Netes Sajtókörkép #43

Zseniális cikk Király Dávid és Dobay Ádám tollából a Filmtekercsen, amelyben a Ghost in the Shell nevű monstrumot járják körül érintve az eredeti képregényt, illetve a legendás animeadaptációkat is.

Az MKSZ blogja körkérdést intézett alkotókhoz, kritikusokhoz és gyűjtőkhöz karácsonyi képregényajándékozás kapcsán. A válaszokért ide és ide lehet kattintani.

A Galaktika magazin honlapján fut egy Modern héroszok sorozat, amelyben szuperhősöket mutatnak be. A vizsgálat legújabb alanya Vasember, de olvashatunk Thorról, illetve Rozsomákról is.

Nagy Boldizsár a szuperhősös történetek/rajzfilmek egy érdekes aspektusát járja körül Kisfiúk pink szoknyában című cikkében a Magyar Narancs oldalán. A cikk apropóját egy nemét megváltoztatni képes hőst szerepeltető rajzfilm adta.

Alexandre Dumas műveinek képregény-adaptációiról olvashatunk Verebics János blogján! Másik, nemrég posztolt cikke pedig egy rendkívül hálás témában született: Mit csinál a Mikulás – nyáron?

A 5Panels különítménye ilyennek látta Móra Ferencet Szegeden.

Japánspecialista az otakukról: kik is ők?

Csobod Luca a Kötve-fűzve blogon Chris Yogers és Richard Cooper amerikai újságírók cikkváltását mutatja be a szuperhősök személyiségével kapcsolatban.

Recenziók:
Boros András: Fenegyerek – Alfőnök (Kötvefűzve)