Néma képregénnyel Japánba

A Silent Manga Audition című, nemzetközi projekt évről évre pályázatot ír ki, melyre szavak nélküli, “néma” képregényeket várnak előre megadott témában.

Mivel kifejezetten mangákról van szó, ezért jobbról balra olvasható műveket kell beküldeni, és bár nem előírás a fősodorbeli japán képregényekre hajazó küllem, az elmúlt évek nyerteseit böngészve előny lehet a hasonlóság azokkal. Tavaly például egy brazil rajzoló, Ichirou nyert, munkája ide kattintva olvasható.

A 2017-es kiírás címe “Felejthetetlen ízek“, értelemszerűen gasztro témában készült művekkel érdemes pályázni. Határidő: 2017. március 31.

Az impozáns díjak közül kiemelkedik a teljes mértékben térített út Japánba, Tokióba a verseny díjátadójára, hozzá költőpénzzel, valamint a mangaipar nagyjai által tartott workshopon való részvétel, de a többi helyezett is értékes ajándékokkal gazdagodik. A zsűriben ráadásul olyan nagy nevek ülnek majd, mint Tetsuo Hara (Hokuto no Ken), vagy Tsukasa Hojo (City Hunter).

Aki gyorsabban dolgozik, az az előző kiírásra is beadhatja a munkáját. Meghosszabbították ugyanis a tavaly őszi pályázat leadási határidejét, a művek február 15-ig küldhetők be. A téma a Japánt folyamatosan sújtó, pusztító földrengések hatásait enyhítendő a “mosoly és nevetés“.

Érdemes ellátogatni a projekt oldalára, ahol minden fontos információ elérhető – angol nyelven.