Muzsik

Cím: Muzsik
Szerző(k): Gianfranco Manfredi, Pedro Mauro
Kiadó: Nero Blanco Comix
Ár: 2275 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 112 oldal
Megjelenés: 2020.11.10.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu
Bevásárlólista: Loading

Megjelent a Nero Blanco Comix új kiadványa, a kiadó olasz krimi vonalába tartozó Muzsik.

Oly távol vannak már a hidegháborús évek, és mégis közel. Képzeljük el egy pillanatra, hogy létezhetett a vasfüggöny túloldalán egy szovjet titkos ügynök, aki ugyanolyan tökéletes kémként tevékenykedett, mint James Bond. És úgy hívták, hogy… Muzsik!

A Nero Blanco Comix idei utolsó kiadványa egy kémtörténet a hatvanas évekből. Írója az a Gianfranco Manfredi, akitől magyarul már két epizódot olvashattunk a Suttogó Szél című sorozatból (kiadó: GooBo), rajzolója pedig a kiváló brazil Pedro Mauro.

Az igencsak sokoldalú Manfredi filozófia szakon végzett az egyetemen, majd az 1970-es években politikai tartalmú dalokat írt és adott elő, hét lemeze is megjelent. Ezzel párhuzamosan indult színészi pályája is, hét mozifilmben és két tévésorozatban szerepelt. 1983-ban adta ki az első regényét, és kritikusként is dolgozott. 1991-ben jelent meg első képregénye egy kisebb kiadónál, amire felfigyeltek a Bonellinél is. Azóta elsődleges tevékenysége a képregényírás, több részt is jegyez a Dylan Dog, Martin Mystere és Tex sorozatokból, és lehetőséget kapott néhány saját ötletre is (Magico Vento, Volto Nascosto, Adam Wild, Shanghai Devil, Cani sciolti).

Mauro képregényrajzolóként kezdett hazájában, majd egyre több illusztrációt és storyboardot készített különböző ügynökségeknek. 2013-ban visszatért első szerelméhez, a képregényekhez, azóta rendszeresen dolgozik ő is a Bonellinek.

A 112 oldalas, A5 méretű, fekete-fehér képregény az elmaradó rendezvények miatt egyelőre a terjesztőknél lesz kapható (Fumax/Comicsinvest, Képregénymarket, Fantasmania). Előzetes oldalak a kiadó blogján.