Pályázat a 14. Belgrádi Nemzetközi Képregényfesztiválra

Idén szeptember 29. és október 2. között rendezik meg a sorban 14. Belgrádi Nemzetközi Képregényfesztivált (Salon Stripa), amihez kapcsolódóan a szervezők ismét pályázaton várják más országok alkotóinak képregényeit. A művek leadási határideje 2016. augusztus 15.

A pályázat kiírásából kiderül, hogy maximum 4 oldalas, kizárólag angol nyelvű, akár már korábban is publikált műveket várnak, bárki jelentkezhet, de fontos, hogy a képregényeket postán kell elküldeni az SKC Happy Gallery címére (SKC Happy Gallery – SALON STRIPA, Kralja Milana 48, 11000 Belgrade – Serbia). A jelentkezéshez ki kell tölteni egy adatlapot is (letölthető a hír végén).

A legjobbnak ítélt alkotások részt vesznek a fesztivállal párhuzamosan futó kiállításon. A fesztivál fődíját elnyerő alkotó 1000 EUR díjazásban részesül, de számtalan egyéb kategóriában is elismerik a résztvevő művészeket: Legjobb hagyományos képregény, Legjobb alternatív képregény, Legjobb forgatókönyv, Legjobb rajz, Young Lion-díj a legjobb 15 év alatti alkotónak, stb.

INTERNATIONAL_COMICS_FESTIVAL_CONTEST_ 2016_BANNER

A Salon Stripa Szerbia legnagyobb képregényes rendezvénye, évről évre rengeteg nemzetközi vendéggel. Megfordult itt már többek között Brian Bolland, Rufus Dayglo, R. M. Guéra és Robert Crumb is, sőt néhány éve Pálfi György, a Moholy-Nagy Iparművészeti Egyetem tanára tartott előadást a kortárs hazai illusztrációkról. A fesztivál pályázatán is rendre sok hazai alkotó vesz részt, korábban például a 5Panels csoportnak, illetve a Bloodlust csapatának volt kiállított műve Belgárdban.

Egyéb információ a Salon Stripa honlapján, illetve a Facebbookon érhető el.

APPLICATION_FORM_for_International_Comics_Festival_Contest_2016.doc

INTERNATIONAL_COMICS_FESTIVAL_CONTEST_ 2016.doc