Őszi manga szüret

Valamivel több, mint egy hónapon belül 16 manga kötet jelent meg, ami a korábbi mennyiséghez képest is szép növekedés, és az amerikai comics-okhoz képest is nagy szám – az európai képregényekről nem is beszélve.

A manga kategóriát persze finoman szólva is tágan kell értelmezni, mivel szerző, kiadó és téma szempontjából is sokféle fordul elő az újdonságokban, kelettől nyugatig, szinte körbeölelve kicsiny bolygónkat. „Valódi” japán mangától kezdve koreai manhwán át, orosz szerző által készített amerikai kiadáson keresztül tősgyökeres USA sci-fi történetig, van itt minden, mi szemnek ingere lehet. Akad komolyabb hangvételű történet, romantikus képregény, világhírű bestseller, sőt, 18-as karikát kapott erotikus kötet is, és még olyan is előfordul, amit amerikában késöbb adnak ki, mint nálunk.

Közülük három kötetről már szerepelt hír itt a Mangánoxidban, de ők is megtalálhatók ebben a felsorolásban – így könnyebb együltő helyben átlapozni a teljes kínálatot és eldönteni, mi érdekli az embert a 10 éves korosztálynak szánt könyvtől a kifejezetten felnőtt tartalomig.

E már kapható újdonságok mellett hírértéke van annak is, hogy a Fumax Kiadó bejelentette: a világpremierrel egyidőben jelenteti meg a Vampire Hunter D mangát (D, a vámpírvadász címen), ami a nagysikerű anime- és novella-sorozat alapján készül.

Képes Kiadó

Tűzharcos és A sötétség mélyén

Az októberi Animecon alkalmából jelentette meg első mangáját a Képes Kiadó. A kötet szerzője Takizava Szeihó, címe Tűzharcos és A sötétség mélyén. A három történetet tartalmazó japán kiadvány nagy sikert aratott Amerikában, a Dark Horse Comics kiadásában és Olaszországban is. Az első sztori egy UFO-jelenség felbukkanásáról szól a II. világháborúban, míg a második Joseph Conrad világhírű regényének az átirata ugyancsak világháborús környezetben. Végül a Tankok című néhány oldalas képregény egy sajátos időutazásra kalauzolja el az olvasót.
A manga hagyományos japán olvasási irányú (jobbról balra).

Fekete-fehér, 208 oldal, 1990 Ft.Delta Vision

Makrancos hercegnő #2

Az Északi Szung-dinasztia végnapjaiban Ji Fu hercegnőt délre menekítették. Tíz év múlva Tang Huj felkeresi Csung Lu Vut, a császár fürkészét, hogy segítsen a hercegnőnek visszaszerezni rangját. Számos összetűzést követően Csung Lu ráébred, hogy beleszeretett a lányba, akinek véleménye a fürkészről kezd javulni, ám még Hujt szereti. Amikor azonban megtudja, hogy Taj Hszüan és Csung Lu szeretők, bánat tör rá…

Fekete-fehér, kb. 200 oldal, 1990 Ft. (olvasási irány jobbról balra):

Warcraft Napkút-trilógia III.: Szellemföldek

A hatalmas Napkút, a régmúlt idők elfjei varázserejének forrása, elveszett… egészen mostanáig! Az ifjú kék sárkány és társai az elf citadella romjai között harcolnak, hogy barátjukat megmentsék a haláltól, míg a Szellemföldeken a holtak nem hajlandók békében pihenni! Jae-Hwan Kim, a népszerű King of Hell sorozat rajzolója, és Richard A. Knaak, a híres fantasy író elvisznek a Warcraft világára, ahol a Napkút-trilógia története izgalmas véget ér!

Fekete-fehér, 176 oldal, 1990 Ft.

FUMAX

Bania #3

Baniát újabb küldetése egy szent templomhoz, szerzetesek és vad torrenek elkeseredett küzdelmébe vezeti, a kaland pedig nem vár fordulattal ér véget.

Később Bania és Kong túl nagy feladatra vállalkozik, és bár a fiú új, tekintélyes barátai segítik a futárokat, semmi sem garantálja, hogy túlélik az életveszélyes kalandot.

Fekete-fehér, kb. 200 oldal, 1990 Ft.


Tarot Cafe #4

Az újabb ügyfelek különleges történetei mellett ismét bepillantást nyerhetünk Pamela múltjába. Ash maga merül el a múlt eseményeiben, amelynek során megtudhatjuk, mi történt a jósnővel a sárkány halála után, hogy került kapcsolatba Belusszal, és milyen szerződés köti őket össze. Továbbá a Tunridha és a Leanan Sidhe meséje újabb vicces és drámai pillanatokat tartogat.

Fekete-fehér, kb. 200 oldal, 1890 Ft.Oldalak: 1 2 3