Némó ismét Álomországban

Nem akármilyen kezdeményezés keresi Kickstarter kampány segítségével a megjelenéshez szükséges pénzt. A Locust Moon Press kiadó körülbelül egy éve tervezgeti egy Windsor McCay előtt tisztelgő tribute album kiadását, amiben neves képregényalkotók gondolnák újra, vagy éppen folytatnák A kis Némó Álomországban képregények egyes részeit.

A projektben részt vesz többek között Peter Bagge, Paul Pope, J.H. Williams III, John Cassaday, Roger Langridge, David Petersen és Craig Thompson is. Több mint száz művész közreműködésével fog elkészülni a 144 oldalas könyv, ami nagy méreteivel az eredeti Némó-történetekhez igazodik.

A kiadó által indított Kickstarter kampány az 50.000 dollárt célozza meg (illetve célozta, időközben már túl is haladták azt), az adományozók többek között nagyméretű képregényoldalakat, “így készült” dokumentációkat és az alkotók külön rajzait kapják pluszban. Ha a kiadó törekvése sikeres lesz, a Locust Moon Press idén év végén limitált kiadásban jelenteti meg a könyvet, 2015-ben pedig szélesebb körű terjesztés is várható.

Néhány kép az albumból:

Toby Cypress
nemo-kep

Roger Langridge
nemo-langridge

Peter Bagge
nemo-peter-bagge

Maria és Peter Hoey
nemo-kep-masodik

Jeremy Bastian
nemo-jeremy-bastian

David Petersen
nemo-david-petersen

Forrás: Robot6

FACEBOOK HOZZÁSZÓLÁSOK: