Marvel-szuperhősök titkos háborúja 1. (NMK #25)

Cím: Marvel-szuperhősök titkos háborúja 1. (NMK #25)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Jim Shooter, Mike Zeck, Bob Layton, John Beatty, Jack Abel, Mike Esposito, Christie Steele, Nelson Yomtov, Paul Becton
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 160 oldal
Megjelenés: 2018.12.06.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás: szukits.hu

Egy hihetetlenül hatalmas lény, a Túlontúli elrabolta a Föld legnagyobb hőseit és bűnözőit, hogy megmérkőzzenek egymással a Csatavilágnak nevezett bolygón. Megígérte, hogy a győztesek minden kívánságát teljesíti, ám a vesztesekre biztos halál vár!

A gyűjtemény a Marvel Super Heroes Secret Wars 1-6. számát tartalmazza.

Előszó:

Egyes bevezetőkben megemlítettem már a Marvel közös univerzumát és hogy milyen szerepet játszott az a kiadó folyamatos sikereiben. Az, hogy az egyes szereplők bármikor összefoghatnak, vagy egyszerűen csak felbukkanhatnak egymás sorozatain, igazi ajándék volt a Marvel tehetséges alkotóinak, akik így még összetettebb kalandokat írhattak. A Marvel-szuperhősök titkos háborúja így amellett, hogy egy eposzi, lehengerlő mese, ennek a kölcsönös egymásra hatásnak a csúcspontja is egyben.
A Titkos háború nemcsak a Marvel, hanem a képregényipar egyik mérföldkője; az első olyan alkalom, amikor egy kiadó ilyen ambiciózus kísérletet folytatott a szereplőgárdájával. Hogy a háború ne zavarjon bele a futó sorozatokba, a történet a füzetek eseményei között játszódott: mindenki egyszer csak eltűnt az egyik szám végén, majd egy hónap múlva ismét felbukkant, és valamiféle izgalmas titkos háborúról beszélt. Ez persze hatalmas érdeklődést keltett az olvasókban, ahogy lassacskán fény derült magukra az eseményekre is.
Habár a kiadványt eredetileg mindössze egy játékfigura-sorozat reklámjának szánták (komolyan, olvassátok el a függeléket!), Jim Shooter frenetikus forgatókönyvének és Mike Zeck, valamint Bob Layton remek rajzainak köszönhetően valami sokkal nagyobb lett belőle. Annyira, hogy füzetenként több mint egymillió példány kelt el belőle, amire egyetlen képregény sem volt képes az 1940-es évek óta.
A Titkos háborút később többször próbálták utánozni, de a sikerét ritkán sikerült. Ez az a crossover, amihez minden mást mérnek azóta is. Nemcsak a Marvel, hanem az egész képregényszakma egyik legmeghatározóbb pillanata, amire nemzedékek sora emlékszik vissza boldogan.

Előzmények:

+ ajánlott az ebből a kötetből kimaradt, de a Semic-es érából ránk maradt pár oldalnyi előzményt ide klikkelve a második oldalon elolvasni!

Előzetes:

Oldalak: 1 2