Nemzetközi köztéri képregénykiállítás és pályázat

A pécsi Művészetek és Irodalom Háza pályázatot hirdet képregények, comicsok létrehozására.

Hivatalos kiírás:
Az alkotóknak, szabadon választott technikával pár képkockából álló comicsokat vagy (legfeljebb 4 oldal terjedelemben) képregényt kell készíteniük. A művek egyéni ötletből kell készüljenek, melynek hívószava, témája a Patchwork-Pecs. Egy pályázó legfeljebb 4 művel pályázhat.

A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokból áll össze a KultMegálló program köztéri kiállításának anyaga, azok a nagyméretű plakátok melyek a 2007-es VersMegálló program mintájára Pécs forgalmas közterein kerülnek kihelyezésre 2008-ban a Pécsi Országos Színházi Találkozó- és a Gasztronómiai Hetek idején, június hónapban.

Amellett, hogy a buszmegállók üvegvitrinjeiben naponta több ezren láthatják a zsűri által kiválasztott alkotásokat, a legjobbak díjazásra kerülnek.

A pályázat eredményéről április végéig minden pályázót értesítünk.

A műveket lehetőség szerint CD-n nagyfelbontású képként kérjük benyújtani vagy egy-egy nyomtatott példányban, A4-es méretben. A rossz minőségben beküldött munkákat a zsűrinek nem áll módjában értékelni. (Minimális technikai paraméterek: 420 mm szélesség mellett 600dpi, TIFF vagy bármilyen vektoros formátum.)

A pályázat jeligés, kérjük, a pályázó nevét és címét minden esetben csak a pályázathoz mellékelt, a jeligével ellátott borítékban tüntessék fel!

A pályázatok postára adásának határideje: 2008. 03. 15. (Kérjük a határidő pontos betartását!)

A pályázó a pályázat beadásával hozzájárul, hogy műve megjelenhet a KultMegálló programban, egy-egy példányban nagyméretű plakátként. A pályázatra beküldött anyagokat csak a szerzőknek, személyesen áll módunkban visszaadni.

Cím: Művészetek és Irodalom Háza, 7621 Pécs, Széchenyi tér 7-8. A borítékra kérjük ráírni: KultMegálló.

A program további részleteiről érdeklődni a 72/522-834-es telefonszámon vagy az infoKUKACpmh.hu email címen lehet.

TOVÁBBÁ:
Néhány dologra rákérdeztünk a pályázat kiíróinál. Válaszaikat itt olvashatjátok:

– nincs megcélzott korosztály. Tavaly bonyolítottuk le a VersMegálló projektet hasonlóan és úgy tapasztaltuk, mindenki örömmel vesz részt rajta. (Természetesen a cél a művészileg igényes alkotások felkutatása.)
– díjakról sajnos még nem tudunk pontosat mondani. Annyit azonban el lehet mondani, hogy pénzjutalomról lesz szó, reményeink szerint több tízezres nagyságban.
– hívószó: az alkotók fantáziájára bízzuk, a legjobb, ha ez csak egy kezdőlökést ad, kérjük ezt a lehető legszabadabban kezelni. (Elsősorban az Európai Kultúrák közötti Párbeszéd éve inspirálta ezt a hívószót.
– lehet már megjelent képregénnyel pályázni, de ebben az esetben is vonatkozik a többi kérés: saját alkotás legyen, ne adaptáció, és feleljen meg a témához.