tímea neve elsősorban az anime/manga közösségek számára ismerős, a Mondo magazin cikkírója és az Anime Addicts hírszerkesztője, Gönczi Pálhoz hasonlóan pedig az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén kutatásai jelentek meg képregényes témában. Maksa Gyula pedig a hazai képregénykutatás egyik szuperhőse. (Kötetéről oldalunkon közölt kritika itt olvasható.)

Az esemény ismertetője:

Indul a tavaszi szezon! Idei első workshopunk a képregények köré épül, azok társadalmi és politikai vonatkozásait fogjuk vizsgálni. Mi történik, ha a várost, az országot, vagy akár a világot ellenség fenyegeti? Hogy reagál erre az állam? Egyáltalán jelen van-e bármilyen hivatalos karhatalom? A főhős ténykedését akadályozni próbálják, vagy támogatják? Számít-e, hogy nincsen felhatalmazva? Milyen a viszonya a társadalommal? Annak része-e, vagy kivülálló? Ezekre és számos más kérdésre keressük a választ szakértő vendégeinkkel, Garai Tímeával, Gönczi Pállal és Maksa Gyulával.

Ha válaszokat szeretnél kapni, vagy elmondanád, te hogy látod, akkor várunk február 25-én este 7 órakor a KöZGÁZ! – Budapesti Corvinus Egyetem C (Új) épületének 104-es termében!


Facebookos eseményoldal