Netes Sajtókörkép 2012/4

Mindig az elmúlt időszak netes írásait, képregényes szempontból fontosabb posztjait emeljük ki a Netes Sajtókörkép sorozatunkban, aminek megjelenési sűrűsége minden bizonnyal rövidebb lesz, mint az Ultimate Wolverine vs Hulk 2. és 3. füzete között eltelt időszak, de nem biztos, hogy vetekedni fog mondjuk a DC Trinity, vagy a 52 című szériájának ütemével.

E-kultúra

A “békeidőben” is aktív E-kultúra összművészeti portálon Baumann Tamás a Sötét Kor 0. számáról, illetve Dudás Győző és Huszka Zsombor első közös kiadványáról a Noir 1-ről emlékezett meg. Petrof Hajnalka Alkony a hazai mangaantológiák (egyik) legjobbját, a Keretbe Zárt Világ második kötetét vesézte ki.
Galamb Zoltán pedig Harza Tamást, a Kingpin kiadó vezetőjét interjúvolta meg. Utóbbiban többek között szó esik (nyilván) Pókemberről, illetve a Kingpin kiadó munkamódszeréről is.

Nero Blanco

Bayer Antal ezúttal politikai eszmefuttatásba oltott képregényismertetőt szentelt a legutóbbi Kingpin-füzet, a Hihetetlen Pókember 2. számának, Pókember politizál címmel.

Random

A Random virtuális képregény-magazin blogján az egyik szerző, Emtrexx foglalta össze az utóbbi évek magyar készítésű mangatermését. Emlékszik még valaki a Krall Bruth, vagy az Erő – Tűnj el! című füzetekre? Ebben a cikkben felidézheti mindenki, hogy miről maradt le, vagy mi az, amit jó lett volna még akkor megvenni, amikor még kapni lehetett, de szó esik a finoman szólva is gyengén sikerült alkotásokról is.

Archnihil

A Kepregeny.net-en is viszonylag gyakran kommentelgető Nihil blogján a nem túl gyakori frissítések ellenére kifezetten érdekes posztokat találni. Az utóbbi időszakban például Kalyber Joe apukáját, Pilcz Rolandot interjúvolta meg. Kifejezetten érdemes az olvasásra!

Nihil egyébként polgári nevén a Fandom fanzin számára is írt cikkeket. Az első szám egy cikk kivételével teljes egészében felkerült ide, a Kepregeny.net-re, a szerző két cikkét itt és itt olvashatjátok.

Prae.hu
Dani Áron a prae.hu-n legutóbb megjelent cikkében a Cartaphilus Zöld Lámpás – A kezdet titka című kötetéről írt.

kepregeny.blog.hu
Végül, de nem utolsó sorban az MKSZ hivatalos blogja két cikket is szentelt a jövő heti Képregényfesztivál külföldi vendégeinek, illetve Lengyelország képregényes helyzetének bemutatására.

+1
A Hír TV Retrográd című műsorának legutóbbi adását a ’70-es és ’80-as évek magyar sci-fijeinek szentelte. Vendég volt Nemere is többek között, és szó esik Galaktikáról, Roburról, Kuczkáról, és gyakorlatilag mindenről és mindenkiről, akire egy magunkfajta kíváncsi lehet. Sajnos nem találtam beilleszthető videót, amelyet (legalábbis egyelőre) ezen a linken találtok.

Farkas Dávid

FACEBOOK HOZZÁSZÓLÁSOK: