Pályázat: Képregényben a műholdas helymeghatározás

Az Űrvilág.hu is pályázatot hirdet képregényalkotóknak.

A honlap pályázati hirdetménye:
Hogyan működik a műholdas helymeghatározás? Hogyan hat a mindennapi életünkre? Hogyan tudjuk használni a hétköznapokban? Hogyan változtathatja meg a jövőben az életünket? A fenti kérdésekre keressük a választ az Űrvilág képregénypályázatában.

2009-től új hagyományt szeretnénk teremteni azzal, hogy egy-egy év kiemelt témájául az űrkutatásnak egy jelentős, a hétköznapi életben is fontos szerepet játszó – és rohamosan bővülő – területét választjuk az Űrvilágnál. Ahogy korábban erről hírt adtunk, 2009-es évet tekintve a választásunk elsőként a műholdas navigációra, helymeghatározásra esett. Ehhez kapcsolódóan írjuk ki most képregénypályázatunkat.

A pályázók feladata, hogy maximum 12 oldalas, A5-ös oldalakból álló képregényt készítsenek az alábbi kérdések megválaszolására: Hogyan működik a műholdas helymeghatározás? Hogyan hat a mindennapi életünkre? Hogyan tudjuk használni a hétköznapokban? Hogyan változtathatja meg a jövőben az életünket?

A legjobb alkotás készítője egy kézi kézi navigációs GPS-készüléket nyer.

A pályázaton bárki indulhat (általános iskolás diákok, középiskolás diákok, egyetemisták/főiskolások, már dolgozó emberek vagy már/még nem dolgozó emberek), és a pályázók indulhatnak egyénileg vagy csapatban (maximum 5 fő alkothat egy csapatot). A beérkezett pályaműveket egy, az Űrvilág által felkért háromfős zsűri fogja értékelni ötletesség, érthetőség, kidolgozottság, látványvilág és a meghirdetett témának való megfelelőség szempontjából. A beküldött alkotások közül a legjobb képregény alkotójáé lesz a felajánlott GPS-készülék. a pályaműveket korcsoportok szerint is értékeljük (6-14 év, 15-18 év, 19-25 év, 25 év felett). Korcsoportonként legalább egy 10.000 Ft értékű különdíjat tervezünk átadni (könyv- illetve tárgynyeremény formájában), illetve a pályázat szponzori hátterének növekedése esetén mindegyik korcsoport legjobb képregényét egy-egy kézi GPS-készülékkel tervezzük jutalmazni. A képregények elkészítésére idő még van bőven, a beadási határidő ugyanis 2009. november 20.

A részletes pályázati felhívás itt olvasható.