Painkiller Jane – Ma kezdődik!

Ma este indul az AXN-en a Painkiller Jane, melyben egy szupercsaj küzd szuperbűnözők ellen.

A Painkiller Jane hőse, Jane Vasco ugyanis egy olyan rendőrnő, akinek sebei az átlagosnál sokkal gyorsabban gyógyulnak be: emiatt szemet vet rá egy titkosügynökség, amely egy genetikailag módosított, különleges képességekkel bíró csoport terjeszkedését szeretné megakadályozni.

A történet egy képregényen alapul, így a hősnő eredetileg más rajzolt alakokkal, például Vampirellával, a Megtorlóval és a Pokolfajzattal is élt át közös kalandokat. A sztoriból 2005-ben készült egy egészestés film, majd ennek sikere nyomán, két évvel később létrejött a Sci Fi Channel sorozata is, amiben Kristanna Loken (a Terminator 3 Terminatrixa) játssza a címszerepet.

A széria – a film ellenében – hűséges az eredeti formátumhoz, vagyis a képregény világához, ennek megfelelően egyedi látványvilágra számíthatunk – sajnos csak 22 epizódon keresztül élvezhetjük, a sorozatot ugyanis az első évad végeztével elkaszálták.

Számunkra azonban így is érdekes lehet legalább az a négy rész, melyet Magyarországon forgattak: a történet szerint Jane egy Baumgartner nevű alakváltó nyomában érkezik hazánkba.

Az első epizódot szeptember 11-én 22.00-kor láthatjuk az AXN-en, a további részek pedig csütörtökönként ugyanebben az időpontban kerülnek adásba. Az ismétléseket mindig az adott rész utáni napon, hajnali kettő körül csíphetjük el. [origo]