Íme az új Penge!

(MoziPlussz) 1998-tól 2004-ig trilógiává bõvült a Marvel képregényhõsön alapuló Penge sorozat. 2006-tól újabb 13 részen keresztül követhetjük figyelemmel a vámpírvadász kalandjait. Ám ezentúl a tévében!

A Spike Tv nevû tévécsatorna a jövõ év júniusában indítja 13 részes tévésorozatát. Az elsõ két rész egy nagyszabású duplaepizód lesz, melynek forgatását a napokban már el is kezdik.

Wesley Snipes utódja Kirk Jones lesz (lásd a fotót lejjebb), akit sokan csak Sticky Fingazként ismernek, az Onyx nevû rapbanda oszlopos tagja volt a '90-es évek közepéig. Ekkor kezdõdött színészi karrierje – tucatnyi thriller és akciófilm után tavaly a magyar mozikban is felbukkant (A Fõnix útja), és az elmúlt 2 évben két tévésorozatnak is fõszereplõje lett. Ezek közül az Over There címû, Irakban (!) játszódó háborús drámasorozat néhány hete ért véget.

A Penge-sorozat nõi fõszereplõje Jill Wagner (az Ashton Kutcher nevével fémjelzett SztÁruló c. készátverõs mûsor egyik volt szereplõje) és az ausztrál Jessica Gower lesz. A Nagy Sándor Perdiccasaként megismert fiatal brit színész, Neil Jackson és a tajvani születésû Nelson Lee is állandó szereplõje lesz a szériának.

David S. Goyer (a Penge-filmek forgatókönyvírója és a harmadik mozifilm rendezõje) és a képregényíró Geoff Johns jegyzi a forgatókönyvet; a sorozat nyitóepizódját pedig a veterán tévés direktor, Peter O'Fallon rendezi.